15 pieklājības normas, kas būtu jāzina vīrietim

15 pieklājības normas, kas būtu jāzina vīrietim
Piedāvājam 15 pieklājības uzvedības normas, kas būtu jāzina katram īstam džentlmenim .

1. Ejot pa ielu vīrietim būtu jāiet no sievietes pa kreisi. Pa labi var iet tikai militārpersonas, kuriem jābūt gataviem atdot godu citai, augstākas pakāpes militārpersonai.

2. Vīrietim sieviete ir jāatbalsta aiz elkoņa, ja tā ir paslīdējusi vai paklupusi. Tomēr ikdienišķā situācijā lēmumu ņemt vai neņemt vīrieti aiz rokas pieņem sieviete.

3. Sievietes klātbūtnē vīrietis nedrīkst smēķēt, ja vien tas nav saņēmis sievietes atļauju.

4. Ieejot vai izejot no telpām, vīrietim ir jāatver sievietei durvis, bet pats vīrietis iet aiz sievietes.

5. Kāpjot pa trepēm augšup vai lejup, vīrietis lai nodrošinātos pret iespējamo sievietes kritienu, attiecīgi iet pāris pakāpienus aiz vai pirms sievietes.

6. Liftā pirmais ieiet vīrietis, bet no lifta izejot pirmā ir jāpalaiž sieviete.

7. No automobiļa pirmais izkāpj vīrietis, tad vīrietis apiet transporta līdzekli atver pasažiera durvis un palīdz sievietei izkāpt. Ja vīrietis pats vada mašīnu, viņam ir jāatver durvis, un jāpietur sieviete pie elkoņa kad sieviete sēžas priekšējā sēdeklī. Ja vīrietis un sieviete abi ir taksometra pasažieri, tiem abiem ir jāsēžas aizmugurē. Pirmā salonā iekārtojas sieviete un vīrietis sēžās blakus.

8. Ieejot telpās vīrietim ir jāpalīdz sievietei novilkt virsdrēbes. Izejot no telpām vīrietim ir vērts sievietei padot virsdrēbes.

9. Sabiedrībā vīrietim nav pieņemts sēsties, ja sieviete stāv kājās. Tas attiecas arī uz sabiedrisko transportu.

10. Atbilstoši etiķetei vīrietis nedrīkst kavēt tikšanos ar sievieti. Patiesībā vīrietim uz tikšanos ir jāierodas dažas minūtes ātrāk par sievieti. Neparedzētos gadījumos vīrietim ir sievieti jāpabrīdina, un jāatvainojas par kavējumu.

11. Vīrietim jebkura vecuma sievietei ir noteikti jāpalīdz nest lielus priekšmetus, masīvas somas un maisiņus. Šis noteikums neattiecas uz sievietes rokassomiņu un vieglām virsdrēbēm. Izņēmums ir tikai tādi gadījumi, ja sieviete šos priekšmetus nespēj nest veselības stāvokļa dēļ.

12. Pieklājīgu cilvēku sabiedrībā ir nepieņemamas atklātas vīrieša sarunas par sievieti ar kādu trešo personu. Īpaši tas attiecas uz vīriešu kompāniju.

13. Sarunas laikā vīrietim nevajadzētu turēt rokas uz krūtīm vai turēt rokas kabatās. Tāpat sarunājoties nav pieklājīgi virpināt rokās priekšmetus, jo tā ir necieņas izrādīšana pret sarunu biedru.

14. Divatā ierodoties viesos kādā kompānijā, nav pieklājīgi atstāt sievieti vienu, lai dotos sasveicināties ar citiem cilvēkiem.

15. Telpās vīrietis nekad neapsēžas pirms sievietes.

3 thoughts on “15 pieklājības normas, kas būtu jāzina vīrietim

  1. Jā, šis bija intresanti!!
    Kur palika, ka jānēsā uz rokām utt.
    Raksta autor pamosties 21 gs. 😀

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 + eighteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.