Kā palīdzēt savām smadzenēm

Fiziskas nodarbības
Fiziskas nodarbības ne tikai uztur muskuļus tonusā, bet arī pozitīvi iedarbojas uz kopējām smadzeņu darba spējām. Jo pateicoties intensīvām kustībā uzlabojas asinsrite kas pozitīvi iedarbojas gan uz muskuļiem, gan uz smadzenēm. Īpaši efektīvi vingrinājumi ir tie kuros galva atrodas zemāk par sirdi, kas ir bieži izplatīti jogā.

Dzeriet ūdeni, ne kafiju
To ka rīta kafijas tase nemaz ar neuzmundrina, bet tieši pretēji, padara cilvēku dumjāku liecina daudz pētījumu. Ja kafiju nomainītu ar glāzi ūdens modrības sajūta būs daudz ilgstošāka. Ūdens tukšā dūšā labi aktivizē kuņģa un zarnu darbību, un atšķirībā no karstas un stipras kafijas nekairina gļotādas.

Smaržas palīdz koncentrēties
Parasti cilvēki ne pārāk labi atpazīst smaržas. Bet tieši tās ļauj koncentrēt uzmanību un dod modrības sajūtu. Aromterapijas speciālisti uzmanības koncentrēšanai iesaka izmantot bazilika, rozmarīna, rozes, melisas, lavandas kā arī mārsila aromātus.

Optimisms
Nav noslēpums ka mierīgos apstākļos jebkurš darbs, un īpaši garīgs darbs veicas labāk. Un tomēr, mūsdienās mierīgi apstākļi mēdz būt diezgan reta parādība. Tomēr mūsu darba spējas var uzlabot arī tas ja mēs nemācamies koncentrēt savu uzmanību uz dzīves pozitīvajām pusēm, un it visā saglabājam optimismu.

Mīklas un atjautības uzdevumi
Efektīva smadzeņu trenēšanai īpaši noderīgas ir dažādas mīklas, atjautības uzdevumi, loģikas uzdevumi, vārdu spēles un krustvārdu mīklas. Šādi uzdevumi spēj pat atjaunot slimības rezultātā bojātas domāšanas spējas.

Skatieties televizoru ar prātu
Sabiedrībā valda diezgan pamatots uzskats ka televīzijai cilvēku padara dumjāku. Bet ja neskatās pilnīgi visu ko tā rāda, un ja televizoru neskatās pārāk ilgi, kā arī ja skatāmos raidījumus izvēlas ar prātu, tad arī televīzija var dot šo to noderīgu.

Meklējiet informāciju internetā
Eksistē vairāki pētījumi kuri apstiprina ka informācijas meklēšana internetā noslogo smadzenes spēcīgāk kā vienkārša lasīšana. Galvenais prast uzdot īstos jautājumus.

Veselīgs uzturs
Viens no pareizākajiem ceļiem uz skaidru prātu un labu atmiņu ir visiem labi zināmais no augļiem un dārzeņiem sastāvošs veselīgs uzturs. Protams reizēm sevi var palutināt arī ar saldumiem. Tas ka smadzenēm ir nepieciešama glikoze gan uzreiz nenozīmē ka jāuzsēdina sevi uz saldumu diētas.

Ārstniecības augi
Šobrīd ir zināmi vairāki ārstniecības augi kuri spēj tonizēt, uzlabot asinsriti, atmiņu un nervu sistēmu. Piemēram tas pats visiem zināmais žeņšeņs spēj uzlabot cilvēka stresa noturību un uzlabot domāšanas procesu.

Lieciet smadzenēm strādāt
Pat ja jums ir vislabākās smadzenes tās notrulināsies un zaudēs savas darba spējas ja tās netiks izmantotas. Tāpēc smadzenēm nepārtraukti vajag jaunus uzdevumus. Sāciet mācīties jaunas svešvalodas vai apgūstiet citas jaunas prasmes, galvenais atceraties ka 30 minūtes intensīvas smadzeņu noslodzes dienā, ir labākas zāles smadzeņu degradācijas novēršanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

sixteen + 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.