Fakti par aseksualitāti

Fakti par aseksualitāti
Daži fakti par aseksualitāti.

Aseksualitāte ir pilnīgs seksuālas vilkmes trūkums. Kaut arī šī parādība ir maz pētīta, pētnieki uzskata, ka tā varētu būt tik pat izplatīta, kā piemēram homoseksualitāte.

Aseksualitāte nav izvēles jautājums. Aksesualitāte nav personas apzināta izvēle atturēties no seksa.

Aseksualitāte tāpat kā heteroseksualitāte vai homoseksuālitāte ir orientācija.

Aseksualitāte nenozīmē, ka cilvēks nenodarbojas ar mastrubāciju, tā nozīmē tikai to ka šāds cilvēks nevēlas seksu kopā ar citu cilvēku.

Aseksualitāte arī nenozīmē ka šādi cilvēki neiemīlas. Tie vienkārši nejūt nepieciešamību izteikt savas jūtas seksā.

Kad slavenais seksologs Alfrēds Kinslijs  veidoja savu seksualitātes skalu  , kurā 0 nozīmē pilnīgu heteroseksualitāti, bet 6 pilnīgi seksualitāti, viņš tajā ievietoja arī sadaļu X kas apzīmēja cilvēkus bez seksuāliem sakariem.

Kāda pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados veikta aptauja parādīja, ka aptuveni vienam procentam aptaujāto nekad nav izjutuši vēlmi pēc seksa.

Aseksualitāte nav saistīta ar vēlmi radīt vai neradīt bērnus. Daudzi aseksuāli cilvēki stājas seksuālās attiecībās tieši tāpēc lai radītu bērnus.

Eksistē populārs uzskats, ka aseksualitāte ir seksuāla novirze. Tomēr neskatoties uz to, ka daži šādi gadījumi potenciāli ir saistīti ar novirzēm no normas, tomēr kopumā mūsdienu medicīna atzīst ka aseksualitāte nav pataloģija un ka tā nenes kaitīgumu psihiskai vai fiziskai veselībai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

16 − 14 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.