Dažas viltības, kas var palīdzēt koncentrēties un domāt

Dažas viltības, kas var palīdzēt koncentrēties un domāt

Ir dienas kad sakoncentrēties ir gandrīz neiespējami, bet galva nemaz nevēlas sākt nodarboties ar saviem tiešajiem pienākumiem. Ja arī šī diena ir tāda, tad iespējams, ka tev spēs palīdzēs šie daži padomi,kā koncentrēties un sākt domāt!

Kafija un smalkmaizītes ir glikozes un kofeīna kombinācija, kas remdēs tavu izsalkumu, dos enerģiju un uzmundrinās tevi, bet  tas savukārt var palīdzēt tev koncentrēties.

Košļājamās gumijas košļāšana paaugstina spēju koncentrēties vairāk nekā kofeīns. Iedarbība ilgst līdz divdesmit minūtēm.

Zīmē. Ja tu par kaut ko domāsi un paralēli kaut ko zīmēsi, tas paaugstinās koncentrēšanās pakāpi un uzlabos atmiņu.

Domā par gudriem cilvēkiem. Domājot par gudriem cilvēkiem(ģeniāliem zinātniekiem, uzņēmējiem u.tml.) rodas asociāciju plūsma, kas savukārt rada pareizu mentālu uzstādījumu. Efekts ilgst līdz 15 minūtēm.

Esi sabiedrisks. Neļauj sev kļūt vientuļam. Kā rāda pētījumi, tad vientulība atstāj negatīvu iespaidu uz jaunā izziņas spējām. Turklāt statistika arī rāda, ka vientuļi cilvēki arī mirst ātrāk.

Nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm. Ne velti ir radies teiciens: “Veselā miesā vesels gars”.

Klausies klasisko mūziku. Cita veida mūzika dos neitrālu vai pat negatīvu efektu.

Nedari vairākas lietas vienlaicīgi.

Labi izgulies. Miega trūkums negatīvi ietekmē pieres smadzeņu daļu, kas kontrolē mūsu emocijas, uzvedību, domāšanu un lēmumu pieņemšanu. Jo ilgāk tu esi bez miega, jo grūtāk tev būs domāt. Bez tam ilgstoša neizgulēšanās var veicināt dažādas psiholoģiskas problēmas.

Tici sev. Pārliecība par sevi atstāj pozitīvu ietekmi uz cilvēka kognitīvajām spējām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twelve − 9 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.