Kā izskatīties pārliecinātam par sevi

Kā izskatīties par sevi pārliecinātam

Gadās, ka mūsu ķermenis pastāsta par mums vairāk, nekā mēs paši to vēlētos. Uzmanīgs vērotājs, redzot mūsu ķermeņa valodu, spēj noprast, par ko mēs domājam un no kā baidāmies. Bieži atrodoties sev neierastās situācijās mēs jūtamies neveikli un nekomfortabli. Raksts noderēs visiem tiem kas vēlas saprast, kas nodod cilvēka nedrošību un vēlas uzzināt, kā izskatīties par sevi pārliecinātam.

Eksistē noteikti žesti un uzvedības nianses, kas spēj citus pārliecināt par jūsu ticību sev un arī iegūt apkārtējo cilvēku simpātijas.
Un lūk, kas jums būtu jādara, lai jūs izskatītos par sevi pārliecināts un atstātu neaizmirstamu iespaidu.

Smaidiet
Ja cilvēks smaida tas nozīmē, ka viņš ne tikai ir laimīgs un apmierināts ar dzīvi, bet arī pārliecināts par sevi. Cilvēka smaids signalizē to, ka viņš nebaidās no apkārtējās pasaules un jūtas tajā ērti. Turklāt smaidoši cilvēki vienmēr izraisa simpātijas.

Iztaisnojiet plecus
Par sevi pārliecināti cilvēki nemēdz uzmest kūkumu un nevelk kājas pa zemi. Lai jūs izstarotu spēku un raisītu apkārtējos pozitīvas emocijas pietiks pat ar to, ja jūs iztaisnosiet savu muguru un plecus. Ejot speriet platus, pārliecinātus soļus un nevis tipiniet, vienlaikus bailīgi skatoties pa malām.

Skatieties acīs
Par sevi pārliecinātam nav ne ko slēpt, ne no kā slēpties. Par sevi pārliecināts cilvēks neskatās grīdā un neslēpj acis. Un pārliecinātam cilvēkam nav nekādu grūtību izturēt sarunu biedra skatienu. Tāpēc sarunas laikā ir ļoti svarīgi skatīties savam sarunu biedram acīs. Tas to pārliecina par to ka jūs esat patiess un pārliecināts par saviem vārdiem.

Izvelciet rokas no kabatām
Neslēpiet savas rokas kabatās vai aiz muguras. Tas jūsu sarunu biedram var radīt iespaidu, ka jūs tomēr kaut ko no viņa slēpjat. Vislabāk būs, ja rokas atstāsiet mierīgā, atslābinātā stāvoklī. Ja jūs sēžat, tad varat tās novietot uz gala vai, piemēram, uz ceļiem.

Sekojiet savai ārienei
Nesakopts, ar izspūrušiem matiem un pēc sviedriem smakojošs cilvēks, labākajā gadījumā izsauks apkārtējo līdzjūtību, bet noteikti ne simpātijas. Visticamāk esot šādā stāvoklī, arī jūs pats nejutīsieties par sevi īpaši pārliecināts. Tāpēc ir vērts veltīt laiku un rūpēties savas ārienes kopšanai. Un ne tikai kad ir plānoti kādi nozīmīgi notikumi, bet arī ikdienā.

Izstarojiet mieru
Daudzi cilvēki, kuriem nākas piedalīties sarežģītās sarunās vai pārrunās sāk nervozēt: kustināt kājas, raustīt ceļgalus vai pārāk aktīvi žestikulēt. Cilvēki tā rīkojas, lai novērstu savas domas no iekšējā nemiera un baiļu sajūtas. Tomēr šādas mūsu izpausmes ir maksimāli nevēlamas. Tās parāda, ka mēs uztraucamies un arī “aplipina” ar tādu pašu nemieru apkārtējos. Tāpēc visiem spēkiem ir jācenšas saglabāt mieru un izstarot šo mieru uz apkārtējiem.

Nesakrustojiet rokas
Lielais vairums cilvēku uztvers šo žestu kā aizsardzības simbolu. Šādi jūs apkārtējiem demonstrējiet, ka nevēlaties sazināties vai ka saruna jums nešķiet interesanta. Šāda žesta lietošana jūs nepadarīs pievilcīgu apkārtējo acīs. Un ir lieki teikt, ka šī poza ir pilnīgi nepieņemama, esot dažādās pārrunās.

Kontrolējiet savas rokas
Daudzi cilvēki sarunājoties mēdz virpināt rokās dažādus priekšmetus, sažmiedz rokas dūrē, sakrusto pirkstus vai nepārtraukti pieskaras sejai vai matiem. Tas viss ļoti izteikti signalizē to, ka mēs neesam par sevi pārliecināti. Sarunas laikā vislabāk ir uzvesties mierīgi un maksimāli izvairīties no nevajadzīgām kustībām.

Ir skaidrs, ka nav iespējams iepatikties visiem, tomēr ir noteiktas situācijas, kurās mums vajag censties atstāt patīkamu un par sevi pārliecināta cilvēka iespaidu. Tas nav nekas nereāls un nesasniedzams, bet gan pilnīgi paveicams uzdevums arī jums.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

15 + nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.