Vingrinājumi, kas palīdz atbrīvoties no galvassāpēm

Vingrinājumi, kas palīdzēs atbrīvoties no galvassāpēm

Ar galvassāpēm ir saskāries gandrīz ikviens cilvēks uz zemes. Protams, ja galvassāpes ir izsaukušas hroniskas saslimšanas vai fiziskas galvas traumas, no tām atbrīvoties ar vingrinājumu palīdzību ir gandrīz neiespējami. Tomēr parastu galvassāpju gadījumos, no tām bieži var atbrīvoties ar vienkāršu vingrojumu palīdzību.

Pirmais veids
Atspiedies ar muguru pret sienu vai krēsla atzveltni un tad lēnām ieelpo un izelpo, piespiežot zodu pēc iespējas tuvāk krūšu kurvim. Tad atkal ieelpo un izelpo noliecot galvu pie kreisā pleca. Šo pašu vingrinājumu atkārto arī liecot galvu uz labo pusi. Nobeigumā dziļi ieelpo un izelpas laikā atliec galvu uz aizmuguri. Šo vingrojumu kompleksu nepieciešams atkārtot vismaz piecas līdz septiņas reizes, ievērojot piecpadsmit līdz divdesmit sekunžu intervālu. Pēc procedūras ir ieteicams veikt piecas līdz septiņas nesteidzīgas apļveida kustības ar galvu. Kustības jāveic gan uz labo, gan kreiso pusi.

Otrais veids
Lai izpildītu šo pret galvassāpju vingrinājumu, ir nepieciešams pielikt abu roku pirkstus pie deniņiem vietā, kurā jūtams visspēcīgākais puls. Brīdī kad sajutīsi, ka asinis pulsē, uzspied ar pirkstiem nedaudz spēcīgāk. Šis vingrinājums jāpilda vismaz piecas līdz sešas minūtes. Vingrinājumi palīdzēs atbrīvoties no galvassāpēm, kuras ir radījušas paplašināti asinsvadi.

Trešais veids
Šo vingrinājumu var pildīt gan guļot, gan sēžot. Aizver acis un viegli ar dūrēm uzspied uz acu plakstiņiem, vienlaikus lēnu elpojot ar diafragmu. Lai to būtu vieglāk paveikt, uzlieciet uz vēdera kādu nevieglu priekšmetu, piemēram, grāmatu vai piepildītu plastmasas pudeli. Šāds elpošanas veids palīdz atbrīvoties un samazināt asinsspiedienu, kas bieži ir vainojams pie galvassāpēm.

Ceturtais veids
Galvassāpes var rasties arī no nospiestas mugurkaula kakla daļas. Šādā gadījumā vajag apsēsties ērtā pozā, tad uzlikt kreiso roku uz uz galvas labās puses un nedaudz uzspiest vienlaikus liecot galvu pa labi, tad vingrinājumu var atkārtot arī no otras puses. Pēc tam aizver acis, atbrīvojies un paliec šādā stāvoklī vismaz 3 minūtes.

Piektais veids
Apsēdies uz grīdas tā, lai starp ceļiem paliktu neliela atstarpe un tie būtu paralēli viens pret otru. Tad aizlieciet rokas aiz muguras, salieciet plaukstas kopā un saslēdz tās. Tad lēnām noliecies uz priekšu un pieskarieties ar galvu pie grīdas vai pie uz grīdas novietota spilvena. Pagaidi trīsdesmit sekundes un atgriezies izejas stāvoklī. Vingrinājumu atkārto trīs vai četras reizes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twelve − five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.