Kā atpazīt meli

Kā atpazīt meli
Protams, labākais veids, kā atpazīt meli ir labi pazīt šo cilvēku, bet tas ne vienmēr ir iespējams. Lai izvairītos no šī trūkuma eksistē neskaitāmas pamācības, kurās plaši aprakstītas dažādas meļu atpazīšanas metodes. Taču to galvenā nepilnība slēpjas tajā apstāklī, ka šīs informācijas apgūšanai ir vajadzīgs laiks, kura mums jau tāpat ir par maz. Savukārt šajā rakstā tu atradīsi pavisam īsas un viegli saprotamas instrukcijas, kā atpazīt meli.

Izlikšanās
Melis nešauboties spēlēs jebkuru lomu vai izrādīs draudzību un prieku, lai tikai tam nebūtu jāatklāj patiesība. Tādēļ, ja tu pamani izlikšanos kāda cilvēka uzvedībā, zini, ka visticamāk arī viņa vārdi nav diez ko patiesi.

Neizpratne
Lai meli pēc iespējas ilgāk neatklātos, melis var izlikties, ka tas pilnīgi nesaprot par ko tiek runāts un ka viņam par šo lietu nav nekādas daļas. Nereti šādos gadījumos ir grūti izdomāt, ko var pajautāt cilvēkam, kurš neko nesaprot. Melis to zina un izmanto, lai izvairītos no nepieciešamības attaisnoties.

Apelēšana pie sirdsapziņas
Ja melim izdodas izsaukt vainas apziņu vai likt justies neērti, tas to lieliski var izmantot savā labā un šādi atrisināt savu problēmu.

Apvainojumi
Kā zināms labākā aizsardzība ir uzbrukums. Melis to var izmantot un sākt apvainot citus visos pasaules grēkos, lai tikai neļautu atklāties reālajai patiesībai.

Acīmredzamu lietu piesaukšana un filozofēšana
Neatrodot atbalstu, melis var meklēt to pie autoritātēm un piesaukt vispārzināmas uzvedības normas.

Attaisnošanās
Melis var sākt vainot pilnīgi visus izņemot pats sevi. Tas var censties attaisnot savu rīcību, veļot vainu uz citiem cilvēkiem.

Atmiņas zudumi
Lai izvairītos no nepieciešamības komentēt kādu notikumu, melis pēkšņi var kļūt ļoti aizmāršīgs un paziņot, ka neatceras notikušo.

Dieva piesaukšana
Bieži, lai izvairītos no atbildības, melis var piesaukt Dievu un paziņot, ka viņš ir ticīgs cilvēks un viņš nekad neļautu sev tā rīkoties.

Glaimi
Bieži glaimi ir ļoti iedarbīgs līdzeklis, kas melim ļauj “aizmālēt acis” un novērst cilvēku no kādas nozīmīgas informācijas, šādi ļaujot tam izvairīties no pieķeršanas.

Ignorēšana
Reizēm meļi visiem spēkiem cenšas ignorēt tiem uzdotos jautājumus, lai šādi izbēgtu no nepieciešamības uz tiem atbildēt. Melis saprot, ka atbildot viņam nāktos melot, bet tas nevienam nepatīk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fifteen + 16 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.