Vienkāršs beramais ābolu pīrāgs

Vienkāršs ābolu pīrāgs


Dzirdot vārdu “pīrāgs”, parasti iztēlojamies padevīgu un elastīgu mīklu, ko izrullē, pilda ar pildījumu un aizspiež malas. Tomēr eksistē arī vienkāršākas pīrāgu cepšanas metodes. Piemēram, pīrāgi, kuros pildījumu pārklāj ar šķidras mīklas kārtu, kas krāsnī izcepas un kļūst stingra. Vai beramie pīrāgi, kuros nekas nav jāmīca, jo mīklas vietā izmanto sausu maisījumu.

Šādu pīrāgu pagatavošanas tehnoloģija ir šāda. Sausās sastāvdaļas, visbiežāk miltus, mannu un cukuru samaisa un tad kārto formā slāņos, mijot ar pildījumu. Pa virsu visu pārlej izkausētu sviestu, krējumu vai pienu. Krāsnī mitrums sasaista sauso maisījumu, un rezultātā pīrāgs tur formu bez mīcīšanas.

Pildījumi beramajiem pīrāgiem var būt dažādi, bet visbiežāk tie ir saldi un sulīgi. Ļoti labi izdodas pīrāgi ar āboliem, bumbieriem, ogām, ķirbi, ievārījumu. Bez saldajā variācijām ir arī nesaldās versijas. Tad sausajam maisījumam nepievieno cukuru, bet pildījumam izmanto sēnes, maltu gaļu, vārītu vistu. Jebkurā gadījumā tas ir ātrs un vienkāršs pīrāgu cepšanas veids.

Pagatavošanas laiks:
80 minūtes

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu;
  • 1 glāze miltu;
  • 1 glāze cukura;
  • 1 glāze mannas;
  • 150 grami sviesta;
  • 1 tējkarote kanēļa.

Pagatavošana:

  1. Ievieto saldētavā sviestu, lai tas viegli sasaltu un kļūtu stingrāks. Sviests būs nepieciešams vēlāk.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
  3. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves. Pievienojiet kanēli un samaisa.
  4. Sajauc miltus, mannu un cukuru.
  5. Ar cepamo papīru izklātā formā ieber vienu glāzi miltu maisījuma un vienmērīgi izlīdzina pa formas dibenu.
  6. Pa virsu liek pusi ābolu pildījuma un izlīdzina. To būs ērtāk darīt ar mitriem pirkstiem.
  7. Pēc tam vienmērīgi izkaisa vēl vienu glāzi miltu, mannas un cukura maisījuma.
  8. Uzklāj atlikušo pildījumu un viegli piespiež.
  9. Pārkaisa ar atlikušo miltu, mannas un cukura maisījumu.
  10. Pa virsu uz rupjās rīves sarīvē nedaudz sasalušo sviestu un izklāj pa visu virsmu.
  11. Tad beramo ābolu pīrāgu liek 180 grādos uzkarsētā krāsnī uz 40 – 50 minūtēm. Tam vajadzētu vienmērīgi apbrūnēt.
  12. Pirms pasniegšanas pīrāgu ieteicams atdzesēt, lai tas labāk tur formu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

12 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.