9 veidi, kā iekonservēt ābolus ziemai

9 veidi, kā iekonservēt ābolus ziemai


Āboli ir viens no populārākajiem rudens augļiem, kurus daudzi vēlas saglabāt arī ziemai. Eksistē neskaitāmi veidi, kā iekonservēt ābolus ziemai, tomēr šajā rakstā aplūkosim tikai 9 vienkāršas receptes, kā pārstrādāt ābolus ziemai – sākot no kompotiem un ievārījumiem līdz sulām un biezeņiem.

Vienkāršs ābolu kompots ziemai

Sastāvdaļas:

  • 800 g ābolu
  • 2500 ml (2,5l) ūdens
  • 300 g cukura

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdi un sagriež palielos gabaliņos.
  2. Sagrieztos ābolus liek sterilizētā trīs litru burkā un aplejiet ar verdošu ūdeni.
  3. Burkām uzliek vāciņu(neaizvākojot) un atstāj uz 40 minūtēm.
  4. Šķidrumu nolej katlā, pieliek cukuru, uzvāra un pavāra vēl dažas minūtes.
  5. Āboliem uzlej sīrupu un aizvākot burkas. Pārbauda vai burkas netek, apgriež otrādi un tā atstāj, kamēr burkas atdziest.

Lasiet arī mūsu rakstu Kā sterilizēt burkas.

Ābolu ievārījums ziemai

Sastāvdaļas:

  • 2,5 kg ābolu
  • 1,8 kg cukura
  • 50 – 100 ml ūdens

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdi un sagriež.
  2. Katlā ar biezu dibenu ielej ūdeni un ieliek ābolus.
  3. Uzliek vāku un vāra 40 – 50 minūtes uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot.
  4. Ābolus sablenderē un izberž caur sietu.
  5. Masu sajauc ar cukuru un maisot uzvāra uz mazas uguns. Kad masa sāk vārīties, vāra vēl 40 minūtes.
  6. Ievārījumu liek sterilizētās burkās un aizvāko.

Caurspīdīgs ābolu ievārījums ar ābolu šķēlītēm

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu
  • 800 g cukura
  • ½ tējkarotes malta kanēļa

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdi un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Ābolus klāj kārtām katlā. Katrai ābolu kārtai uzber virsū cukuru. Cukuru daudzumu var pielāgot savai gaumei.
  3. Atstājiet uz 8 stundām, lai āboliem izdalās sula.
  4. Uzvāra uz lēnas uguns, laiku pa laikam maisot. Kad āboli sāk vārīties vāra vēl 5 minūtes.
  5. Ābolus atstāj katlā uz 12 stundām
  6. Šādu vārīšanas ciklu atkārto vēl divas reizes.
  7. Pēdējās vārīšanas reizes beigās pievienojiet kanēli un ievārījumu vairāk neatdzesē, bet liek sterilizētās burkās un aizvāko. Burkas saliek kopā apsedz ar segu un atstāj kamēr atdziest.

Ābolu biezenis ziemai

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg ābolu
  • 150 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana:

  1. Sagrieztus un nomizotus ābolus liek katlā kopā ar ūdeni.
  2. Uzvāra un pēc uzvārīšanās vāra vēl 10 minūtes periodiski apmaisot.
  3. Pievieno cukuru, sablenderē un vāra vēl 5 – 7 minūtes.
  4. Biezeni liek nelielās, sterilizētās burciņās un uzliek vāciņus(neaizvākojot).
  5. Katlā ieliek dvieli, uz tā liek burciņas un pievieno karstu ūdeni līdz burciņu “pleciņiem”.
  6. Liek vārīties uz lēnas uguns. Pagaida kamēr ūdens uzvārās un sterilizē vēl 20 minūtes.
  7. Aizvāko burciņas, saliek kopā, nosedz ar segu un atstāj līdz atdziest.

Ābolu želeja ziemai

Sastāvdaļas:

  • 2 kg ābolu
  • 2 kg cukura
  • 1250 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdes un sagriež lielos gabalos. Tad liek katlā un pievieno ūdeni.
  2. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un tad vāra vēl 30 minūtes uz lēnas uguns, laiku pa laikam apmaisot.
  3. Pietiekoši lielā caurdurī ieklāj vairākas reizes salocītu marli un novieto to virs bļodas.
  4. Pārliek caurdurī ābolus un atstāj uz nakti, lai notek sula.
  5. Savākto šķidrumu sajauc ar cukuru un citrona sulu. Maisot uzvāra un vāra vēl 45 – 60 minūtes.
  6. Želejas gatavību pārbauda uzpilinot pilienu šķidruma uz šķīvja. Ja tas neizplūst, želeja ir gatava pildīšanai burciņās.
  7. Želeju pilda sterilizētās burciņās, aizvāko un atstāj atdzist zem segas.

Ābolu ievārījums ar apelsīniem

Sastāvdaļas:

  • 2 kg ābolu
  • 2 apelsīni
  • 1 kg cukura

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdes, nomizo un sagriež.
  2. Apelsīnus kārtīgi nomazgā un sasmalcina ar gaļas mašīnu vai blenderi.
  3. Visas sastāvdaļas liek katlā.
  4. Maisot uzvāra, samazina uguni un vāra vēl 50 minūtes.
  5. Ievārījumu liek sterilizētās burciņās, aizvāko, saliek kopā, apsedz un atstāj atdzist.

Ābolu sula ar sulu spiedi

Sastāvdaļas:

  • 3 kg ābolu
  • 150 g cukura

Pagatavošana:

  1. Āboliem izņem serdes un sagriež. Spiež sulu caur sulu spiedi.
  2. Caur sietu izkāš sulu katlā un pievieno cukuru.
  3. Uz lēnas uguns uzkarsē līdz temperatūrai kas nedaudz nesasniedz vārīšanās temperatūru.
  4. Sulu lej sterilizētās burciņās un aizvāko. Pārliecinās, ka burciņas netek, apgriež otrādi, apsedz un ļauj atdzist.

Ābolu ievārījums ar kanēli

Sastāvdaļas:

  • 2 kg ābolu
  • 1,5 kg cukura
  • 200 ml ūdens
  • 2 tējkarotes maltā kanēļa

Pagatavošana:

  1. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež lielos gabalos.
  2. Liek katlā, pievieno ūdeni un uzvāra. Kad saturs sāk vārīties uzliek vāku un periodiski maisot vāra vēl 20 minūtes.
  3. Tad turpat katlā sablenderē un sajauc ar cukuru.
  4. Uzvāra un maisot vāra vēl 35 minūtes.
  5. Pievieno kanēli un vāra vēl 10 minūtes.
  6. Ievārījumu liek sterilizētās burkās un aizvākojiet. Burciņas saliek kopā, apsedz un ļauj atdzist.

Ābolu un bumbieru kompots ziemai

Sastāvdaļas:

  • 1 kg ābolu
  • 1,5 l ūdens
  • 300 g bumbieru
  • 200 g cukura
  • ¹⁄₂ tējkarotes citronskābes

Pagatavošana:

  1. Veselus, nomazgātus ābolus liek sterilizētās trīs litru burkās.
  2. Mazus bumbierus pārgriež uz pusēm un pievieno āboliem.
  3. Aplej ar verdošu ūdeni, uzliek vāciņu un atstājiet uz 20 minūtēm.
  4. Šķidrumu pārlej katlā un pievieno vēl nedaudz ūdens. Uzkarsē kopā ar cukuru.
  5. Burkā liek citronskābi un sīrupu. Aizvāko, pārbauda vai netek vāciņš, apgriež otrādi, uzklāj segu un atstāj atdzist.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.