10 mājas liķieru receptes, kurus var pagatavot mazāk nekā mēneša laikā

Liķieru receptes. Kokosriekst, kafijas, apelsīnu, zemeņu, Baileys, Amaretto, Limončello liķieru receptes
Garie ziemas vakari reizēm labi saskan ar kādu glāzīti aromātiska dzēriena. Šī iemesla dēļ šodien esam sagatavojuši izlasīti ar vairāku mājās pagatavojamu liķieru receptēm, kuru pagatavošanai nebūs vajadzīgs pārāk ilgs laiks.

Kokosriekstu liķiera recepte

Mēreni salds dzēriens ar samtainu kokosriekstu aromātu.
Kopējais pagatavošanas laiks: 10 diennaktis.

Sastāvdaļas:
500 ml degvīna;
250 grami kondensētā piena;
250 ml kokosriekstu piena;
120 grami kokosriekstu skaidiņu.

Pagatavošana:
Kokosriekstu skaidiņas ieber burkā un pārlej ar degvīnu. Burciņai uzliek vāciņu un liek tumšā, istabas temperatūrā esošā vietā uz piecām dienām. Katru dienu vairākas reizes burciņu sakrata.
IZkāš degvīna šķidrumu caur vairākās kārtās salocīti marlīti un izspiež visu šķidrumu no kokosrieksta skaidiņām.
Degvīnam pievieno kokosriekstu pienu un kondensēto pienu. Atstāj tumšā, istabas temperatūrā esošā vietā vēl uz piecām dienām. Šajā laikā burka ir vairākas reizes jāsakrata.
Gatavo liķieri sakrata un vēlreiz izkāš caur marli. Pēc tam liķieri pārlej pudelēs, kurās tas tiks glabāts.

Krējuma liķiera recepte jeb mājas “Baileys”

Šo burvīgo dzērienu ar maigo krējuma un kafijas garšu nav grūti pagatavot pašiem. Protams, garša var nedaudz atšķirties no veikalā nopērkamā varianta, un tomēr tā joprojām būs visai patīkama.
Kopējais pagatavošanas laiks: 3 diennaktis.

Sastāvdaļas:
400 ml viskija;
395 ml kondensētā piena;
235 ml trekna saldā krējuma;
3 ēdamkarotes šokolādes sīrupa;
1 tējkarotes šķīstošās kafijas;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Saldo krējumu, kondensēto pienu, kafiju, šokolādes sīrupu un vaniļu kuļ ar mikseri 30 sekundes zemākajā ātrumā.
Pievieno viskiju un kuļ vēl dažas sekundes.
Pārlej liķieri pudelēs, blīvi noslēdz un ļauj trīs diena pastāvēt.
Pirms liķieri lej glāzēs, tas ir jāsakrata. Liķieri var glabāt ne ilgāk kā 60 dienas.

Apelsīnu liķiera recepte

Aromātisks apelsīnu liķieris, kuru var pagatavot 3 – 4 dienās.
Kopējais pagatavošanas laiks: 4 diennaktis.

Sastāvdaļas:
4 lieli apelsīni;
350 ml degvīna;
250 grami cukura;
150 ml ūdens;
1 zariņš piparmētru(neobligāti).

Pagatavošana:
Apelsīnus kārtīgi nomazgā zem tekoša ūdens un nosusina.
Ar sīku rīvīti vai nazi noņem apelsīna miziņas ārējo slāni cenšoties neaizskart balto slāni. No apelsīnu mīkstuma izspiež sulu.
Katliņā sajauc cukuru ar ūdeni, uzvāra un maisot vāra aptuveni 15 minūtes.
Pievieno norīvētās apelsīna miziņas, vēlreiz uzvāra un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Sīrupu un apelsīnu sulu pārlej burkā, pievieno degvīnu un ja ir vēlēšanās var pievienot arī piparmētru zariņu. Burku noslēdz un uzmanīgi sakrata.
Burka ir jāglabā istabas temperatūrā, tumšā vietā vismaz 2 dienas. Tad liķieri izkāš caur vairākās kārtās salocītu marlīti, pārlej pudelēs un liek ledusskapī uz 1 – 2 dienām.

Kafijas liķiera recepte

Šī ar spilgto garšu apveltītā liķiera pagatavošanai būs vajadzīgas tikai 10 diennaktis.
Kopējais pagatavošanas laiks: 10 diennaktis.

Sastāvdaļas:
750 ml ruma vai degvīna;
600 grami cukura;
500 ml ūdens;
8 ēdamkarotes šķīstošās kafijas;
¾ tējkarotes vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Katliņā sajauc cukuru sajauc ar ūdeni un vaniļu. Uzvāra un vāra uz mazas uguns, kamēr viss cukurs ir izkusis.
Samazina uguni līdz minimumam un vāra aptuveni 30 minūtes, kamēr sīrupa apjoms ir samazinājies uz pusi.
Noņem no uguns, pievieno kafiju, samaisa un atdzesē.
Sīrupam pievieno alkoholu, samaisa un lej pudelēs. Blīvi noslēdz un atstāj uz 10 dienām. Šajā laikā pudeles katru dienu ir vairākas reizes jāsakrata.

Mandeļu liķiera recepte jeb mājas “Amaretto”

Par šī visai gardā un ātri pagatavojamā liķiera garšu jāpasakās mandeļu un vaniļas ekstraktiem, kā arī brūnajam cukuram.
Kopējais pagatavošanas laiks: 40 minūtes.

Sastāvdaļas:
480 ml degvīna;
240 ml ūdens;
200 grami baltā cukura;
100 grami brūnā cukura;
2 ēdamkarotes mandeļu ekstrakta;
2 tējkarotes vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Katliņā sajauc abu veidu cukurus un pielej ūdeni. Uzvāra un vāra uz vidējas uguns, kamēr cukurs pilnībā izkūst.
Tad sīrupu noņem no uguns un ļauj tam pilnībā atdzist.
Pievieno degvīnu, abus ekstraktus un kārtīgi samaisa.
Pārlej pudelēs un blīvi noslēdz. Liķieris jāglabā istabā ne ilgāk par mēnesi.

Ābolu liķiera recepte

Šim ābolu liķierim piemīt smalks aromāts un patīkama garša. Turklāt tā saldumu var regulēt tā, lai tas atbilst tieši jūsu gaumei.
Kopējais pagatavošanas laiks: 14 diennaktis.

Sastāvdaļas:
1200 ml ruma vai degvīna;
6 – 7 āboli;
1 glāze baltā vai brūnā cukura;
1 glāze ūdens;
2 – 4 nūjiņas kanēļa;
4 krustnagliņas.

Pagatavošana:
No āboliem izgriež serdes un sagriež šķēlītēs.
Ābolus un garšvielas liek burkā un pārlej ar alkoholu. Burkai rūpīgi noslēdz un liek uz divām nedēļām tumšā vietā istabas temperatūrā. Burka katru dienu ir jāsakrata.
Katliņā sajauc cukuru un ūdeni un vāra uz vidējas uguns kamēr cukurs pilnībā izkūst. Atdzesē.
Izkāš ābolu uzlējumu caur vairākās kārtās salocītu marli. Nelielās porcijās pievieno cukura sīrupa šādi regulējot nepieciešamo salduma līmeni.

“Limončello” recepte

Samērā vienkārša visai Limončello liķiera recepte, kas būs gatava jau pēc trīs nedēļām.
Kopējais pagatavošanas laiks: 21 diennaktis.

Sastāvdaļas:
8 – 10 citroni;
750 ml degvīna;
250 grami cukura;
200 ml ūdens.

Pagatavošana:
Citronus kārtīgi nomazgā un nosusina. Nogriež citronu mizas ārējo kārtiņu, cenšoties neaizskart mizas balto slāni.
Norīvēto miziņu liek burkā un pārlej ar degvīnu. Burciņu cieši noslēdz. Burkai ir jāstāv tumšā vietā istabas temperatūrā vismaz 2 – 3 nedēļas. Jo ilgāk tā nostāvēs, jo izteiktāka būs dzēriena garša.
Katliņā sajauc cukuru ar ūdeni un uzvāra. Tad vāra uz lēnas uguns un vienlaikus maisa, kamēr cukurs pilnībā izkūst. Tad sīrupu atdzesē.
Degvīna uzlējuma izkāš caur vairākās kārtās salocītu marlīti un sajauc ar sīrupu.
Sīrupu var pievienot pa daļām, lai iegūtu tieši jūsu gaumei atbilstošu saldumu.
Liķieri salej pudelēs un pirms pasniegšanas atdzesē.

Zemeņu – krējuma liķiera recepte

Kā zināms, zemenes un putukrējums ir lieliska kombinācija un šajā dzērienā tā kļūst vēl labāka.
Kopējais pagatavošanas laiks: 21 diennaktis.

Sastāvdaļas:
500 ml degvīna;
450 – 500 grami zemeņu;
200 grami cukura;
120 ml trekna saldā krējuma;
120 ml piena.

Pagatavošana:
Zemenes nomazgā un sagriež četrās daļās.
Ogas liek burkā, pārlej ar degvīnu un blīvi noslēdz ar vāciņu. Burka ir jānovieto tumšā vietā un jāglabā istabas temperatūrā 20 dienas. Katru dienu burka ar zemenēm ir jāsakrata.
Kad laiks ir pagājis degvīna uzlējumu izkāš caur vairākās kārtās salocītu marli un no ogām uzmanīgi izspiež visu šķidrumu.
Katliņā ielej krējumu, pienu un pievieno cukuru. Tad maisot uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Noņem no uguns un atdzesē.
Abus šķidrumus sajauc, pārlej pudelēs un liek ledusskapī uz 24 stundām. Pirms pasniegšanas liķieri labi sakrata.

Mandarīnu liķiera recepte

Spilgts dzēriens ar patīkamu aromātu. Mainot rumu veidus, katru reizi var iegūt dzērienu ar citām garšas niansēm.
Kopējais pagatavošanas laiks: 5 diennaktis.

Sastāvdaļas:
500 ml ruma;
250 ml ūdens;
200 grami cukura;
3 – 5 mandarīni.

Pagatavošana:
Mandarīnus noloba un no miziņas noņem ārējo kārtiņu līdz baltajam slānim.
Miziņu ārējo slāni liek burkā un pārlej ar rumu. Tad liek ledusskapī uz 5 dienām.
Ūdeni sajauc ar cukuru, uzvāra un vāra uz mazas uguns kamēr paliek aptuveni ⅓ daļa no sākotnējā apjoma. Atdzesē.
Izkāš rumu un tad pievieno tam sīrupu. Pirms pasniegšanas liķieris ir jāatdzesē.

Medus liķiera recepte

Medus liķieris ir salds dzēriens ar maigu kanēļa aromātu. Turklāt to var pagatavot dienas laikā.
Kopējais pagatavošanas laiks: 24 stundas.

Sastāvdaļas:
350 – 380 ml degvīna;
230 grami medus;
120 ml ūdens;
1 apelsīns;
1 nūjiņa kanēļa.

Pagatavošana:
No apelsīna noņem miziņas ārējo kārtu cenšoties neaizskart mizas balto slāni.
Katliņā sajauc medu ar ūdeni. Pievieno apelsīna miziņu un kanēli. Tad visu visu uzvāra, samazina uguni un vāra vēl trīs minūtes. Vārīšanās laikā ir jānosmeļ putas.
Sīrupu atdzesē un no tā aizvāc apelsīna miziņas un kanēli.
Sīrupu pārlej burkā vai pudelē un pievieno degvīnu. Tad liek ledusskapī vismaz uz 12 stundām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

seventeen − 13 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.