10 sātīgi salāti ar žāvētu desu

Salāti ar žāvētu desu

10 gardi salāti ar žāvētu desu, kas derēs gan svētku galdam, gan ģimenes vakariņām.

Salātu saraksts:

Salāti ar žāvēto desu, gurķiem un sieru

Sastāvdaļas:
150 grami žāvētās desas;
100 grami liellopa gaļas;
200 grami cieta siera;
3 sālīti vai marinēti gurķi;
2 āboli;
200 ml ūdens;
1 grams citronskābes;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
1 tējkarote vīna vai ābolu etiķa;
½ tējkarotes sinepju;
1 marinēts sīpols;
1 buntīte salātu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Desu, vārītu liellopa gaļu, sieru, gurķus un ābolus sagriež plānos salmiņos. Sagrieztos ābolus uz 15 minūtēm ieliek ar citronskābi sajauktā ūdenī. Tad nolej šķidrumu un nosusina ābolus.
Lai izveidotu mērci sajauc eļļu ar etiķi, sinepēm, sāli un pipariem. Desu, liellopa gaļu, sieru, gurķus, sīpolus un ābolus sajauc ar mērci un izliek uz šķīvja, kurā izklātas salātu lapas.

Lasiet arī rakstu Kā vārīt liellopa gaļu

Žāvētas desas salāti ar korejiešu burkāniem un kukurūzu

Sastāvdaļas:
150 grami žāvētas desas;
100 grami korejiešu burkānu;
100 grami konservētas kukurūzas;
2 ēdamkarotes majonēzes;
1 – 2 daiviņas ķiploka;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Desu sagriež salmiņos un tad sajauc ar burkāniem un kukurūzu. Pievieno sāli, piparus un sajauc ar majonēzi un sasmalcinātiem ķiplokiem.

Salāti ar žāvētu desu, pupiņām un sausiņiem

Sastāvdaļas:
100 grami žāvētas desas;
100 grami konservētu pupiņu;
50 grami sausiņu;
1 – 2 marinēti gurķi;
1 burkāns;
2 – 3 ēdamkarotes majonēze
1 neliela pētersīļu buntīte;
sāls pē garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāriet burkānu un atdzesējiet. Sagrieziet desu, gurķus un burkānu kubiciņos. Sasmalciniet pētersīļus. Ielieciet visu bļodā un pievienojiet pupiņas un sausiņus. Pievienojiet sāli, piparus, majonēzi un visu sajauciet. Izlieciet salātus uz šķīvja un dekorējiet ar atlikušiem sausiņiem.

Žāvētas desas salāti ar tomātiem, olām un sieru

Sastāvdaļas:
150 grami žāvētas desas;
100 grami cieta siera;
2 tomāti;
2 olas;
2 – 3 daiviņas ķiploku;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un tad sarīvē uz vidējas rīves. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Desu un tomātus sagriež nelielos gabaliņos. Savukārt ķiplokus sasmalcina.
Klāj slāņos desu, tomātus ar ķiplokiem un nedaudz sāls un olas. Visus slāņus izņemot pirmo noziež ar majonēzi. Pa virsu uzkaisa sieru.

Salāti ar žāvēto desu un šampinjoniem

Sastāvdaļas:
250 grami marinētu šampinjonu;
200 grami žāvētas desas;
2 – 3 kartupeļi;
1 ābols;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra kartupeļu, atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos. Tāpat sagriež arī desu, ābolus un šampinjonus. Visu ieliek bļodā, pievieno sāli, piparus, majonēzi un sajauc.

Salāti ar žāvētu desu, sieru un papriku

Sastāvdaļas:
200 grami žāvētas desas;
100 grami cieta siera;
1 paprika;
1 tomāts;
1 neliels gurķis;
1 – 2 daiviņas ķiploka;
1 – 2 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Desu, gurķus un papriku sagriež salmiņos, bet tomātus nelielos gabaliņos. Ķiplokus sasmalcina. Visu izņemot sieru liek traukā, pievieno sāli, piparus, majonēzi un sajauc. Pārkaisa ar sieru un pasniedz.

Žāvētas desas salāti ar sieru un olīvām

Sastāvdaļas:
120 – 150 grami žāvētas desas;
120 – 150 cieta siera;
10 – 12 olīvas bez kauliņiem;
60 ml olīveļļas;
¼ neliela sīpola;
1 ķiploka daiviņa;
buntīte salātu;
3 ēdamkarotes vīna etiķa;
1 tējkarote franču sinepju;
½ tējkarote itāļu garšvielu;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Desu un sieru sagriež nelielos plānos gabaliņos, bet sīpolu mazos gabaliņos. Ķiplokus sasmalcina. Salātu lapas ar rokām saplēš prāvos gabalos.
Lai pagatavotu mērci, sajauciet etiķi, sinepes, ķiploku un itāļu garšvielas. Sastāvdaļas pievieno pakāpeniski un kuļot. Pievienojiet sāli un piparus.
Izlieciet piemērotā traukā salāta lapas, pupiņa, sieru, desu un olīvas. Pārlejiet ar mērci un atstājiet istabas temperatūrā uz 10 minūtēm.

Salāti ar žāvēto desu un Pekinas kāpostiem

Sastāvdaļas:
200 grami Pekinas vai parasto kāpostu kāpostu;
150 – 200 grami žāvētas desas;
100 grami cieta siera;
70 – 100 grami konservētas kukurūzas;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Sasmalcina kāpostus. Desu sagriež salmiņos. Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Visu liek bļodā un tad pievieno kukurūzu, sāli, piparus un majonēzi.

Žāvētas desas salāti ar olām un kāpostiem

Sastāvdaļas:
300 – 400 gramu kāpostu;
200 grami žāvētas desas;
1 – 2 gurķi;
2 olas;
2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
sāls pēc garšas;
pipari pēc garšas.

Pagatavošana:
Novāra cietas olas, atdzesē un sarīvē uz rupjas rīves. Sasmalcina kāpostus. Gurķus un desu sagriež salmiņos. Visu liek bļodā un pievieno sāli, piparus un majonēzi.

Salāti ar žāvētu desu, vistu un šampinjoniem

Sastāvdaļas:
150 grami vistas filejas;
100 – 150 grami marinētu šampinjonu;
100 grami žāvētas desas;
60 – 80 grami cieta siera;
7 – 8 marinēti pipargurķīši;
1 burkāns;
3 – 4 ēdamkarotes majonēzes.

Pagatavošana:
Novāriet vistu un burkānu. Vistu, desu, sēnes un gurķus sagriež salmiņos vai nelielos gabaliņos. Burkānu un sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Traukā klāj slāņos burkānus, vistas fileju, sēnes, desu un gurķus. Visus slāņus noziež ar majonēzi. Virsu pārkaisa ar sieru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.