Kā vārīt cīsiņus pareizi

Kā vārīt cīsiņus
Uzzini, kā vārīt cīsiņus katliņā, mikroviļņu krāsnī un multivārāmajā katlā. Un to vai cīsiņi ir jātīra un kā sagatavot cīsiņus vārīšanai.

Kā sagatavot cīsiņus vārīšanai

Nav vienota viedokļa par to vai cīsiņi būtu jāatbrīvo no mākslīgā apvalka vai nē. Vieni uzskata, ka tas ir noteikti jādara, jo apvalkam uzsilstot, tas var izdalīt kaitīgas vielas. Savukārt citi cilvēki uzskata, ka cīsiņu apvalku nenoņemot, tie izvārīsies sulīgāki, jo mazāk atdos savu sulu ūdenim.
Tomēr ja vērtējam no ērtības viedokļa, tad gan cīsiņus labāk notīrīt pirms vārīšanas, jo pirmkārt jau karstus cīsiņus būs grūtāk attīrīt un arī apvalks var sliktāk nākt nost.
Ja cīsiņiem ir dabīgs apvalks tie pirms vārīšanas noteikti nav jāattīra, un arī pēc vārīšanas tos var netīrīt, jo apvalks ir ēdams. Ja baidāties, ka apvalks varētu saplīst vārīšanas laikā, sadurstiet cīsiņus ar zobu bakstāmo. Ja cīsiņi ir sasaldēti, tie pirms vārīšanas obligāti nav jāatlaidina.

Cik ilgi vārīt cīsiņus

Cīsiņi ir jau gatavs produkts, kuru vajag tikai uzsildīt un tam vajag tikai dažas minūtes.
Vārot sasaldētus cīsiņus tos vajadzēs vārīt aptuveni 2 – 4 minūtes ilgāk nekā vienkārši atdzesētus.
Ja cīsiņi tiks vārīti pārāk ilgi, tie var pārsprāgt un zaudēt savu pievilcīgo izskatu un tādēļ labāk nepārsniegt ieteicamo vārīšanas laiku.

Kā vārīt cīsiņus uz plīts

Ielejiet ūdeni katliņā un uzvāriet. Ievietojiet katliņā cīsiņus tā lai ūdens tos pilnībā apņemtu. Atdzesēti cīsiņi jāvāra 3 – 5 minūtes, bet sasaldēti 5 – 8 minūtes. Jo cīsiņi ir apjomīgāki, jo ilgāk tie būs jāvāra.

Kā vārīt cīsiņus mikroviļņu krāsnī

Novelciet cīsiņu mākslīgo apvalku un ievietojiet tos mikroviļņu krāsnij paredzētā traukā un lieciet mikroviļņu krāsnī. Atdzesēti cīsiņi jāgatavo 1 – 1.5 minūtes, bet saldēti 3 – 4 minūtes. Krāsnij jābūt ieslēgtai uz maksimālu jaudu.
Ja gatavošanas laiku paildzināsiet par 2 – 3 minūtēm, tie sāks vairāk atgādināt ceptus cīsiņus.

Kā vārīt cīsiņus multivārāmajā katlā

Ūdenī
Ievietojiet cīsiņus katlā, pārlejiet ar karstu ūdeni un uzlieciet vāciņu. Ieslēdziet režīmu “Vārīšana” un vāriet tos aptuveni 5 minūtes. Ja cīsiņi ir saldēti, tad vārīšanas laikam ir jābūt aptuveni 7 – 8 minūtes.

Tvaikā
Multivārāmā katla traukā ielejiet 2 – 3 glāzes ūdens. Ievietojiet tvaika gatavošanas konteineri, ielieciet tajā cīsiņus un aiztaisiet vāku. Izvēlaties režīmu “Tvaicēšana ”. Atdzesēti cīsiņi ir jāgatavo aptuveni 10 minūtes, bet saldēt 12 – 14 minūtes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen + two =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.