10 tortes krēmu receptes

Tortes krēmu receptes
10 tortes krēmu receptes

Neliela vienkāršu un gardu tortes krēmu recepšu izlase. Vārītais, krējuma vai šokolādes – šeit atradīsies krēms jebkurai gaumei.

Krēmu saraksts

 

Vārītais krēms ar putukrējumu tortei

Šis ir ļoti gards krēms, kura garša atgādina plombīru.

Sastāvdaļas:

  • 400 ml piena;
  • 200 grami saldā krējuma(ar tauku saturu 33% ).
  • 200 grami cukura;
  • 100 grami sviesta(ar tauku saturu 80 – 83%);
  • 1 ola;
  • 40 grami kukurūzas cietes;

 
Pagatavošana:
Sakuliet olu ar cukuru un cieti. Uzvāriet pienu un smalkā straumītē ielejiet to olas masā, cenšoties panākt, lai masa būtu pēc iespējas viendabīgāk.
Lieciet masu vārīties uz vidējas uguns un patstāvīgi maisot maisot, vāriet, kamēr masa sabiezē. Pievienojiet mīkstu sviestu un padariet masu viendabīgu.
Tad pārvietojiet masu lielā šķīvī, uzklājiet plēvi un lieciet to ledusskapī atdzist. Tad viegli sakuliet ar mikseri. Atsevišķā traukā sakuliet saldo krējumu līdz krēmveidīgai konsistencei un savienojiet ar vārītā krēma masu.

Biezpiena – skābā krējuma krēms tortei

Šis krēms ir labi piemērots tortes starpslāņiem.

Sastāvdaļas:

  • 400 grami skābā krējuma(ar tauku saturu 25–30%);
  • 200 grami biezpiena (ar tauku saturu 9%)
  • 100 – 150 grami cukura;
  • vaniļas cukurs pēc garšas.

 
Pagatavošana:
Sakuliet krējumu ar abiem cukuriem. Kulšanas rezultātā cukuram ir pilnībā jāizkūst. Sablenderējiet biezpienu un sajauciet ar krējumu līdz izveidojas viendabīga masa. Kad tas ir paveikts, ielieciet krēmu uz 30 minūtēm ledusskapī.

Krējuma siera – saldā krējuma krēms tortei

Būs piemērots izmantošanai starp tortes slāņiem, dekorēšanai un izlīdzināšanai.

Sastāvdaļas:

  • 400 grami krējuma siera (krēmsiera);
  • 100 grami saldā krējuma (ar tauku saturu 33% );
  • 50 grami pūdercukura.

 
Pagatavošana:
Savlaicīgi atdzesējiet sieru un saldo krējumu ledusskapī. Aptuveni pusstundu pirms krēma gatavošanas ievietojiet gatavošanai paredzēto bļodu un miksera lāpstiņas saldētavā.
Ievietojiet visas sastāvdaļas bļodā un, izmantojot zemu miksera ātrumu, padariet masu viendabīgu. Kad tas ir paveikts, palieliniet miksera ātrumu kuliet līdz masa kļūst gaisīga un blīva. Parasti viss process neprasa vairāk kā 5 minūtes.

Tradicionāls skābā krējuma krēms tortei

Tradicionāla un vienkārša tortes krēma recepte. Šis krēms būs piemērots izmantošanai starp tortes slāņiem.

Sastāvdaļas:

  • 500 grami skābā krējuma(ar tauku saturu aptuveni 20%);
  • 150 grami pūdercukura.

 
Pagatavošana:
Neliela tilpuma traukā ievietojiet caurduri, kurā ieklāta vairākos slāņos salocīta marle. Ievietojiet tajā krējumu, pārklājiet ar marli un ievietojiet ledusskapī uz 4 – 6 stundām.
Šajā laikā no krējuma notecēs liekais šķidrums. Ja krējums šādi netiks sagatavots, krēms var sanākt pārāk šķidrs.
Kad tas ir paveikts, sakuliet krējumu ar pūdercukuru līdz viendabīgai masai.

Sviesta krēms ar iebiezināto pienu

Šis tortes krēms būs piemērots dekorēšanai un slāņu pildīšanai.

Sastāvdaļas:

  • 180 grami sviesta(ar tauku saturu 80 – 83%);
  • 120 grami iebiezinātā piena;
  • šķipsniņa vanilīna;
  • 1 tējkarote konjaka vai brendija(nav obligāti).

 
Pagatavošana:
Mīkstu sviestu(pakusušu) kuļ ar mikseri aptuveni 5 minūtes. Tad pievieno iebiezināto pienu un vanilīnu un kuļ kamēr izveidojas viendabīga masa.
Ielej krēmā konjaku un izmaisa. Bez konjaka var iztikt, taču, ja tas tiks izmantots, krēms iegūs papildus aromātu.

Biezpiena – sviesta krēms ar iebiezināto pienu

Noderēs slāņiem un izlīdzināšanai.

Sastāvdaļas:

  • 250 grami biezpiena( 9%);
  • 200 grami sviesta;
  • 70 grami iebiezinātā piena;
  • 70 grami pūdercukura.

 
Pagatavošana:
Istabas temperatūras biezpienu sakuļ ar iebiezināto pienu.
Atsevišķā traukā 5 minūtes kuļ sviestu. Tad samazina miksera ātrumu un pakāpeniski iekuļ tajā pūdercukuru.
Tad sviesta masu pakāpeniski iemaisa biezpiena masā un maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa.

Skābā krējuma vārītais krēms tortei

Labs krēms tortes slāņu ieziešanai.

Sastāvdaļas:

  • 300 grami skābā krējuma(tauku saturs 20%);
  • 200 grami sviesta;
  • 100 grami cukura;
  • 1 ola;
  • 1 ēdamkarote miltu.

 
Pagatavošana:
Ar mikseri kuļ ola ar cukuru. Tad pievieno miltus un sakuļ visu vēlreiz. Pievieno masai krējumu un liek vārīties ūdens peldē.
Nepārtraukti maisot masu vāra, līdz tā sabiezē. Tad pievienojiet 50 gramus sviesta un maisiet kamēr masa kļūst viendabīga. Tad atstājiet masu, lai tā atdziest.
Ar mikseri sakuriet atlikušo sviestu un neapstājoties, pakāpeniski pievienojiet tam krējuma masu. Tad ievietojiet krēmu uz stundu ledusskapī.

Kefīra vārītais krēms tortei

Arī šis tortes krēms ir piemērots slāņu veidošanai.

Sastāvdaļas:

  • 350 ml kefīra;
  • 200 grami sviesta;
  • 100 – 150 grami cukura;
  • 1 ola;
  • 2 ēdamkarotes miltu;
  • vaniļas cukurs pēc garšas.

 
Pagatavošana:
Sakuliet olu ar abu veidu cukuriem. Pievienojiet kefīru un miltus un kuliet kamēr izveidojas viendabīga masa. Tad vāriet masu uz mazas uguns un nepārtraukti maisiet, kamēr masa sabiezē. Kad tas ir paveikts, masa ir jāatdzesē.
Kad masa ir atdzisusi, atsevišķā traukā sakuliet mīkstu sviestu. Tad kuļot pakāpeniski pievienojiet sviestam kefīra masu.

Jogurta tortes krēms ar želatīnu

Svaigs krēms klāšanai starp tortes slāņiem.

Sastāvdaļas:

  • 500 grami jebkura augļu jogurta;
  • 200 grami saldā krējuma;
  • 90 grami ūdens;
  • 3 – 4 ēdamkarotes pūdercukura;
  • 15 – 20 grami želatīna.

 
Pagatavošana:
Iemērciet želatīnu aukstā ūdenī un gaidiet kamēr tas uzbriest. Nepieciešamais želatīna daudzums ir atkarīgs no jogurta biezuma, ja tas ir biezs pietiks ar 15 gramiem želatīna, bet ja šķidrs, tad labāk ņemt 20 gramu želatīna.
Kad želatīns ir uzbriedis, to vāra ūdens peldē, līdz tas izkūst un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
Sakuļ saldo krējumu līdz biezai krēmveidīgai konsistencei. Atsevišķi sakuļ jogurtu ar pūdercukuru un neapstājoties, smalkā straumītē pievieno jogurtam želatīnu.
Tad pievieno arī putukrējumu un uzmanīgi izmaisa līdz masa kļūst viendabīga. Tad aptuveni uz 30 minūtēm ievieto krēmu ledusskapī, lai tas nedaudz sabiezē. Pēc tam krēms ir gatavs izmantošanai.

Šokolādes vārītais krēms tortei

Šis tortes krēms ir piemērots dekorēšanai un slāņu ieziešanai.

Sastāvdaļas:

  • 500 ml piena;
  • 250 grami sviesta;
  • 200 grami melnās šokolādes;
  • 140 grami cukura;
  • 7 olu dzeltenumi;
  • 45 grami kukurūzas cietes;
  • vaniļa pēc garšas.

 
Pagatavošana:
Sakuliet olu dzeltenumus, cukuru un cieti līdz izveidojas bieza balta masā. Citā katliņā uzvāriet pienu to periodiski apmaisot, lai tas nepiedegtu.
Tad olu masā uzmanīgi iemaisiet pusi no piena. Piens ir jālej smalkā straumītē. Tad sajaukto olu – piena masu tikpat uzmanīgi ielej katliņā ar atlikušo pienu.
Nepārtraukti maisot, sildiet masu uz mazas uguns, kamēr tā sabiezē. Tad tāpat maisot masa ir jāuzvāra, līdz uz tās virsmas parādās burbulīši un tad masa jāpavāra vēl vienu minūti.
Tad izšķīdiniet masā sasmalcinātus šokolādes gabaliņus, pārklājiet trauku ar pārtikas plēvi un ļaujiet masai atdzist.
Ar mikseri sakuliet mīkstu sviestu ar vaniļu un tad neapstājoties pakāpeniski pievienojiet sviestam šokolādes masu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

one + 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.