Sešas plāno pankūku receptes

Plāno pankūku receptes

Gatavojiet piena, kefīra, krējuma vai pat ābolu plānās pankūkas! Rakstā ir atrodama pat tāda plāno pankūku recepte, kurai nevajag miltu. Kopumā šeit atradīsi sešas plāno pankūku receptes.

Kas jāzina pirms plāno pankūku pagatavošanas

  • Lai mīkla labāk iejauktos, un cepot izveidotos glīti caurumiņi, labāk izmantot istabas temperatūrā esošus produktus.
  • Nepievienojiet mīklai vairāk cukura kā ir norādīts receptē. Pretējā gadījumā pankūkas malās piedegs un tās būs grūtāk apgriezt.
  • Nevajag pārcensties ar mīklas maisīšanu, jo maisot mīklu pārāk ilgi un spēcīgi, pankūkas var sanākt cietas.
  • Plāno pankūku mīklai nevajadzētu būt biezai. Ja nu tomēr pankūkas plīst, pamēģiniet mīklai pievienot 1 – 2 ēdamkarotes miltu.
  • Lai pankūkas sanākti plānas un pievilcīgas, kārtīgi uzkarsējiet pannu pirms cepšanas. Protams, nedrīkst aizmirst arī par pannas ieziešanu ar eļļu. Cepot plānās pankūkas, uzlejiet nedaudz mīklas pannas vidū un tad ar pāris veiklām kustībām izkliedējiet mīklu pa visu pannu. Pankūkas apbrūnina no abām pusēm.

Piena plāno pankūku recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 ola;
  • 2½ ēdamkarotes cukura;
  • 500 ml piena;
  • 180 grami miltu;
  • 1 šķipsniņa sāls;
  • 50 ml augu eļļas;
  • nedaudz sviesta pannas ieziešanai.

Pagatavošana:
Dziļā traukā sakuļ olu ar cukuru un tad pievieno pienu. Uzmanīgi iejauc miltus, sāli un eļļu un atkal visu labi sajauc. Pēc konsistences mīklai ir jāsanāk nedaudz biezākai nekā ūdens.
Ieziež pannu ar sviestu un cep pankūkas.

Plāno pankūku recepte ar pienu, ūdeni un skābo krējumu

Sastāvdaļas:

  • 2 olas;
  • 300 ml piena;
  • 50 ml augu eļļas;
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
  • 250 ml vārīta ūdens;
  • ½ cepamā pulvera;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • 250 grami kviešu miltu.

Pagatavošana:
Dziļā traukā sajauc olas, pienu, augu eļļu un krējumu. Vārītā ūdenī izšķīdina cepamo pulveri un tad pievieno pārejai masai. Pievieno cukuru un sāli un atkal visu sajauc. Nelielām porcijām pievieno miltus. Pirms cepšanas ieziež pannu ar nelielu augu eļļas daudzumu.

Plānās pankūkas ar pienu un ūdeni

Sastāvdaļas:

  • 3 olas;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • ½ tējkarote sāls;
  • 500 ml piena;
  • 250 grami miltu;
  • 250 ml ūdens;
  • 40 ml augu eļļas.

Pagatavošana:
Dziļā traukā sakuļ olas līdz putām. Pievieno cukuru, sāli un pusi piena. Visu samaisa un uzmanīgi pievieno miltus. Visu sakuļ līdz viendabīgai masai. Pievieno atlikušo pienu, samaisa un pielej vārošu ūdeni. Atkal visu samaisa un pievieno augu eļļu. Cītīgi sakuļ ar rokas kuļamo.
Pannu pirms cepšanas ieziež ar eļļu un liek uz vidējas uguns.

Plānās ābolu pankūkas ar pienu

Sastāvdaļas:

  • 50 ml piena;
  • 2 olas;
  • 1¼ ēdamkarotes cukura;
  • 10 grami vaniļas cukura;
  • šķipsniņa sāls;
  • ½ tējkarotes malta kanēļa;
  • 180 grami miltu;
  • 30 ml eļļas;
  • 2 svaigi āboli.

Pagatavošana:
Dziļā traukā sakuļ pienu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un kanēli. Uzmanīgi pievieno miltus un atkal visu sakuļ. Pievieno eļļu un atkal visu samaisa.
Ābolus nomizo, izgriež serdes un sarīvē ar rupju rīvi. Kad tas ir paveikts tos pievieno mīklai un vēlreiz labi sakuļ.
Pannu ieziež ar augu eļļu, liek uz vidējas uguns uzkarsēties un cep pankūkas.

Plānās pankūkas no kartupeļu cietes un piena

Sastāvdaļas:

  • 3 olas;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 1 tējkarote sāls;
  • 600 ml piena;
  • 300 grami kartupeļu cietes;
  • 50 ml augu eļļas.

Pagatavošana:
Dziļā traukā iesit olas un pievieno cukuru un sāli. Cītīgi visu kuļ ar vidēju ātrumu, kamēr parādās putas.
Pievieno 300 ml piena un cieti. Maisa kamēr izzūd kunkuļi. Turpinot maisīt pievieno atlikušo pienu un kuļ līdz viendabīgai masai.
Pievieno augu eļļu un atkal sakuļ. Gatavās mīklas konsistencei būtu jāatgādina netrekns nesakults putukrējums.
Pannu silda uz vidējas uguns un pirms cepšanas pievieno nedaudz augu eļļas.

Kefīra plāno pankūku recepte

Sastāvdaļas:

  • 500 ml kefīra;
  • 2 olas;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 1 tējkarote sāls;
  • 300 grami kviešu miltu;
  • 1 tējkarote pārtikas sodas;
  • 500ml vārīta ūdens;
  • 50 ml augu eļļas.

Pagatavošana:

Dziļā traukā kārtīgi sakuļ kefīru, olas, cukuru un sāli. Uzmanīgi pievieno miltus un kuļ līdz izveidojas viendabīga mīkla.
Vārošam ūdenim pievieno sodu. Pēc brīža maisot mīklu, pievieno tai ūdeni. Mīklu sakuļ un ļauj tai 5 minūtes pastāvēt.
Pievieno mīklai eļļu un atkal visu samaisa.
Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, pirms cepšanas ieziež ar eļļu un cep pankūkas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 + three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.