Kā izvēlēties visātrāko rindu lielveikalā

Kā izvēlēties visātrāko rindu lielveikalā
Neviens nemīl ilgi stāvēt rindās un gaidīt savu kārtu. Īpaši maz to gribas šajā laikā, kad mūs visus apdraud Covid-19 vīrus un gribas veikalā pavadīt pēc iespējas mazāk laika. Rakstā uzskaitīsim pāris padomus kā izvēlēties visātrāko rindu lielveikalā.

Labāk īsāka rinda ar pilniem groziem, nekā garāka ar tukšākiem groziem
Pētnieki ir noskaidrojusi, ka vidēji viena pircēja apkalpošanai ir nepieciešamas līdz 41 sekundei, lai sasveicinātos, samaksātu, atvadītos un savāktu pirkumus. Katras preces apstrādei ir vajadzīgas vēl trīs sekundes. Šī iemesla dēļ sanāk, ka garāka rinda, kurā stāvēs cilvēki ar tukšākiem groziem, virzīsies lēnāk nekā īsāka rinda ar pilniem groziem.
Aprēķins ir tāds, ka, lai apstrādātu vienu pircēju ar 100 precēm būs nepieciešamas aptuveni sešas minūtes, kamēr lai apkalpotu četrus pircējus ar 20 precēm būs vajadzīgas gandrīz 7 minūtes.

Griezies pa kreisi
Lielākā daļa cilvēku ir labroči un parasti automātiski izvēlēsies pagriezties pa labi, bet tas savukārt nozīmē, ka rindas pie kasēm kreisajā pusē var būt īsākas.

Izpēti citus pircējus
Svarīgs ir ne tikai rindā esošo cilvēku skaits, bet arī to vecums un pirkumi. Piemēram, vecāku cilvēku apkalpošana var aizņemt vairāk laika, jo tiem var rasties grūtības ar apmaksu un kopumā ir lēnāki nekā jaunāki cilvēki.
Tāpat ir vērts pievērst uzmanību rindā stāvošo cilvēku grozos esošo preču veidam un daudzumam. Kasierim ir daudz vienkāršāk apstrādāt sešas vienādas preces, nekā sešas dažādas preces.

Paātrini savu apkalpošanu
Centies novietot preces ar svītrkodu uz augšu, lai kasiere tās varētu pēc iespējas ātrāk apstrādāt un tiktu ātrāk apkalpots.

Atceries, ka gaidīšana nav tik ilga kā tev liekas
Lielākā daļa cilvēku parasti pārspīlē savas gaidīšanas laiku par aptuveni 36%.
Turklāt cilvēki parasti pievērš vairāk uzmanības rindas garumam, nekā tam cik ātri rinda virzās uz priekšu. Izvēloties starp īsāku, bet lēnāk uz priekšu virzošos rindu un garāku, bet ātrāku rindu, cilvēki visbiežāk dos priekšroku īsākajai, pat tad ja gaidīšanas laiks abās rindās būs vienāds.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 × five =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.