Kā viegli atcerēties jaunu cilvēku vārdus

Kā viegli atcerēties jaunu cilvēku vārdus
Pieci soļi kas ļaus labāk atcerēties jaunu paziņu vārdus.

1. Uzmanīgi klausies
Nereti iepazīšanās laikā mūsu domas nav pilnībā pievērstas notiekošajam un mēs novēršamies uz savām domām – piemēram, domājam ko teikt nākamajā brīdī. Tā vietā labāk pilnībā fokusēties uz to, ko stāsta tavs jaunais paziņa.

2. Atkārto vārdu
Pēc tam, kad cilvēks ir stādījies priekša, izdomā kādu veidu kā sarunā pieminēt šī cilvēka vārdu. Ja vārds ir neparasts vai sarežģīt, var pajautāt, kā vārds rakstās. Var arī vienkārši pateikt kaut ko tamlīdzīgu: “Patīkami iepazīties, [cilvēka vārds]”.

3. Izveido asociāciju
Iedomājies kaut ko kas tev asociējas ar šī cilvēka vārdu. Piemēram, vārds Lauma varētu asociēties ar laumiņām, bet vārds Jānis ar Līgo svētkiem.

4. Saisti asociāciju ar cilvēka ārieni
Piemēram, iedomājies laumiņu ar tavas jaunās paziņas frizūru vai degunu. Asociācijas var būt komiska, jo ir svarīgi, lai tā paliek atmiņā. Galvenais, lai par to neuzzina pats cilvēks, jo tas var apvainoties.

5. Atkārto asociāciju
Pēc kāda laika(piemēram, kad esi jau mājās) pacenties atcerēties cilvēku un ar to saistīto asociāciju, lai tā labāk saglabātos tev atmiņā. Šaubu gadījumā atceries par šo cilvēku vēl pēc kāda laika.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

1 × 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.