Piecas profesijas, kurām nav nepieciešama pieredze

Piecas profesijas, kurām nav nepieciešama pieredze
Rakstā apskatītas piecas profesijas, kurās var strādāt bez pieredzes un specializētas izglītības.

Patiesībā tādu profesiju, kurām nav vajadzīga iepriekšēja pieredze, ir diezgan daudz. Īpaši pievilcīgi tas var šķist patreizējos apstākļos, kad pieprasījums pēc darbiniekiem pieaug un līdz ar pieprasījumu pieaug arī algu apmēri.
Protams, bez izglītība un pieredzes tu nevarēsi kļūt par ārstu vai inženieri, tomēr kādu sev puslīdz pieņemamu darbu spēs atrast gandrīz jebkurš. Turklāt dažās sfērās darba devējs jauno darbinieku arī pats apmāca.
Vēl citām profesijām darbinieka personīgās īpašības ir svarīgākas nekā attiecīga darba pieredze. Darba devēji augstu vērtē tādas īpašības kā godīgumu, orientēšanos uz rezultātu un lojalitāti. Tāpat tiek novērtēta atbildības sajūta, mērķtiecība, stresa noturība un iniciatīva.
Dažās citās profesijās svarīgākas par pieredzi ir valodu zināšanas. Protams, valodu zināšanas noder vienmēr, tomēr dažās profesijās bez tām ir ļoti grūti strādāt.

Viesmīlis
Šajā profesijā svarīgas tādas īpašības, ka kārtība, pieklājība un tīrība. Savukārt profesijas galvenais plus ir iespēja gūt papildus peļņu no dzeram naudām.
Profesija ir diezgan pieprasīta un parasti tai nav nepieciešama iepriekšēja pieredze.
Tāpat profesija var būt piemērota arī tiem cilvēkiem, kuri vēlas piepelnīties papildus mācībām vai pamatdarbam, jo ir diezgan viegli atrast darbu vakaros vai brīvdienās.
Šis darbs gan prasa diezgan labu fizisku sagatavotību, jo strādājot lielu daļu laika nākas pavadīt “uz kājām”. Šī arī ir viena no tām profesijām, kurā var noderēt valodu zināšanas, īpaši ja sanāk strādāt kādā tūristu iecienītā vietā.

Kurjers
Svarīgākās profesijai nepieciešamās īpašības ir precizitāte un atbildības sajūta. No citām lietām var būt nepieciešams arī savs viedtelefons un transportlīdzeklis.
Šī var būt ideāla profesija tiem cilvēkiem, kuri nemīl sēdēt birojā un vēlas atrasties patstāvīgā kustībā. Arī šajā profesijā ir iespējams strādāt nestandarta laikos un izmantot šo darbu kā papildus peļņas avotu.
No mīnusiem jāpiemin tas, ka darbu var sarežģīt laika apstākļi, īpaši ja tiek strādāts ar velosipēdu vai motociklu. Tāpat velokurjera darbā būs nepieciešama arī laba fiziska sagatavotība.

Pārdošanas menedžeris
Darbam šajā profesijā būs nepieciešamas tādas īpašības kā komunikabilitāte un orientēšanās uz rezultātu. Tāpat būs nepieciešamas arī pamata datorzināšanas.
Galvenie darba pienākumi ir jaunu klientu meklēšana un komunikācija ar jau esošajiem klientiem.
No plusiem jāpiemin tas, ka samērā bieži šajā profesijā ir iespējams strādāt no mājām, un arī tas ka parasti pie darba algas tiek pieskaitīti arī procenti no pārdotā. Patiesībā labākajiem pārdevējiem lielāko atalgojuma daļu sastāda tieši procenti.
Pieprasījumam pēc pārdošanas menedžeriem ir tendence pieaugt, un iegūt darbu šajā profesijā ir visai viegli.

Pārdevējs
Galvenās darbam nepieciešamās īpašības ir atsaucība, pieklājība un labvēlība.
Galvenie darba pienākumi ir preču kārtošana, pircēju konsultācija un darbs ar kases aparātu.
Runājot par darba plusiem, jāpiemin, ka dažos veikalos pārdevēji saņem zināmu procentu no pārdotā un tas ka parasti darbinieki savos veikalos var iepirkties ar diezgan ievērojamām atlaidēm.
Savukārt no mīnusiem jāatzīmē nepieciešamība lielu daļu darba laika pavadīt “uz kājām”.

Administrators
Galvenās profesijas prasības ir patīkama āriene, komunikabilitāte un pieklājība.
Administratori ir nepieciešami visur, kur ir jāsagaida klienti. Piemērām, frizētavās vai viesnīcās. Galvenie darba pienākumi ir komunikācija ar klientiem, klientu pierakstīšana, konsultēšana par pakalpojumiem un viesu izmitināšana.
Darbs varētu patikt komunikabliem cilvēkiem, kuriem biroja darbs liekas pārāk vienmuļš. Ja vēlies strādāt par administratoru viesnīcā vai hostelī, tev noteikti būs nepieciešamas valodu zināšanas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

nineteen − eight =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.