Kā izvēlēties ārējo akumulatoru (power bank)

Kā izvēlēties ārējo akumulatoru (power bank)
Mēs patstāvīgi nēsājam sev līdz telefonus, kameras un citas noderīgas ierīces, kuras bez elektrības kļūst par nekam nederīgu lieku nesamo. Īpaši tas attiecas uz telefoniem, kuriem nereti ar savu akumulatoru enerģijas rezervēm nepietiek pat pilnai dienai. Tā nav liela problēma, ja tava diena paiet telpās, kur vienmēr var atrast kādu rozeti un savu ierīci uzlādēt. Nepatīkamāk tas kļūst brīžos, kad mēs dodamies ceļojumos, vēlamies izbraukt pie dabas vai jebkuros citos apstākļos, kad pa rokai nav nevienas elektrības rozetes. Šādās situācijās vienīgais glābiņš ir ārējais akumulators jeb vienkāršāk – powerbanka. Piedāvājam pāris padomu, kā izvēlēties labu un ietilpīgu ārējo akumulatoru, kas tev kalpos ilgu laiku.

Kā atšķirt labu powerbanku no sliktas
Pirmais kam būtu jāpievērš uzmanība noteikti ir ārējā akumulatora ietilpība un arī ietilpības – gabarītu attiecība.
Ir skaidrs, ka, jo lielāka ir powerbankas ietilpība, jo vairāk enerģijas tu varēsi paņemt līdz. Akumulatoru ietilpība tiek mērīta ampērstundās (Ah). Telefonu un ārējo akumulatoru ietilpība parasti tiek norādīta miliampērstundās (mAh). 1000 mAh ir 1 Ah. Pērkot jaunu powerbanku, tās ietilpībai vajadzētu būt vismaz 5000 mAh, ar šādu ietilpību vienu vidusmēra telefonu(ar akumulatora ietilpību 3000 mAh) varēs uzlādēt vienu reizi. Attiecīgi jo lielāka būs ārējā akumulatora ietilpība, jo vairākas reizes tu varēsi uzlādēt savu telefonu vai kameru.
Lai aprēķinātu cik reizes tu varēsi uzlādēt savu telefonuar ārējo akumulatoru var izmantot šo kalkulatoru:

Arī powerbankas gabarītiem un svaram ir jābūt atbilstošiem tās ietilpībai. Ja redzi ārējo akumulatoru, kura izmēri tikai nedaudz pārsniedz kredītkartes izmērus, bet ietilpība norādīta 10000 mAh vai pat vairāk, zini, ka visticamāk tevi mēģina apmānīt.
Jo lielāka ir powerbankas ietilpība, jo lielāka un smagāka tā būs. Tam ir jāpievērš īpaša uzmanība, ja vēlies iegādāties akumulatoru internetā vai šaubīgā tirdzniecības vietā. Internetā vislabāk pirkt labi zināmu zīmolu ražojumus, kuru oriģinalitāti var pārbaudīt pēc unikāla koda.

Otrs būtisks parametrs ir powerbankas izejas elektriskās strāvas stiprums, ar kādu tiks lādētas tavas ierīces. Šo parametru parasti norāda ampēros(A) vai miliampēros (mA). Jo zemāks būs šis rādītājs, jo ilgāks būs ierīces lādēšanas laiks. Tādēļ labāk pirkt tādu powerbanku, kuras elektriskās strāvas stiprums ir vismaz 1 A(1000mA) vai vēl labāk 2 A. Nav vērts pirkt tādu ārējo akumulatoru kuram šis rādītājs ir zem 1 A.

Trešā lieta, kurai būtu jāpievērš uzmanība pērkot ārējo akumulatoru – lādētāju ir tā korpusa izturība. Jebkuras powerbankas iekšpuses lielāko daļu aizņem litija-jonu vai litija-polimēra akumulators, kurš bojājuma gadījumā strauji uzliesmo un var pat uzsprāgt. Vislabāk ja ārējā akumulatora korpus ir izgatavots no metāla vai cita izturīga materiāla, kas spēs izturēt triecienu pret cietu virsmu.

Kas vēl būtu jāņem vērā pērkot powerbanku
Uz ārējā akumulatora noteikti vajadzētu būt arī akumulatora enerģijas atlikuma indikatoram. Šāds indikators ļauj viegli sekot tam, cik daudz enerģijas vēl ir palicis akumulatorā. Parasti šādi indikatori ir led lampiņu vai lcd ekrāniņa veidā.
Izvēloties ārējo akumulatoru ir jāpievērš uzmanība arī tā cenai, uz šo brīdi 10000 mAh ietilpīgas powerbankas cenai vajadzētu būt vismaz ap 10€. Pārāk zema var liecināt par to, ka tevi mēģina apmānīt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

eight + 17 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.