Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes

Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Kā zināms sunim bez saimnieka mīlestības ir nepieciešama arī telpa, bet telpas mums ne vienmēr ir pietiekoši, īpaši ja nākas dzīvot dzīvoklī. Piedāvājam nelielu izlasīti ar suņu šķirnēm, kas būs piemērotas tiem cilvēkiem, kas dzīvo dzīvoklī!

Pekinietis
Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Šai suņu šķirnei jau ir vairāk nekā 2000. gadu un absolūti lielāko daļu šī laika – tā bija pieejama tikai un vienīgi Ķīnas imperatoriem un to ģimenes locekļiem. Kaut arī laika gaitā šķirne ir ievērojami izmainījušies, to karaliskā izcelsme joprojām ir jūtama suņu uzvedībā un tie gaida, ka tie tiks lutināti un ka tiem tiks pievērsta īpaša uzmanība. Kaut arī pret bērniem suņi ir jauki, tie vienalga uzskatīs sevi par galveno personu mājās un prasīs daudz uzmanības. Pastāv gan viedoklis, ka suņi nav pārāk piemēroti ģimenēm ar bērniem, jo daži eksemplāri var kļūt pārāk greizsirdīgi, tomēr vientuļiem cilvēkiem suņi būs ļoti piemēroti. Pekiniešu svars svārstās no 3,2 līdz 6,4 kilogramiem, bet to augstums nemēdz pārsniegt 23 centimetrus. Kas attiecas uz pekiniešu kopšanu jāsaka, ka, lai suņa kažoks būtu labā stāvoklī, tas ir regulāri jāsukā. Šīs šķirnes suņi ir arī ļoti jūtīgi pret karstumu, un tie var viegli dabūt karstuma dūrienu.

Čivava
Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Nākamā dzīvoklim piemērotā suņu šķirne ir čivava. Šīs suņu šķirnes svars svārstās robežās no 500 gramiem līdz trīs kilogramiem, bet augstums nepārsniedz 23 centimetrus. Čivavas kopšana līdzinās citu suņu kopšanai. Čivavas mēdz būt temperamentīgi, un ļoti temperamentīgs kucēns var izaugt par agresīvu suni. Tādēļ čivavas var nebūt piemēroti ģimenēm ar maziem bērniem. Čivavas ir uzticami un arī greizsirdīgi, šie suņi izvēlas tikai vienu saimnieku, kuru tie var bezbailīgi sargāt no citiem zvēriem, cilvēkiem un pat no citiem ģimenes locekļiem. Čivavas nepieņem citas suņu šķirnes un vislabāk jūtas ar citiem čivavām un čivavu jaukteņiem. Šie suņi arī ļoti pieķeras savai migai.

Jorkšīras terjers
Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Jorkšīras terjers ir aktīvs un sabiedrisks sunītis. Jorkšīras terjera auguma augstums nav stingri noteikts, savukārt suņa maksimālais svars pēc Starptautiskās kinoloģijas federācijas standartiem nedrīkst pārsniegt 3,2 kilogramus. Neskatoties uz savu nelielo augumu, sunītim piemīt visas lielajiem terjeriem piemītošās rakstura īpašības un sunim ir nepieciešama arī pienācīga fiziska slodze. Jorkšīras terjeru arī nevajadzētu uztvert kā rotaļlietu, bet gan kā īstu suni. Vairāk par šī suņa kopšanu un audzināšanu variet lasīt Jorkšīras terjeru Vikipēdijas ierakstā. Šai suņu šķirnei ir raksturīga gara spalva un tās kopšana prasa papildus pūles. Kā plusu var minēt to, ka Jorkšīras terjeram nav pavilnas un līdz ar to šīs šķirnes suņi cilvēkiem retāk izsauc alerģiju.

Krievu toiterjers
Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Krievu toiterjers droši vien būs viena no pašām populārākajām istabas suņu šķirnēm. Krievu toiterjera svars ir robežās no viena līdz trīs kilogramiem, bet to augums nemēdz pārsniegt 28 centimetrus. Šī suņu šķirne neprasa arī īpašu kopšanu, ir gan jātīra zobi, ausis, acis un, protams, vilna. Sunīti gan vajag vest pastaigās, bet vienlaikus to ir viegli pieradināt pie nokārtošanās tualetē un tādēļ sliktā laikā to nav noteikti jāved ārā. Šīs sugas suņi ir ļoti enerģiski, aktīvi un rotaļīgi, suņi ir ļoti uzticīgi un mīļi pret saimnieku. Suņiem gan ir diezgan nestabila psihe, un tie ir pakļauti stresam, tādēļ šī šķirne nebūs piemērota, ja jums ir skaļi un aktīvi bērni. Suņus ir viegli dresēt, tomēr dresūra ir jāuzsāk jau no agras bērnības, jo citādi jūs riskējat iegūt pārāk izlutinātu un dažos gadījumos pat agresīvu suni.

Šicū
Piecas dzīvošanai dzīvoklī piemērotākās suņu šķirnes
Šicū izcelsme īsti nav zināma, tomēr tiek uzskatīts, ka šīs šķirnes dzimtene ir Tibeta, bet tālāk attīstīta tā ir Ķīnā. Šicū svars var sasniegt 8,6 kilogramus, bet to maksimālais augstums nepārsniedz 28 centimetrus. Šicū ir ļoti sirsnīgi, lojāli, dzīvīgi un komunikabli suņi, kas ļoti labi izturas pret bērniem. Šicū neizvēlas kādu vienu noteiktu saimnieku un velta savu mīlestību visiem ģimenes locekļiem. Šie suņi nemīl vientulību, un tiem ir vajadzīga uzmanība. Suņu kopšana līdzinās citu suņu kopšanai, ir jāpieskata acis, zobi, ausis, nagi un vilna. Šo sunīšu vilna ir mīksta, un tādēļ tie ir jāķemmē diezgan uzmanīgi. Šicū ir lieliska suņu šķirne, kas derēs gan ģimenēm ar bērniem, gan vientuļiem un veciem cilvēkiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 + seven =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.