Kādu valodu mācīties jeb, kuras ir pasaules populārākās valodas

Kādu valodu mācīties jeb kuras ir pasaules populārākās valodas
Patiesībā noteikt to kuras ir pasaules populārākās valodas nemaz nav tik vienkārši. Ir salīdzinoši viegli noteikt dažas pašas izplatītākās pasaules valodas, tomēr arī šeit var gadīties pa kādam pārsteigumam. Dažās valstīs kāda valoda ir noteikta par oficiālo valsts valodu, bet valodas reālais lietotāju skaits ir neliels. Gadās arī pretējas situācijas, kad valsts iedzīvotāju skaits nav tik iespaidīgs, bet tās valoda tiek izmantota arī citās valstīs. Neskatoties uz šo nelielo jucekli, piedāvājam nelielu sarakstu ar pasaules populārākajām valodām. Apskaties un izdomā kādu valodu mācīties!

Arābu valoda

Aptuveni 250 – 300 miljoni lietotāju

Neskatoties uz visiem pēdējā laika notikumiem, arābu valoda ir viena no pasaules vecākajām valodām, kura ir ļoti izplatīta Tuvajos Austrumos. Arābu valoda tiek lietota tādās valstīs kā Saūda Arābija, Kuveita, Irāka, Ēģipte, Libāna, Sīrija vai Jordānija. Turklāt arābu valoda ir arī korāna valoda, un tādēļ arābiski runā arī daudzi miljoni musulmaņu no visas pasaules.
Kādu valodu mācīties. Valstis kurās lieto arābu valodu

Spāņu valoda

Aptuveni 400 miljoni lietotāju

Kā mēs zinām, spāņu valodā nerunā tikai paši spāņi, bet arī gandrīz visa Centrālamerika un Dienvidamerika. Turklāt kā apgalvo šīs valodas zinātāji, spāņu valoda nebūt neesot tā grūtākā no valodām. Spāniski runā tādās valstīs kā Meksika, Argentīna, Kuba, Bolīvija vai Kolumbija.
Kādu valodu mācīties. Valstis kurās lieto spāņu valodu

Hindi valoda

Aptuveni 500 miljoni lietotāju

Hindi valoda tiek izmantota pārsvarā Indijā. Patiesībā oficiāli Indijā tiek izmantotas veselas 23 valodas, bet hindi/urdu valoda(s) ir visnozīmīgākā(s). Joprojām gan nav īsti skaidrs vai šīs ir divas dažādas vai vienas valodas divi dialekti. Lai kā tur arī nebūtu, hindi valodā runā ļoti daudz ļaužu, un kopā ar Indijas iedzīvotāju skaita pieaugumu, pieaugs arī šīs valodas lietotāju skaits. Hindi lieto pārsvarā Indijas ziemeļos un dažos Pakistānas rajonos.

Angļu valoda

Aptuveni 500 – 600 miljoni lietotāju

Reklāma šeit ir lieka, ne velti Angļu valoda ir pasaulē visvairāk mācītā valoda. Angļu valoda tiek lietota ASV, Kanādā, Austrālijā, Dienvidāfrikā, Jaunzēlandē, Īrijā, Skotijā un, protams, Lielbritānijā. Patiesībā angļu valoda tiek lietota aptuveni 60 valstīs. Ja vēl šim skaitam pieskaita visus tos cilvēkus, kas angļu valodu ir iemācījušies papildus savai dzimtajai valodai, tad kopumā šis skaitlis noteikti pārsniedz miljardu lietotāju un varētu pacīnīties ar šī saraksta līderi.

Ķīniešu jeb mandarīnu valoda

Aptuveni 1,2 – 1,3 miljardi lietotāju

Neapšaubāmi ļoti populāra valoda, kuras loma nākotnē tikai pieaugs. Neskatoties uz savu daudzo lietotāju skaitu, ķīniešu valodu nebūt nav viegli iemācīties. Gandrīz katrs šīs valodas vārds var tikt izteikts vairākos dažādos veidos, turklāt tas var nozīmēt kaut ko pavisam citu. Neskatoties uz to, pasaulē šīs valodas apguve kļūst aizvien populārāka un populārāka.
Kādu valodu mācīties. Populārākā pasaules valoda

Citas plaši lietotas valodas, kuras ir vērts mācīties

Portugāļu valoda (vairāk nekā 200 miljoni lietotāju)
Portugāļu valoda tiek lietota tādās valstīs kā Portugāle, Brazīlija, Goa, Angola vai Mozambika.

Bengali valoda (vairāk nekā 200 miljoni lietotāju)
Šī valoda pārsvarā tiek lietota Bangladešā un Indijā.

Krievu (aptuveni 170 – 200 miljoni lietotāju)
Pēc oficiāliem datiem pašā Krievijā mīt tikai ap 140 miljoniem iedzīvotāju. Tomēr krievu valodu saprot arī NVS valstīs un tas palielina šīs valodas zinātāju skaitu. Tiesa, domājams, ka nākotnē krievu valodas izplatība tikai samazināsies.

Franču valoda (aptuveni 130 miljonu lietotāju)
Pašā Francijā dzīvo tikai aptuveni 66 miljonu iedzīvotāji, tomēr franču valodu lieto ne tikai Francijā un Kanādā, bet arī tādās valstīs kā Beļģija, Madagaskara, Kamerona vai Nigēra.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fifteen + 14 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.