12 ieradumi, kas veicina liekā svara rašanos

12 ieradumi, kas veicina liekā svara rašanos
Kad runa nonāk līdz svara zaudēšanai, svarīgs ir katrs sīkums. Un mūsu ieradumi nav nekāds izņēmums. Lasi kādi ir tie ieradumi, kas var veicināt liekā svara rašanos!

Produkti ar pazeminātu tauku saturu
Šķiet, neticami, bet produkti ar pazeminātu tauku saturu var veicināt liekā svara rašanos. Šādos produktos ir tikai nedaudz mazāk kaloriju kā parastos produktos, tomēr tie joprojām satur neefektīvos ogļhidrātus, kas arī veicina liekā svara rašanos.

Dehidratācija
Ūdens trūkums atstāj negatīvu ietekmi uz vielmaiņu un ļauj toksīniem ilgāk palikt organismā. Tieši tādēļ pietiekošs daudzums tīra ūdens ir ļoti būtisks veselīga uztura elements.

Nepietiekošs miegs
Cilvēkiem, kuri guļ pārāk maz ir tendence lietot vairāk ogļhidrātu nekā tiem cilvēkiem, kuri guļ pietiekoši ilgi. Šī ir jau sen atklāta sakarība, kuru ir apstiprinājuši vairāki klīniski pētījumi.

Gāzētie dzērieni
Ar gāzētajiem dzērieniem viss ir skaidrs, tie satur milzīgu daudzumu cukuru, kas liek mums uzņemt pārāk daudz kaloriju.

Pusdienu izlaišana
Daudzi domā, ka ēdienreizes izlaišana veicinās ātrāku liekā svara zaudēšanu, tomēr patiesībā šāds ieradums tikai izjauc normālu vielmaiņu un arī tas var novest pie liekā svara rašanās.

Pārāk ātra ēšana
Cilvēka organismam vajag līdz pat 20 minūtēm, lai kuņģis noraidītu signālu smadzenēm, ka jau ir pietiekoši daudz apēsts. Tomēr, ātri ēdot šajās 20 minūtēs, ir iespējams apēst ļoti daudz.

Kompleksās pusdienas
Tie cilvēki, kuri izvēlas kompleksās pusdienas mēdz apēst vairāk nekā tie cilvēki, kuri izvēlas atsevišķus ēdienus.

Diētas
Mākslīga mērenība un atteikšanās no dažādiem produktiem ne vienmēr ir pareiza un līdzsvarota. Tādēļ bieži vien pēc diētas pārtraukšanas liekais svars atkal atgriežas.

Ēšana no lieliem šķīvjiem
Uz liela šķīvja var uzlikt vairāk pārtikas, un šādi mēs vairāk apēdam. Tādēļ ja liekā svara problēma ir aktuāla ir vērts izvēlēties mazākus šķīvjus.

Pārāk maz kustību
Arī stress, kuru izraisa paaugstināts kortizola līmenis, var novest pie liekā svara rašanās. Lai normalizētu šī hormona līmeni, ir ļoti svarīgi vairāk kustēties. Šādas kustības var būt joga, fitness vai, piemēram, pastaigas.

Neefektīvas kalorijas
Pat ja tiek ēsts veselīgi, vēl nav teikts, ka tas tiek darīts pareizi. Veselīgai un pareizai pārtikai būtu jāsastāv no 50% dārzeņu, 35% netreknas olbaltumvielas un 15% tauku.

Vitamīnu trūkums
Vitamīniem ir ietekme uz kaitīgo holesterīnu un cukura līmeni. Un, lai organisms spētu atbrīvoties, no liekā svara ir jāparūpējas, lai visas tā vajadzības tiktu apmierinātas.

Avots

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

15 − 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.