7 sliktākās lietas, kuras tu vari izdarīt pirms gulētiešanas

 7 sliktākās lietas, kuras tu vari izdarīt pirms gulētiešanas
Pati došanās pie miera ir tikai neliela daļa no visai milzīga pasākumu kompleksa, kas tev var nodrošināt ideālu miegu un pilnvērtīgu atpūtu. Tomēr noorganizēt savu vakaru tā, lai dodoties gulēt, izdodas ātri un viegli aizmigt, nav nemaz tik vienkāršs uzdevums. Un ne vienmēr ir viegli apjaust kā padarīt savu iemigšanu ideālu, tomēr ir skaidri zināms kādas ir tās septiņas tipiskākās kļūdas, kuras sabojās ne tikai tavu iemigšanu, bet arī miegu.

Televizori, datori, planšetes, telefoni
Katrs jaunais pētījums apstiprina vienu un to pašu patiesību – ekrānu baltā gaisma ietekmē mūsu organismu melatonīna hormona izstrādi. Bet, kā zināms, tad šis hormons atbild mūsu spēju atslābināties un normāli iemigt. Tāpēc ņem piemēru no tiem cilvēkiem kuri pirms iemigšanas lasa veco, labo papīra grāmatu un nevis pārbauda kas jauns “Facebook”.

Miega zāles bez bezmiega
Daudzi cilvēki mēdz lietot miega zāles tikai tādēļ lai ātrāk iemigtu kaut patiesībā tie necieš spēcīgi izteikta bezmiega. Pat neskatoties uz to ka miega zālēm var būt virkne nepatīkamu blakusefektu tu šādi arī riskē iedzīvoties atkarībā no šiem preparātiem un tā saasināt savas vēl ne tik nopietnās miega problēmas.

Alkohols
Droši vien lielai daļai no mums būs zināms, cik patīkamu un atslābinošu efektu spēj radīt pāris glāzes vīna. Un tomēr alkohols var izrādīties jūsu miega ienaidnieks, ja izlemsi to pielietot, nu teiksim nakts otrajā pusē. Pastiprināts nemiers un nomākta acu ābolu kustība ātrā miega fāzē, var tieši ietekmēt tavu iemigšanas ātrumu un miega stabilitāti.

Darbs guļamistabā vai gultā
Guļamistaba un gulta ir domātas miegam un atpūtai un ja tu savā zemapziņā sāksi to saistīt ar darbu vai teiksim ēdienu tad tas noteikti nenāks par labu tavai iemigšanai. Atdali šo savu mājokļa daļu no pārejās savas dzīves un panāc, lai tā tev asociējas tikai ar miegu un seksu, un esi drošs, ka tas tavai iemigšanai nāks tikai par labu.

Kafija pēc 5 vakarā
Kā liecina kāds pētījums, tad pat 400 mg kofeīna, kas uzņemti sešas stundas pirms miega, ir pietiekams iemesls, lai rastos problēmas ar aizmigšanu. Vidēji šādi kafijas mīlētāji guļ par stundu mazāk nekā tie cilvēki, kuri kafiju nelieto vispār vai nelieto to pēcpusdienās un vakaros.

Trekns un smags ēdiens
Gandrīz jebkurš ēdiens, kurš ir uzņemts mazāk, nekā stundu pirms miega spēj pasliktināt miega kvalitāti un īpaši to izjūt sievietes. Turklāt ēdiens ar augstu tauku saturu samazina ātrā miega laiku un kā zināms tad šajā miega posmā notiek psihiskā atjaunotne. Ja no ēšanas pirms miega tiešām nav iespējams izvairīties, tad labāk izvēlēties pilngraudu un produktus ar augstu olbaltumvielu saturu.

Fiziska aktivitāte
Bieži vien mūsu straujo dzīvju blīvajā notikumu virpulī atrast laiku savas fiziskās formas uzturēšanai var tikai vakarā vai pat naktī. Tomēr tad tev arī jārēķinās ar to, ka miegs atnāks stundu vai divas vēlāk nekā tas ir parasti. Tāpēc mēģini šādus naksnīgus sporta zāles apmeklējumus aizstāt ar meditatīvu jogu vai nesteidzīgām pastaigām.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

15 − fourteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.