10 veidi, kā samazināt izdevumus pārtikai

10 veidi, kā samazināt izdevumus pārtikai
Eksistē mīts, ka veselīga pārtikai noteikti ir jābūt arī dārgai pārtikai. Tomēr tie ir maldi. Veicot nelielas korekcijas savos ieradumos un nedaudz sevi pakontrolējot jūs ne tikai spēsiet ietaupīt naudu, jūs arī sāksiet veselīgāk ēst. Piedāvājam desmit padomus, kas ļaus jums samazināt izdevumus pārtikai.

1. Laicīgi sastādiet pērkamo produktu sarakstu. Klīstot pa veikalu bez stingra pērkamo produktu saraksta, mēs iepērkamies stihiski un nopērkam daudz nevajadzīgu lietu. Turklāt ja mēs izmantojam pirkumu sarakstu mēs ne tikai ietaupām naudu, mēs arī ietaupām laiku.

2. Pērciet ēdienu sastāvdaļas un nevis gatavu ēdienu. Produkti, kuri ir paredzēti ēdienu gatavošanai, izlietojas lēnāk nekā gatavi ēdieni. Turklāt gatavi ēdieni ir arī dārgāki nekā to pagatavošanai nepieciešami produkti. Pašizgatavots ēdiens visticamāk būs arī veselīgāks nekā pusfabrikāti vai gatavs ēdiens.

3. Lai atvieglotu sev ēdiena gatavošanu un šādi izvairītos no kārdinājuma nopirkt gatavu ēdienu, laicīgi sagatavojiet ēdiena pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas. Atnākot mājās pēc garas darba dienas, ir daudz vieglāk, ja visas maltītes pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas ir jau sagatavotas.

4. Lietojiet veikalu atlaižu kartes. Šādas kartes ir visiem lielākajiem pārtikas veikalu tīkliem. Un tās tiešām ļauj kaut nedaudz, bet ietaupīt. Turklāt ne tikai uz pārtikas, bet arī uz saimniecības preču rēķina.

5. Samaziniet izmesto produktu daudzumu. Vidēji tiek izmests līdz pat 25% no mūsu nopirktās pārtikas. Un tas ir milzīgs skaitlis, no kura cieš arī mūsu maciņš. Atceraties, ka lielāko daļu augļu un dārzeņu ir iespējams sasaldēt vai ātri izlietot kamēr tie vēl nav sabojājušies.

6. Audzējam paši. Pašaudzēti dārzeņi un augļi ir daudz veselīgāki un tie izmaksā ievērojami lētāk. Pat ja jūs dzīvojat pilsētā un jums nav lauku vai vasarnīcas, jūs varat izmantot nelielus konteinerus un apgādāt sevi vismaz ar svaigiem lociņiem un salātiem. Ja jūsu rīcībā ir balkons vai lodžija, tad nav nereāli izaudzēt arī pašaudzētus tomātus vai zemenes.

7. Pērciet pārtiku tieši no zemniekiem. Cenšaties iepirkt pārtiku tieši no kāda pazīstama zemnieka. Tas jums ļaus ietaupīt naudu un garantēs, ka produkti būs kvalitatīvi un svaigi.

8. Pērciet daudz. Ja nopirksiet rīsus 25 kilogramu iepakojumā, tie vienkārši fiziski nevar ātri beigties. Turklāt lieli iepakojumi un pirkumi vairumā ļauj jums ietaupīt naudu un garantē, ka jūsu krājumos vēl ilgi būs ēdienu pagatavošanai nepieciešamie produkti.

9. Gatavo pats
Mēs tērējam daudz naudas par tādiem produktiem kā maize, saldumi vai, piemēram, dzērieni. Tomēr lielu daļu no šiem produktiem ir iespējams pagatavot pašiem, turklāt parasti šādi pašu gatavotie produkti ir gan veselīgāki, gan garšīgāki.

10. Sezonas augļi un dārzeņi
Ja vēlaties ietaupīt un būt drošs par to ka ēdat veselīgus augļus, un dārzeņus tad ir vērts izvairīties no importa augļiem un dārzeņiem, kuri tiek audzēti siltumnīcās un apstrādāti ar kaut kādu mistisku ķīmiju. To vietā labāk izvēlēties vietējos sezonālos augļus un dārzeņus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

17 − fourteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.