Kā iepatikties jebkuram cilvēkam

Kā iepatikties jebkuram cilvēkam
Mums visiem apkārt ir cilvēki, kuriem mēs patīkam tādi, kādi esam. Šādi cilvēki ir mūsu vecāki, brāļi, māsas, bērni vīri, sievas, draugi un citi tuvinieki. Tie ir cilvēki, kuri parasti minimāli pievērš uzmanību mūsu trūkumiem un kuri mūs pieņem tādus, kādi mēs esam. Tomēr ko darīt gadījumos kad cilvēki mūs automātiski neuztver kā mazus dieviņus, bet vēlēšanās patikt nekur nav pazudusi? Kā atstāt labu iespaidu un iepatikties tiem cilvēkiem, kurus mēs satiekam pirmoreiz? Iepazīsties ar tiem desmit noteikumiem, kuri tev atklās, kā iepatikties jebkuram cilvēkam!

1. Tev ir jāpiemīt kaut nelielai, bet tomēr harizmai. Un nevajag domāt, ka harizma ir iedzimta īpašība. Harizmu tāpat kā citas cilvēka īpašības nav neiespējami attīstīt patstāvīgi. Humora izjūta, saprātīga pārliecība par sevi, smaids un uzticību rosinošs skatiens tevi nekad nepievils. Tāpat noderīgi būs arī tas ja iemācīsieties citus priecēt ar labu attieksmi un pozitīvām emocijām.

2. Nekautrējies teikt komplimentus. Tomēr tiem noteikti ir jānāk no sirds un tie nedrīkst šķist neīsti vai radīt iespaidu, ka tu vēlies pielīst. Attīsti sevī prasmi ievērot cilvēkos to pozitīvās īpašības un atklāti par tām runāt.

3. Esi pieticīgs. Nav vērts skaļi kliegt par tavas fantastiskās personības lieliskajām rakstura īpašībām. Ja vēlies, lai tu tiešām, kādu sajūsmini tad būs labāk ja tu rīkosies tieši pretēji un noklusēsi par kādu tevi cildinošu faktu no tavas biogrāfijas. Agrāk vai vēlāk bet patiesība pati atklāsies, un tad interese par taviem vērā ņemamajiem panākumiem un vienlaikus vienkāršo un pieticīgo personību vairākkārtēji pieaugs.

4. Esi taktisks un neuzbāzīgs. Savu domu un uzskatu uzspiešana tikai radīs pret tevi negatīvu attieksmi. Nevajag arī censties ielīst sava sarunu biedra galvā un dvēselē uzdodot lērumu apšaubāmu jautājumu. Bieži vien labākais veids kā uzturēt sarunu ir paklusēt un paklausīties to, ko stāsta citi.

5. Centies būt labsirdīgs. Tāds cilvēks, kurš ir gatavs citiem palīdzēt vai dot kādu labu padomu vienmēr piesaistīs apkārtējo simpātijas. Bet snobi, egoisti un mūžīgie kritizētāji apkārtējos rada tikai negatīvas emocijas. Pat ja tev kāds nepatīk, būs labāk ja tu ar viņu nekontaktējies nekā izturēties pret viņu slikti.

6. Pieklājība vienmēr tiek novērtēta. Ja vēlies patikt cilvēkiem, tad vienmēr esi pieklājīgs un ievēro etiķeti. Tāpat svarīgi ir pieklājību parādīt dabiski kā neatņemamu tava rakstura un audzināšanas elementu.

7. Atsakies no aizspriedumiem. Ir ļoti ieteicams izvairīties no dažādu birku piekāršanas cilvēkiem(“nūģis”, “pareizais” utt.). Aizmirstiet par stereotipiem un nespriediet par cilvēku pēc pirmā iespaida. Pat “pilnīgs nūģis” var izrādīties interesants, un patīkams cilvēks.

8. Smaids vienmēr palīdzēs radīt labu iespaidu. Smaids ir labi saprotams visās pasaules valodās. Jo biežāk tu smaidīsi, jo labāk pret tevi izturēsies apkārtējie cilvēki. Tomēr arī smaidam ir jābūt dabiskam un patiesam bez jebkādām aizdomām par viltību vai mākslīgumu.

9. Iemācies klausīties un sadzirdēt citus. Milzums skaits cilvēku mīl sevi vairāk nekā citus. Un to tu vari izmantot savā labā. Lai demonstrētu savu ieinteresētību un dalību apkārtējiem, sarunas laikā uzmanīgi un bez neiederīgas pārtraukšanas klausies savā sarunu biedrā. Uzdod dažus precizējošus jautājumus un tas palīdzēs tavam sarunu biedram vēl vairāk atklāties un vienlaicīgi arī uzlabos šī cilvēka iespaidu par jūsu sarunu un tevi.

10. Nepārcenties ar laba iespaida radīšanu. Pārāk pozitīva cilvēka tēls var radīt naivuma un nedabiskuma iespaidu, un tas ir maksimāli nevēlami. Īsts saskarsmes profesionālis nekad nedrīkst parādīt to, ka viņš vēlas panākt citu cilvēku apbrīnu.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fifteen − 5 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.