Kā gudri cilvēki sazinās ar cilvēkiem, kuri tiem nepatīk

Kā kontaktēties ar nepatīkamiem cilvēkiem
Astoņas taktikas, kā kontaktēties ar tiem cilvēkiem, kas jums nepatīk.

1. Gudri cilvēki atzīst, ka tiem nevar patikt visi cilvēki
Agrāk vai vēlāk, bet jūs noteikti satiksiet tādu cilvēku, kuram būs pilnīgi pretēji uzskati nekā jums un gudri cilvēki to saprot. Vēl gudri cilvēki saprot arī to, ka konflikti un viedokļu atšķirības var būt noderīgi, jo kā patiesība mēdz piedzimst tieši strīdos. Ja jums kāds nepatīk, tas vēl nenozīmē, ka viņš ir slikts cilvēks. Jums gan ir atšķirīgi uzskati, bet reizēm tieši uzskatu sadursmēs mēdz rasties jauni risinājumi. Pēc tam kad jūs būsiet atzinis, ka nav iespējams visiem izpatikt, jūsu emocijas noplaks un jums kļūs vieglāk iemācīties ieklausīties citu cilvēku viedokļos.

2. Gudri cilvēki ir iecietīgi pret to, kas tiem nepatīk
Jūs protams varat asi reaģēt uz katru jums nepatīkama cilvēka darbību un uzvilkties par katru sīkumu, tomēr ir vērts pacensties būt nedaudz iecietīgākam. Mēģiniet neizvairīties no kontaktiem ar tiem cilvēkiem, kuri nebaidās ar jums strīdēties, tas nebūt nav vienkārši tomēr tas var būt tā vērts. Šādi cilvēki mūs provocē un izaicina un tas var palīdzēt mums virzīties uz priekšu un sasniegt jaunus mērķus. Atceraties, ka arī jūs neesat ideāls, bet pārējie cilvēki jūs tomēr pacieš.

3. Gudri cilvēki ir pieklājīgi
Neatkarīgi no tā kāda ir jūsu attieksme pret kādu cilvēku, šis cilvēks visticamāk izturēsies pret jums tāpat, kā jūs izturēsieties pret viņu. Ja būsiet rupjš un nepieklājīgs tad to arī saņemsiet pretī. Tāpēc cenšaties apvaldīt savas emocijas un vienmēr esat pieklājīgs.

4. Gudri cilvēki saprot, ka katrs rīkojas savādāk
Reizēm mēs no apkārtējiem gaidām pārāk daudz. Kaut kāda neizprotama iemesla dēļ mēs gaidām, ka citi kādā noteiktā situācijā rīkosies tāpat kā būtu rīkojušies mēs. Tomēr tas tā nemēdz notikt. Cerēt, ka citi cilvēki rīkosies tāpat kā mēs, būtu tas pats kā priekšlaicīgi noskaņoties uz vilšanos un neapmierinātību. Tāpēc esiet gatavi tam, ka vienas un tās pašas lietas katrs cilvēks darīs savādāk. Šādi jūs jau laicīgi būsiet sevi sagatavojis negaidītajam un apkārtējo rīcība vairs nebūs tik nepatīkams pārsteigums.

5. Gudri cilvēki koncentrējas uz sevi
Tā vietā, lai kārtējo reizi uz kādu dusmotos, mēģiniet koncentrēties uz to, kāpēc jūs reaģējat tieši tā, kā reaģējat. Reizēm tas, kas mums nepatīk citos, mums nepatīk arī pašiem sevī. Mēģiniet tikt skaidrībā ar savām vājajām vietām un nākamreiz jūs jau laicīgi spēsiet savu reakciju paredzēt, padarīt to maigāku vai pat to mainīt. Ir jāsaprot, ka ievērojami vieglāk ir izmainīt savu uztveri un atbildes rīcību, nekā izmainīt citus cilvēkus.

6. Gudri cilvēki ņem pauzes un veic dziļas ieelpas
Reizēm dažu cilvēku ieradumi mūs spēj novest pat līdz ārprātam. Iespējams, jums ir kolēģis, kurš nekad nepabeidz savu darbu laikā vai paziņa, kuras muļķīgie jociņi jums šķiet neciešami. Tomēr tā vietā, lai atkal bojātu savus nervus, nedaudz piebremzējat un dziļi ieelpojat, tas ļaus jums nedaudz nomierināties un novērsīs pārāk emocionālu reakciju. Kā arī ļaus jums savu rīcību apdomāt.

7. Gudri cilvēki runā par to ko tiem vajag
Ja daži cilvēki jūs mēdz patstāvīgi aizskart, mēģiniet ar viņiem par to mierīgi parunāt. Runājot izvairieties no apvainojošām frāzēm un izmantojiet aptuveni šādu konstrukciju: “Kad jūs… Es jūtos..”. Piemēram: “Kad jūs mani pārtrauciet, es jūtos tā it kā jūs necienītu manu viedokli” un tad pagaidiet ko šis cilvēks jums atbildēs. Šādos gadījumos var noskaidroties, ka šis cilvēks ir domājis, ka jūs jau esat savu sakāmo pabeidzis vai ka jūsu kolēģis ir bijis tik pārņemts ar šo jūsu pausto ideju, ka pārtraucis jūs entuziasma vadīts.

8. Gudri cilvēki prot ieturēt distanci
Ja visas visas jūsu izmēģinātās metodes ir cietušas sakāvi, ziniet, ka gudri cilvēki prot arī ieturēt distanci. Vienkārši ejiet savu ceļu. Pastāv iespēja, ka nākotnē jums radīsies vēlēšanās un iespēja uzlabot jūsu attiecības ar šo konkrēto cilvēku, tāpēc nav vērts arī pārāk no tā attālināties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

16 − 15 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.