Kam noder lauru lapas

Bez sava primārā pielietojuma kulinārijā, lauru lapas var izmantot arī citos veidos, piemēram medicīniskiem mērķiem. Piedāvājam jums sešus veidus kā izmantot lauru lapas.

1. Ja jūs uztrauc nepatīkama smaka no mutes, piemēram stomatīta vai gingivīta gadījumā, bet pa rokai nav nekā cita kā lauru lapas, tad viens no veidiem kā šo nepatīkamo problēmu uz laiku atrisināt, ir vairākas reizes dienā pakošļāt lauru lapu, pēc košļāšanas stundu nevar neko ēst vai dzert.

2. Ja bērns ir viegli uzbudināms un slikti aizmieg, tad bērna spilvenā var iešūt dažas lauru lapas. Kā runā, tad šis veids iedarbojas ne sliktāk kā baldriānu sakne.

3. Lauru lapas var izmantot arī arī to telpu dezinfekcijai kurā ir uzturējies slimnieks. Šim mērķim vajagot vairākas lauru lapas apliet ar verdošu ūdeni, ļaut tam piecpadsmit minūtes pastāvēt, un pārliet šķidrumu bļodiņā vai šķīvītī, pēc tam visa telpa piepildīsies ar lauru lapu smaržu, un tas attīrīšot telpu no slimības izraisošām baktērijām.

4. Lauru lapu uzlējums. Lai izgatavotu lauru lapu uzlējumu ir jāņem 10 vidējas lauru lapas, jāaplej ar aptuveni 600 gramiem verdoša ūdens, un jāatstāj ievilkties uz trīs stundām. Šis uzlējums esot jālieto trīsreiz dienā pa pus glāzei. Šim lauru lapu uzlējumam piemīt cukura līmeņa pazeminoša iedarbība cukuru diabēta gadījumā. Kā arī šo uzlējumu var izmantot kā pretiekaisuma līdzekli reimatoīdā artrīta gadījumā, un kā antibakteriālu, imunitāti stimulējošu līdzekli.

5. Lauru lapu eļļa. Lai izgatavotu lauru lapu eļļu ņem pusotru ēdamkaroti sasmalcinātas lauru lapas, aplej ar attīrītu augu eļļu, un uz nedēļu atstāj nostāvēties, vēsā, tumšā vietā. Tad šo šķidrumu izkāš, un ārīgi izmanto dažādu ādas iekaisumu slimību ārstēšanā.

6. Lauru lapu uzlējums ārējai lietošanai. Lai izgatavotu šo uzlējumu jāņem 30 lauru lapas, jāaplej ar aptuveni 200 gramiem verdoša ūdens, trīs stundas ļauj tam nostāvēties, pēc tam ielej bļodā kopā ar siltu ūdeni un mērcē kājas aptuveni 10 minūtes. Lieliski palīdz pret kāju pārlieku lielu sviedru izdalīšanos un nepatīkamu smaku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

2 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.