Kā kopt istabas augus ziemā

Kā kopt istabas augus ziemā

6 vienkārši un viegli izpildāmi noteikumi, kā kopt istabas augus ziemā.


1. Gaisma
Ziemā saule vēlu aust un ātri riet. Ir dabīgi ka ziemā gaismas kļūst mazāk. Jau tikai 1 – 2 metrus no loga, gaismas augiem kļūst par maz. Tāpēc ziemā ir svarīgi pacensties savus augus izkārtot tā, lai tiem tiek pēc iespējas vairāk dienas gaismas.

2. Siltums
Centrālās apkures radiatori ir patīkams mājas siltuma avots, tomēr ja tie ir pārāk karsti, tad tas var kaitēt jūsu istabas augiem. Tāpēc centieties augus nenovietot pārāk tuvu pie radiatoriem.

3. Aukstums
Ja jūsu istabas augi stāv uz palodzes, sekojiet lai to lapas nepieskaras stiklam, jo tas var būt pārāk aukstu un aukstums var kaitēt jūsu istabas augu lapām . Īpaši tas attiecas uz stipra sala periodiem.

4. Laistīšana
Laistīšanai ir ļoti liela nozīme istabas augu kopšanā. Cenšaties savus istabas augus laistīt ne pārāk cītīgi, jo augi vairāk cieš no pārlieku spēcīgas laistīšanas nekā no nepietiekamas laistīšanas. Ja istabā gaiss ir pārāk sauss, variet reizēm tos arī apsmidzināt ar ūdeni.

5. Mēslošana
Lai istabas augi būtu pievilcīgi un labi augtu, tos vajag regulāri mēslot. Ziemā istabas augus vislabāk ir mēslot ar ūdenī izšķīdināmu minerālo mēslojumu.

6. Kopšana
Reizi mēnesī notīriet no istabas augu lapām putekļus, jo putekļi apgrūtina gaismas piekļuvi augiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

17 − ten =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.