Kā atrast darbu caur pazīšanos

Kā atrast darbu caur pazīšanos

Darba meklēšana nav ne viegla, ne patīkama nodarbe. Turklāt cilvēku Latvijā paliek arvien mazāk, bet tas neveicina jaunu darba vietu rašanos. Tad nu arī sanāk, ka laba darba atrašana ir pat ļoti sarežģīts uzdevums. Situācija ir labāka, ja tev ir plašs paziņu loks, kas var ievērojami paaugstināt tavu iespēju atrast patīkamu darbu ar pieņemamu atalgojumu. Tomēr ko darīt tiem kuriem šādu pazīšanos nav? Lasi, kā atrast darbu caur pazīšanos, ja tev šādu pazīšanos nav!

1. Nemeklē darbu, meklē informāciju
Galvenā kļūda, kuri daudzi pieļauj sarunās ar mazpazīstamiem cilvēkiem, ir tāda, ka tie uzreiz sāk runāt par saviem mērķiem. Un ja cilvēks ir darba meklējumos tad pirmais ko viņš jautās būs tas vai šim tikko iepazītajam cilvēkam nav zināma kāda brīva vakance. Protams, pastāv iespēja, ka kāds šādi darbu ir ieguvis, tomēr tev vajadzētu atcerēties, ka tu runā ar cilvēku, kuru tu pazīsti tikai īsu brīdi un viņš par tevi vēl neko nezina, bet tas nozīmē tikai to, ka pat ja šim cilvēkam ir tas, ko tu meklē, viņš tev to nedos. Un ne tāpēc ka viņš būtu ļauns, bet gan tāpēc viņš tevi nepazīst. Vai tu pats kādam ieteiktu nepazīstamu cilvēku? Un tādēļ tavs uzdevums ir nevis prasīt, bet gan iepazīties Izdari tā, lai tavs jaunais paziņa uzzina, ar ko tu nodarbojies un kādas ir tavas intereses. Tas gan nenozīmē, ka tev par sevi viss ir jāizklāsta jau pirmajā satikšanās reizē. Veido attiecības lēnu un prātīgi, tā tās būs stiprākas, un drīz vien tu tiešām varēsi šim cilvēkam kaut ko arī palūgt. Bet ja būsi rīkojies pareizi tad iespējams, ka tev nebūs pat jālūdz un šis cilvēks pats par tevi atcerēsies, tiklīdz kā radīsies tāda iespēja.

2. Neatsakies no nevienas jaunas paziņas
Reizēm gadās, ka tu nokļūsti kādā pasākumā un draugi tev piedāvā iepazīties ar kādu garlaicīga izskata grāmatvedi, bet tu atsakies, jo tev lūk grāmatvedis nav vajadzīgs, tu interesējies par dizainu un meklē paziņas no šīs jomas.
Tev šķiet ka, iepazīstoties ar grāmatvedi, tu tikai tērēsi savu enerģiju nevajadzīgu attiecību veidošanai. Tomēr tev nav taisnība. Pirmkārt zini, ka nevērtīgu pazīšanos nemēdz būt. Tāpēc nekad nelaid garām iespēju iepazīties ar jaunu cilvēku un ir pilnīgi vienalga kas šis cilvēks ir. Otrkārt tu nekad nevari zināt ko tev vajadzēs nākotnē un iespējams, ka pēc gada tev būs vajadzīgs tieši grāmatvedis. Un treškārt tu nezini, kādi paziņas ir šim grāmatvedim, varbūt viņa labākais draugs nodarbojas ar dizainu, un tieši viņš būs tas, kurš tevi ar viņu iepazīstinās.

3. Meklē kopīgas paziņas
Kāda visai populāra teorija apgalvo, ka starp jebkuriem diviem cilvēkiem uz šīs pasaules var izveidoties paziņu ķēdīte, kurā nav vairāk par sešiem cilvēkiem.
Ja šie divi cilvēki vēl dzīvo vienā pilsētā un apgrozās vienā vidē, tad šī ķēdīte ir vēl īsāka. Ja tev ir jāuzsāk saruna ar nepazīstamu cilvēku, tad pacenties atrast kopīgas paziņas vai vismaz abiem interesantu sarunas tēmu. Tavs uzdevums ir iegūt šī cilvēka simpātijas un labvēlību, bet ja jums ir kopīgas paziņas tad tevi automātiski uzskatīs par šīs vides pārstāvi un arī attieksme pret tevi būs labāka. Vēl kāda interesanta psihes īpatnība ir tāda, ka cilvēki jaunu cilvēku atceras labāk, ja pirmajā tikšanās reizē viņam ir bijusi iespēja runāt par sevi. Tāpēc pirmajā tikšanās reizē mazāk runā par sevi un vairāk iztaujā savu jauno paziņu par tā darbu, interesēm un jebko citu par ko vien tas ir gatavs runāt. Tā tu atstāsi ieinteresēta, zinātkāra un patīkama cilvēka iespaidu. Un tas ir tieši tas ko tev vajag panākt.

4. Vienmēr esi laipns pret sekretārēm
Vēl kāda specifiska Austrumeiropas un arī Latvijas īpatnība ir necieņa vai nevērīga attieksme pret tiem, kuri ieņem zemāku stāvokli. Atļaujoties šādu necienīgu uzvedību pret it kā nenozīmīgu cilvēku, tu vari aizvērt kādas durvis kas tev nekad vairs neatvērsies. Pirmkārt jau kāds nozīmīgs cilvēks var šo tavu uzvedību ieraudzīt. Otrkārt šīs sekretāres šefs(cilvēks, kura labvēlība jums ir vajadzīga) var pajautāt šai sekretārei, ko viņa par tevi domā un treškārt arī pati sekretāre pēc kāda laika var iegūt kādu nozīmīgu amatu. Turklāt tas kā jūs izturieties pret tiem kas atrodas zemākā stāvoklī parāda to kāds cilvēks tu patiesībā esi. Tāpēc nepielaid muļķīgas kļūdas. Lai arī kāds riebeklis tu nebūtu atceries, ka apkārtējiem ir jādomā, ka tu esi jaukākais un patīkams cilvēks. Un tikai tad cilvēki tevi ar prieku ieteiks citiem un iepazīstinās ar jauniem cilvēkiem. Bet tas savukārt ir labākais veids, kā atrast darbu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

two × 3 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.