Fakti par matračiem

Fakti par matračiem

Pats tehnoloģiskais matracis.
Pašu neparastāko un tehnoloģiskāko matraci ir izveidojis holandietis Janijaps Raisenars. Šis viņa radītais matracis ir neparasts ar to ka tas karājas gaisā aptuveni 40 centimetrus virs zemes bez jeb kādām virvēm vai turētājiem. Šāds efekts tiek panākts izmantojot magnētus. Šī matrača cena gan ir 1,6 miljoni dolāru.

Ūdens matracis
Ūdens matracis nav nekāds jaunums. Senākie zināmie ūdens matrači ir trīs tūkstošus gadus veci un tie ir radušies Persijā. Šādus matračus izgatavoja no kazu ādām un tad tos piepildīja ar ūdeni. Šādus matračus pa dienu iznesa ārā saulē, dienas laikā to tajos iepildītais ūdens uzsila un kad vakarā tos atkal ienesa mājoklī, matracī uzsilušais ūdens sildīja tajā gulošo cilvēku. Tā nu sanāk ka šis bija ne tikai pirmais ūdens matracis, bet arī pirmais apsildāmais matracis. Interesanti ka šādus matračus lietoja gan bagātie, gan nabagi.

Pats vecākais matracis
Pats vecākais matracis tika atrasts Dienvidāfrikā. Tur kādā alā tika atrastas matrača atliekas, kuru vecums pēc zinātnieku domām ir 77 tūkstoši gadu. Tika noskaidrots ka tas ir veidots no augiem, un tā biezums bija aptuveni 30 centimetru.

Pats dārgākais sērijveida matracis
Pasaules dārgāko matraci izgatavo uzņēmums “Hastens”. Viņu tradicionālā matrača cena ir 60 tūkstoši ASV dolāri. Katra šī matrača atspere ir apvīta ar linu diegu, un pateicoties tam gulēšana uz šāda matrača ir ne tikai ļoti ērta un komfortabla. Beztam dēļ šādas matrača atsperu apstrādes matracis arī nečīkst.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 + 18 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.