Kā uzglabāt kabačus, lai tie saglabātos pēc iespējas ilgāk

Kā uzglabāt kabačus, lai tie saglabātos pēc iespējas ilgāk

Kabači, protams, nav kartupeļi un līdz jaunajai ražai tos nesaglabāt. Un tomēr uz kaut kādu brīdi kabaču baudīšanas laiku pagarināt var. Šodien par to kā uzglabāt kabačus, lai tie saglabātos svaigi pēc iespējas ilgāk.

Kā sagatavot kabačus glabāšanai

Vispirms rūpīgi apskatiet kabačus. Ja kabačiem ir kaut nelieli bojājumi tie glabāšanai nebūs derīgi. Jaunus kabacīšus ar plānu miziņu vislabāk izlietot uzreiz. Savukārt ilgstošākai glabāšanai labāk izvēlēties nobriedušākus kabačus ar blīvāku un cietāku mizu. Jāatzīmē, ka vislabāk glabāsies tie kabači, kuru kātiņš būs vismaz 5 centimetrus garš.
Kabačus noteikti nevajag mazgāt. Pilnīgi pietiks, ja tos noslaucīsiet ar sausu, tīru lupatiņu. Tas ir nepieciešams, lai notīrītu no kabačiem zemi un lieko mitrumu. Ja iespējams novietojiet kabačus saulē un ļaujiet tiem līdz vakaram apžūt.

Kā uzglabāt kabačus ledusskapī

Sausus kabačus liek polietilēna maisiņos. Var izmantot gan parastus, gan maisiņus ar aizdari. Vienā maisiņā var likt arī vairākus kabačus. Tad izspiež no maisiņiem lieko gaisu un blīvi noslēdz.
Ja kabači ir pārāk lieli un jums nav piemērota maisiņa, var izmantot arī pārtikas plēvi.
Iepakotos kabačus liek augļu nodalījumā vai uz zemākā plaukta. Optimāla glabāšanas temperatūra būs aptuveni 5°C. Kabačiem ir jābūt sausiem, tādēļ tos laiku pa laikam izņem no ledusskapja un noslauka radušos kondensātu.

Kā uzglabāt kabačus mājās vai dzīvoklī

Šī metode var noderēt, ja kabaču ir daudz un tie visi nesalien ledusskapī.
Katru kabaci ietin papīra dvielī un tad tos liek kastē. Ja kabaču ir ļoti daudz, tos var likt arī vairākos līmeņos.
Līdz pirmajām salnām kabačus var glabāt uz balkona, tomēr līdz ar auksta laika iestāšanos tie noteikti ir jāienes mājā. Kabači ir jāglabā sausā, tumšā vietā pēc iespējas tālāk no radiatoriem un citām apsildes ierīcēm. Tāpat kabači noteikti ir periodiski jāapskata un jāpārliecinās, ka tie nav sākuši bojāties.

Kā uzglabāt kabačus pagrabā

Pagrabā kabačus var glabāt gan plauktos, gan kastēs uz grīdas. Glabājot kabačus plauktos, tie vispirms ir jāizklāj ar kartonu vai vairākām kārtam blīva papīra. Ja plauktos nav vietas, tos var glabāt arī kastēs uz grīdas. Kastēs vispirms ieklāj sausu salmu kārtu, kuras biezumam ir jābūt aptuveni 5 cm. Gan plauktos, gan kastēs kabači ir jāizvieto tā, lai tie savā starpā nesaskartos, pateicoties šai vienkāršajai pieejai, kabači paliks svaigi maksimāli ilgi.
Optimāla kabaču glabāšanas temperatūrai pagrabā būtu no 5 līdz 10°C un pašam pagrabam nevajadzētu būt pārāk mitram. Neaizmirstiet kabačus periodiski apskatīt, lai atlasītu tos, kuri ir sākuši bojāties.

Lasiet arī mūsu rakstu ar kabaču ikru receptēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

four × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.