
Šajā rakstā piedāvājam 10 dažādas auzu pārslu cepumu receptes, kas iepriecinās gan pieaugušos, gan bērnus. Šīs receptes ir vienkārši pagatavojamas, un lielākajai daļai no tām ir izmantotas viegli pieejamas sastāvdaļas, kas atrodamas gandrīz katrā virtuvē. Dažas no receptēm ir ātrākas un vienkāršākas, citas – nedaudz sarežģītākas, bet visās rezultātā tiks iegūti gardi auzu pārslu cepumi.
Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm
Sastāvdaļas:
- 170 grami kviešu miltu;
- 150 – 185 grami cukura;
- 85 grami sviesta;
- 75 grami auzu miltu vai samaltu auzu pārslu;
- 50 ml ūdens;
- 30 grami rozīņu;
- ½ tējkarotes kanēļa;
- ⅓ tējkarotes sāls;
- 1 grams vanilīna.
Pagatavošana:
- Rozīnes samaļ blenderī. Tad saputo ar cukuru, vanilīnu un mīkstu sviestu, līdz izveidojas masa bez kunkuļiem.
- Izšķīdiniet ūdenī sāli, kopā ar kanēli un auzu miltiem. Pievieno sakultajai masai. Samaisa un pakāpeniski pievieno kviešu miltus. Samīca mīklu.
- Mīklu izrullē aptuveni 7 – 8 mm biezā slānī. Ar glāzi vai speciālu formiņu veido apaļus cepumus. Pārliek sagataves uz ar cepamo papīru izklātas pannas. Cep 10 – 12 minūtes 200°C temperatūrā.
Auzu pārslu cepumu recepte ar banānu, riekstiem un rozīnēm
Sastāvdaļas:
- 90 – 100 grami auzu pārslu;
- 1 banāns
- 80 ml piena;
- 50 grami Indijas vai citu riekstu;
- 50 grami rozīņu;
- ½ tējkarotes vaniļas cukura.
Pagatavošana:
- Riekstus sasmalcina. Rozīnes uz brīdi aplejiet ar verdošu ūdeni un pēc tam noskalo.
- Banānu saspaida ar dakšiņu. Banānu vispirms samaisa ar cukuru un pienu, pēc tam ar auzu pārslām. Ja vēlaties, lai cepumi ir mīkstāki, izmantojiet ātri vārāmās auzu pārslas.
- Pievieno rozīnes un riekstus. Tad mīklu atstāj istabas temperatūrā uz 20 – 30 minūtēm.
- Ieklāj pannā cepamo papīru un ar karoti liek uz tā cepumus. Cep aptuveni 10 – 15 minūtes 180°C temperatūrā.
Auzu pārslu cepumu recepte ar šokolādi un riekstiem
Sastāvdaļas:
- 160 grami cukura;
- 150 grami kviešu miltu;
- 100 – 120 grami auzu pārslu;
- 100 grami šokolādes;
- 100 grami lazdu vai citu riekstu;
- 100 grami sviesta;
- 1 ola;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- 1 šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
- Šokolādi un riekstus sakapā. Auzu pārslas samaļ blenderī un sajauc ar miltiem, sāli un cepamo pulveri.
- Mīkstu sviestu sajauc ar cukuru un olu, pēc tam pievieno šokolādi un riekstus. Samaisa ar miltu maisījumu līdz izveidojas mīkla un liek to uz stundu ledusskapī.
- Ieklāj pannā cepamo papīru un ar karoti liek uz tā cepumus. Cepiet 10 – 12 minūtes 180°C temperatūrā.
Auzu pārslu cepumi ar kanēli
Sastāvdaļas:
- 150 grami ātri pagatavojamo(bez vārīšanas) auzu pārslu;
- 70 grami sviesta;
- 70 grami cukura;
- 20 grami kviešu miltu;
- 2 olas;
- 1 – 2 tējkarotes kanēļa.
Pagatavošana:
- Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un saputo ar pusi sviesta, kanēli un cukuru. Cukuram ir pilnībā jāizkūst. Saputo arī olbaltumus līdz stingrām putām.
- Sajauciet auzu pārslas ar sakultajiem olu dzeltenumiem un miltiem. Pēc tam pievieno arī olu baltumus un samaisa.
- Cepešpannā ieklāj cepamo papīru un ar karoti lieciet uz tā mīklu. Cep aptuveni 15 minūtes 180°C grādu temperatūrā.
Auzu pārslu cepumu recepte ar medu un skābo krējumu
Sastāvdaļas:
- 200 grami kviešu miltu;
- 150 grami ātri pagatavojamo auzu pārslu;
- 150 ml skābā krējuma;
- 100 grami sviesta;
- 85 grami cukura;
- 1 ola;
- 1 ēdamkarote šķidra medus;
- ½ tējkarotes sodas.
Pagatavošana:
- Auzu pārslas samaļ blenderī. Miltus sajauc ar sodu.
- Mīkstu istabas temperatūras sviestu sakuļ ar cukuru. Pievieno medu, skābo krējumu, olu un sakuļ ar mikseri. Tad samaisa ar auzu pārslām. Pakāpeniski pievieno miltu – sodas maisījumu un samīca mīklu.
- Ieklāj pannā cepamo papīru un ar karoti liek uz tās cepumus. Cep 10 – 15 minūtes 200°C temperatūrā.
Auzu pārslu cepumi ar kokosriekstu skaidiņām un banānu
Sastāvdaļas:
- 2 banāni;
- 70 grami kokosriekstu skaidiņu;
- 50 grami auzu pārslu.
Pagatavošana:
- Ar kafijas dzirnaviņām vai blenderi samaļ auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas
- Saspaida banānus un samaisa kopā ar auzu pārslām un kokosriekstu skaidiņām.
- Izklāj pannu ar cepamo papīru un liek uz tās no mīklas izveidotus cepumus. Cep 20 minūtes 180°C temperatūrā.
Auzu pārslu cepumu recepte ar žāvētām aprikozēm
Sastāvdaļas:
- 250 grami cukura;
- 240 grami auzu pārslu;
- 200 grami sviesta;
- 200 grami žāvētu aprikožu;
- 180 grami miltu;
- 2 olas;
- 1 tējkarote cepamā pulvera;
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
- ½ tējkarotes sāls.
Pagatavošana:
- Samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli un auzu pārslas.
- Sviestu pāris minūtes kuļ ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, vaniļu un vēl nedaudz pakuļ.
- Iemaisiet miltu maisījumu un smalki sagrieztas žāvētas aprikozes.
- Veido cepumus tieši uz ar cepamo papīru pannas izklātas pannas. Cepiet 12 – 15 minūtes 190°C grādu temperatūrā.
Auzu pārslu cepumi ar biezpienu
Sastāvdaļas:
- 200 grami biezpiena;
- 180 grami cukura;
- 160 grami smalku auzu pārslu;
- 120 grami miltu;
- 100 grami sviesta;
- 2 olas;
- 2 tējkarotes cepamā pulvera;
- 1 tējkarote kanēļa.
Pagatavošana:
- Samaisa auzu pārslas, cukuru un kanēli.
- Pievieno ar dakšiņu sakultas olas, sviestu, biezpienu un samaisa.
- Sajauc ar miltiem un cepamo pulveri. Samīca.
- Uz ar cepamo papīru izklātas pannas no mīklas veido cepumus. Cepiet 15 – 20 minūtes 180°C grādu temperatūrā.
Auzu pārslu cepumi ar burkāniem
Sastāvdaļas:
- 100 grami burkānu;
- 100 grami brūnā cukura;
- 100 grami miltu;
- 80 grami sviesta;
- 50 grami auzu pārslu;
- 30 – 50 grami valriekstu;
- 1 ola;
- 1 tējkarote vaniļas cukura;
- ¼ tējkarotes cepamā pulvera.
Pagatavošana:
- Burkānu sarīvē ar vidēju vai smalku rīvi. Riekstus sasmalcina.
- Mīkstu sviestu sakuļ ar olu un brūno un vaniļas cukuru. Tad samaisa ar burkānu un auzu pārslām. Ja tiek izmantotas auzu pārslas, kas ir jāvāra, tās var iepriekš izmērcēt ūdenī vai pienā.
- Pievieno miltus ar cepamo pulveri, samīca mīklu un liek ledusskapī uz 10 – 15 minūtēm.
- Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ar karoti liek uz tā cepumus. Cep 20 – 25 minūtes 200°C temperatūrā.
Šokolādes auzu pārslu cepumi bez cepšanas
Sastāvdaļas:
- 350 grami cukura;
- 330 grami ātri pagatavojamo auzu pārslu;
- 180 ml piena;
- 120 grami šokolādes;
- 115 grami sviesta;
- 20 grami kakao pulvera;
- 1 šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
- Katliņā ar biezām sieniņām liek sviestu, cukuru, sāli un pienu. Nepārtraukti maisot uz vidējas uguns uzvāra. Pēc pusotras minūtes noņem no plīts.
- Pievieno sasmalcinātu šokolādi un izmaisa.
- Sajauc auzu pārslas ar kakao, pielej šokolādi un samaisa. Ļauj 10 minūtes. pastāvēt
- Ar karoti liek cepumus uz ar cepamo papīru izklātas pannas. Atstājiet uz 30 – 40 minūtēm.