Kā pagatavot sinepes. Piecas sinepju receptes

Sinepes ir sena garšviela, kas nav zaudējusi savu popularitāti arī mūsdienās. No patiešām asām līdz Dižonas, graudu un pikanti saldām, šajā rakstā apskatīsim piecas sinepju receptes, kas apbur ar spilgtu aromātu un garšu.

Daži garšīgu sinepju noslēpumi

  • Izmantojiet tikai kvalitatīvu sinepju pulveri ar derīgu glabāšanas laiku.
  • Sinepju pulverim ir jāpievieno karsts, bet ne verdošs ūdens. Verdošs ūdens piešķirs sinepēm rūgtumu, bet no auksta ūdens sinepes iznāks pārāk maigas.
  • Ūdens ir jāpievieno pamazām un ļoti nelielām porcijām, vienlaikus maisot sinepju masu. Šādi jūs iegūsiet vajadzīgo krējumam līdzīgo konsistenci.
  • Lai sinepes iegūtu interesantāku garš un aromātu, tām var pievienot tādas garšvielas, kā kanēli, muskatriekstu, maltus melnos piparus, krustnagliņas vai ingveru.
  • Lai pagatavoto sinepju garša pilnībā atklātos, tām pirms lietošanas ir vismaz dažas stundas jānostāvas.
  • Mājas sinepes var glabāt ledusskapī vairākas nedēļas un tomēr labāk tās izlietot ātrāk, jo ar laiku to garša var kļūt vājāka.

Sinepju receptes

Aso sinepju recepte

Šīs sinepes patiks visiem īpaši aso sinepju cienītājiem.

Sastāvdaļas:

  • 150 ml karsta ūdens;
  • 6 ēdamkarotes sinepju pulvera;
  • 1 tējkarote cukura;
  • ½ ēdamkarotes ābolu etiķa.
  • ½ tējkarotes sāls;

Pagatavošana:

Hermētiskā pārtikas konteinerī vai stikla burciņā ieber pulveri un pamazām maisot pievieno karstu ūdeni, kamēr masa iegūst vajadzīgo konsistenci. Uzliek vāciņu un atstāj uz 8 – 10 stundām siltā vietā.
Pa šo laiku sinepes nosēdīsies un tās virspusē būs ūdens. Ja vēlaties, lai sinepes iznāktu patiešām asas, ūdens nav jānolej. Pievieno sāli, cukuru, etiķi un labi samaisa. Pirms lietošanas sinepēm ir dažas stundas jānostāvas ledusskapī.

Dižonas sinepju recepte

Klasisko franču sinepju variants kas atšķiras ar īpašu aromātu un izteikti maigu garšu.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes sausa baltvīna;
  • 1 glāze sinepju pulvera;
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 3 ēdamkarotes medus;
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 2 tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

Katliņā ielej vīnu, pievieno sīki sagrieztu sīpolu un sasmalcinātus ķiplokus. Visu uzvāra, noņem vāciņu un uz mazas uguns vāra vēl 5 minūtes. Atdzesē un izkāš. Šķidrumu mazām porcijām pievieno sinepju pulverim un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno medu, eļļu, sāli. Lai dažādotu recepti, šajā posmā var pievienot arī dažas lāses Tabasco mērces. Liek katliņā un maisot vāra uz mazas uguns kamēr masa kļūst biezāka. Tad sinepes liek burciņā, noslēdz ar vāciņu un ļauj 12 stundas nostāvēties istabas temperatūrā.

Graudainās sinepes

Šīs sinepes tiek gatavotas no veselām sinepju sēklām, kuru dēļ tās iegūst spilgti izteiktu garšu un aromātu.

Sastāvdaļas:

  • 150 grami sinepju sēklu;
  • 135 ml apelsīnu vai ābolu sulas;
  • 135 ml ābolu etiķa;
  • 2 – 3 ēdamkarotes medus;
  • 1 tējkarote sāls.

Pagatavošana:

Sinepju sēklas pārlej ar sulu un etiķi un tad uz 24 stundām liek ledusskapī. Sēklām ir jāuzbriest un jāuzsūc gandrīz pilnīgi viss šķidrums.
Tad sēklu masai pievieno sāli, liek katliņā un uzvāra. Pēc uzvārīšanās samazina uguni un vāra vismaz 3 – 4 minūtes.
Kad sinepes ir atdzisušas tām pievieno medu un viegli pablenderē, lai daļa sēklu izšķīst.
Pēc tam sinepes liek burciņā, noslēdz ar vāciņu un atstāj stāvēt istabas temperatūrā uz vienu vai divām dienām.

Saldās sinepes ar medu

Maigas sinepes ar patīkamu pikantumu.

Sastāvdaļas:

  • 50 grami sinepju pulvera;
  • 50 grami medus;
  • 50 ml karsta ūdens;
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • ½ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

Sinepju pulverim pievieno sāli un ūdeni. Kad masa kļūst viendabīga, pievieno medu, citronu sulu un eļļu. Visu izmaisa, līdz sinepes atkal kļūst viendabīgas.
Sinepes liek stikla burciņā, noslēdz ar vāciņu un liek siltā vietā uz vienu vai divām diennaktīm.

Sinepes ar skābējumu rasolu

Vēl kāda asu sinepju recepte. Var izmantot šķidrumu no gurķiem, tomātiem vai kāpostiem.

Sastāvdaļas:

  • 100 – 130 ml rasola;
  • 50 grami sinepju pulvera;
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote cukura;
  • ¼ tējkarote sāls.
  • Pagatavošana:
  • Sinepju pulverim pievieno cukuru, eļļu un sāli. Tad pievieno rasolu un maisa līdz izveidojas viendabīga konsistence. Pēc pagatavošanas sinepēm ir jānostāvas 6 – 8 stundas istabas temperatūrā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

fourteen + thirteen =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.