Kā marinēt makreli(skumbriju). Četras gardas receptes

Kā marinēt makreli(skumbriju)

Četri vienkārši un ātri veidi kā marinēt makreli jeb skumbriju.

Marinēta makrele(skumbrija) ar sīpoliem

Sastāvdaļas:
2 – 3 svaigas vai saldētas makreles(skumbrijas);
2 – 3 sīpoli;
3 ēdamkarotes 9% etiķa;
2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
1 ēdamkarote sāls;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote melno piparu graudiņu vai piparu graudiņu maisījuma;
1 – 2 lauru lapas;
⅓ tējkarotes malta koriandra;
⅓ tējkarotes maltu melno piparu.

Pagatavošana:
1. Zivīm nogriež galvu un izķidā.
2. Zivi sagriež mazākos gabalos un sīpolu sagriež gredzenos.
3. Bļodiņā sajauc eļļu, etiķi, sāli, cukuru, koriandru un piparus.
4. Zivi pārlej ar marinādi un labi samaisa, lai zivs gabaliņi tiktu pilnībā pārklāti. Pievieno sīpolus un lauru lapas un tad vēlreiz samaisa.
5. Trauku pārsedz ar vāciņu vai šķīvi un liek ledusskapī uz 24 stundām. Šajā laikā marināde ir vairākas reizes jāsamaisa.

Marinēta makrele(skumbrija) ar sinepēm un citronu sulu

Sastāvdaļas:
1 liela makrele(skumbrija);
½ citrona;
5 ēdamkarotes augu eļļas;
2½ tējkarotes sāls;
1 tējkarote cukura;
10 – 12 melno piparu graudiņi;
5 – 7 smaržīgo piparu graudiņi;
½ tējkarote koriandra;
½ tējkarote sinepju sēklu;
1 – 2 lauru lapas;
1 sīpols(neobligāti).

Pagatavošana:
1. Zivij nogriež galvu un izķidā. Pēc tam sagriež mazākos gabalos.
2. Siltu eļļu sajauc ar sāli, cukuru, pipariem, koriandru, sinepēm un ar no citrona izspiesto sulu.
3. Marinādi kopā ar lauru lapu pievieno zivij. Visu labi samaisa, lai zivs būtu vienmērīgi noklāta ar marinādi. Šajā brīdī zivij var pievienot arī sagrieztus sīpolus.
4. Trauku pārklāj ar vāku vai nosedz ar plēvi un ievieto ledusskapī uz 24 stundām. Šajā laikā zivi vairākas reizes samaisa.

Kā marinēt makreli ar citronu sulu un vīna etiķi

Šādi marinēta skumbrija izdosies mēreni sāļa un ar patīkamu skābumiņu.

Sastāvdaļas:
2 makreles(skumbrijas);
150 ml olīveļļas;
150 ml sarkanvīna etiķa;
1 sīpols;
½ citrona;
1½ ēdamkarotes pūdercukura;
1½ ēdamkarotes sāls;
½ tējkarotes fenheļa sēklas;
lociņi pēc garšas.

Pagatavošana:
1. Makrelēm nogriež galvu un iztīra, tajā skaitā izņem arī tumšo plēvi no zivs iekšām. Kad tas ir paveikts, fileju atdala no kauliem.
2. Filejas gabaliņus ievieto bļodiņā tā, lai āda atrastos apakšā. Fileju pārkaisa ar sāli un fenheļa sēklām.
3. Zivi uz vienu stundu ieliek ledusskapī, tad noskalo zem tekoša ūdens un nosusina ar papīra dvieli.
4. Izspiež sulu no citrona un sajauc ar etiķi un pūdercukuru. Uzvāra un noņem no uguns.
5. Zivi pārlej ar olīveļļu, apber ar gredzenos sagrieztiem sīpoliem un tad pārlej ar siltu marinādi.
6. zivi atdzesē līdz istabas temperatūrai. Noslēdz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 12 stundām.
7. Pirms pasniegšanas sagriež un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

Marinēta makrele(skumbrija) ar rīsu etiķi

Sastāvdaļas:
2 makreles;
400 ml rīsu etiķa;
200 grami sāls;
⅓ citrona.

Pagatavošana:
1.Zivīm nogriež galvas, astes un izķidā, neaizmirstot arī par tumšo plēvi. Fileju atdala no kauliem.
2. Uz šķīvja izvieto zivs gabaliņus, bagātīgi ierīvē no visām pusēm ar sali un uzber pa virsu. Zivs nedrīkst saskarties ar šķīvja virsmu.
3. Zivi piesedz ar pārtikas plēvi un atstāj pastāvēt istabas temperatūrā 90 minūtes. Tad noskalo zem tekoša ūdens un nosusina ar papīra dvieli. Zivi ievieto polietilēna maisiņā. Var izmantot vairākkārtīgi atveramus un aizveramus saldēšanas maisiņus.
4. Citronu sagriež plānās šķēlītēs un ieliek maisiņā pie zivs. Pievieno arī etiķi un liek ledusskapī uz 4 stundām vai ilgāk.
5. Pirms pasniegšanas ir ieteicams noņemt ādiņu un sagriezt piemērota izmēra gabaliņos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

5 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.