7 dažādas biskvītu receptes

Biskvītu receptes

Biskvīts ar pienu, skābo krējumu, kakao, kefīru un pat sieru. Ieskaties un tu atradīsi pat veselas septiņas biskvītu receptes

Biskvīts ar pienu

Pēc šīs receptes gatavotais biskvīts labi pacelsies un būs patīkami mīksts. Lai padarītu šo biskvītu pēc iespējas mitrāku, tas ir jāatdzesē, jāietin pārtikas plēvē un jāievieto ledusskapī uz 8 – 10 stundām.

Sastāvdaļas:
165 grami miltu;
140 grami cukura;
120 ml piena;
4 olas;
60 grami sviesta;
10 grami vaniļas cukura;
1 tējkarote cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni īd 170°C. Ņem apaļu formu(18 cm diametrā) un un izklāj ar cepamo papīru.
Olas sasit, pievieno abu veidu cukuru un sāli. Kuļ ar mikseri līdz izveidojas gaiša un stingra masa. Olu masas apjomam būtu jāpieaug aptuveni trīskārtīgi.
Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri un 2 – 3 piegājienos uzmanīgi iemaisa sakulto olu masā.
Uzvāra pienu, pievieno sviestu un maisa kamēr sviests pilnībā izkūst.
Karsto pienu pievieno mīklai, un visu vēlreiz samaisa. Tad mīklu klāj formā un cep 40 – 45 minūtes kamēr biskvīts ir gatavs.

Biskvīts ar skābo krējumu

Šis biskvīts būs pufīgs un mitrs. Piemērots izmantošanai tortēs un citos konditorejas izstrādājumos.

Sastāvdaļas:
140 grami skābā krējuma;
120 grami miltu;
100 grami cukura;
2 olas;
½ tējkarotes vaniļas ekstrakta;
½ tējkarotes sodas;
1 šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°С. Ņem apaļu formu ar diametru 20 cm un izklāj ar cepamo papīru.
Olām pievieno sāli un kuļ ar mikseri 2 – 3 minūtes līdz tās sakuļas, tad pamazām pievieno cukuru un kuļ vēl 5 – 6 minūtes.
Kad olu masa kļūst blāva un tās apjoms ir pieaudzis aptuveni divkārtīgi, pievieno vaniļas ekstraktu un krējumu, un visu izmaisa.
Miltus izsijā un sajauc ar sodu. Vairākos piegājienos piejauc olu masai un maisa līdz masa kļūst viendabīga.
Mīklu ielej formā un cep 35 – 45 minūtes līdz biskvīts kļūst zeltains.

Šokolādes biskvīts

Šis mīkstais un gaisīgais biskvīts ar patīkamu kakao garšu būs labi piemērots tortēm. Lai biskvīts kļūtu mitrāks un mazāk druptu, tas ir jāietin pārtikas plēvē un jāievieto ledusskapī uz 6 – 8 stundām.

Sastāvdaļas:
150 grami cukura;
100 grami miltu;
4 olas;
4 ēdamkarotes kakao pulvera;
2 ēdamkarotes sviesta + nedaudz formas ieziešanai;
1½ tējkarotes cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°С. Ņem apaļu formu ar diametru 20 cm un izklāj ar cepamo papīru. Cepamo papīru ieziež ar sviestu.
Miltus un kakao izsijā. Izkausē sviestu.
Ar mikseri sakuļ olas ar sāli vieglās putās. Pamazām pievienojot cukuru kuļ 7 – 10 minūtes kamēr masa kļūst gaiša un blīva.
2 – 3 piegājienos pievieno miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno sviestu un atkal samaisa.
Mīklu ielej formā. Formu dažas reizes apgriež ap savu asi, lai mīkla labāk sasēstos.
Biskvītu cep 25 – 30 minūtes kamēr biskvīts ir gatavs. Tad izslēdz krāsni un biskvītu atstāj tajā vēl uz 15 minūtēm. Krāsns durtiņas atstāj neatvērtas. Tad biskvītu ņem ārā un atdzesē.

Biskvīts ar kefīru un bez olām

Šis biskvīts atšķiras no klasiskā biskvīta un ir maigāks un mitrāks.

Sastāvdaļas:
350 grami kefīra;
300 grami miltu;
170 grami cukura;
130 ml augu eļļas;
2 tējkarotes cepamā pulvera;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C. Ņem apaļu formu ar diametru 22 cm un izklāj ar cepamo papīru.
Kefīru sajauc ar augu eļļu, cukuru un vaniļas ekstraktu.
Pievieno miltus un cepamo pulveri un kuļ, līdz izveidojas viendabīga masa.
Mīklu ielej forma un cep 35 – 40 minūtes līdz biskvīts kļūst zeltains.

Biskvīts ar verdošu ūdeni

Pēc šīs receptes gatavotais biskvīts būs ļoti mitrs un pufīgs. Lielisks pamats tortēm un citiem konditorejas izstrādājumiem.

Sastāvdaļas:
170 grami miltu;
170 grami cukura;
4 olas;
3 ēdamkarotes augu eļļas;
3 ēdamkarotes ūdens;
1 tējkarote cepamā pulvera;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta.

Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 °C. Ņem apaļu formu ar diametru 20 cm un izklāj ar cepamo papīru.
Olas ar cukuru un vaniļas ekstraktu kuļ 5 – 7 minūtes līdz masa kļūst gaiša un pufīga.
Miltus izsijā, pievieno cepamo pulveri un maisot pakāpeniski pievieno olām. Kārtīgai samaisa.
Mīklā ielej vārošu ūdeni un izmaisa līdz viendabīgai.
Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 30 – 40 minūtes līdz gatavībai.

Siera biskvīts

Pateicoties olu baltumiem tas izdosies gaisīgs un mīksts, bet čedaras siers tam piedos izteiktu siera aromātu.

Sastāvdaļas:
140 ml piena;
90 grami cukura;
80 grami miltu;
55 grami čedaras siera + starpslāņa izklāšanai;
50 grami sviesta;
5 olas.

Pagatavošana:
Ielej katliņā pienu, pievieno sviestu un smalkos gabaliņos sagrieztu čedaras sieru.
Maisot silda kamēr masa kļūst viendabīga. Atdzesē līdz remdenam stāvoklim.
Piena – siera masu pārlej bļodā, pievieno 5 olu dzeltenumus un cītīgi ar rokām sakuļ.
Pievienojiet izsijātus miltus un kuļ līdz izveidojas viendabīga masa.
Tīrā bļodā ievieto olu baltumus un cukuru un sakuļ līdz baltai putu masai.
Pusi baltumu masas ievieto dzeltenumu masā un iemaisa. Tad pievieno otru baltumu daļu un izmaisa līdz viendabīgai masai.
Ņem kantainu formu ar 18 cm garām sieniņām un ielej tajā ⅔ mīklas. Pa virsu klāj plānu slānīti ar sieru un izklāj atlikušo mīklu.
Piepildīto formu ievieto lielākā formā, kurā ielej karstu ūdeni. Ūdenim jāsniedzas aptuveni līdz mīklas vidum.
Liek formas līdz 150 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 60 – 70 minūtes.

Biskvīts multivāramajā katlā

Mīkstu un pufīgu biskvītu var uzcept arī bez cepeškrāsns un tam vajag tikai multivārāmo katlu.

Sastāvdaļas:
180 grami miltu + nedaudz formas izkaisīšanai;
150 grami cukura;
5 olas;
1 tējkarote sviesta;
1 tējkarote vaniļas ekstrakta;
½ tējkarotes cepamā pulvera;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:
Multivārāmā katla tvertni ieziež ar sviestu un izkaisa ar nelielu miltu daudzumu.
Miltus izsijā un sajauc ar cepamo pulveri; Olas sajauc ar cukuru un kuļ 8 – 10 minūtes līdz masa kļūst bieza un gaiša.
Vairākos piegājienos olām pievieno miltus un izmaisa. Pievieno vaniļas ekstraktu un atkal izmaisa.
Mīklu ielej multivāramajā katlā un mīklas izstrādājumu cepšanas režīmā gatavo 50 – 55 minūtes. Kad cepšana ir pabeigta katlu atver un biskvītu atstāj iekšā vēl 15 minūtes. Tad izņem un atdzesē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

eight + four =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.