Universāla instrukcija, kā sasniegt mērķus

Kā sasniegt mērķi
Kā sasniegt mērķus

Viss, kas tev būs vajadzīgs, ir labs plāns un drosme. It kā maz, bet vienlaikus ļoti daudz. Lasi universālu instrukciju kā sasniegt mērķus.

Par ko tev būtu jāzina pirms tu sāksi

1. Ir lietas, kuras nav iespējams sasniegt vai kuras nevajag sasniegt. Piemēram, kļūt par rokzvaigzni vai apprecēt slavenu aktieri – sapņot par to ir krietni patīkamāk, nekā piedzīvot realitātē.

2. Reizēm tavas vēlēšanās nemaz nav tavas, bet tu to neapjaut. Piemēram, tu vēlies kļūt par veiksmīgu advokātu, bet patiesībā tev vajag, lai tēvs ar tevi lepojas. Vai varbūt tu sapņo kļūt par vientuļnieku un dzīvot meža vidū, kaut patiesībā tev vienkārši ir vajadzīgs cits darbs.

3. Mērķa sasniegšana var nenest tev tādu apmierinājumu, kā tu domā. Kad tavs sapnis būs piepildījies, tu visticamāk nejutīsi tik daudz prieka, kā tev pirms tam šķita. Cilvēkiem piemīt tendence pārvērtēt sava sapņa piepildīšanas laimes lielumu un ilgumu. Rēķinies ar to.

Pirms ķeries pie mērķa sasniegšanas, padomā par to. Citādi var sanākt, ka tu veltīgi notērēsi lielāku vai mazāku sava mūža daļu.

Kā sasniegt mērķus

Noskaidro ko tu patiešām gribi
Diezgan bieži mēs pat nenojaušam, ko patiesībā gribam. Daudzas mūsu vēlēšanās rodas no neapmierinātības un varētu skanēt aptuveni šādi: “Es nezinu, ko es gribu, bet noteikti ne to”. Tad nu zini, ka ir nepieciešams vairāk konkrētības.
Vai tu tiešām gribi savu biznesu vai varbūt vienkārši esi noguris no sava darba? Tev tiešām ir nepieciešama skaista vēdera “sešpaka” vai varbūt patiesībā tu gribi būt veselāks un enerģiskāks?
Tev ir precīzi jāsaprot, ko tu gribi. Sīkumos iedomājies, ka tavs vēlamais mērķis jau ir sasniegts un novērtē tā plusus un arī mīnusus. Jā, mīnusi ir vienmēr. Ko tu jūti?

Izslēdz vēlēšanās, kas ir pretrunā viena otrai
Piemērs: “Es vēlos būt labā fiziskā formā. Un vēl es nevēlos nodarboties ar sportu”

Nereti tavs jaunais mērķis netiek sasniegts tāpēc, ka tev jau ir ar to pretrunā esoša vēlēšanās. Ņemsim piemēram labu fizisko formu un sēdošu dzīvesveidu. Tev ir arī vēlēšanās būt pasīvam un nenodarboties ar sportu. Tā rodas no vēlēšanās izvairīties no diskomforta un traucē piepildīt tavu mērķi būt formā.
Visas pretējās vēlēšanās ir saistītas ar nevēlēšanos iziet no komforta zonas un bailēm no nezināmā.
Padomā kas ir jāizdara mērķa sasniegšanai, un pārbaudi vai tev jau neparādās vēlēšanās to nedarīt.

Uzzini kā citi ir sasnieguši to, pēc kā tiecies tu
Diez vai tu vēlies sasniegt tādu mērķi, kādu pirms tevis vēl neviens nav sasniedzis. Izmanto svešu pieredzi lai sasniegtu savu mērķi. Vienkārši atrod cilvēkus, kuri jau ir sasnieguši to, ko vēlies sasniegt tu.
Iespējams, ka šis cilvēks jau ir stāstījis, kā viņš ir sasniedzis to, ko ir sasniedzis. Iespējams, tā ir šī cilvēka uzrakstīta grāmata vai varbūt intervija. Ja nekā tāda nav, vienmēr paliek iespēja uzrakstīt šim cilvēkam e-pastu un palūgt palīdzību. Nav izslēgts, ka šis cilvēks tev tiešām atbildēs un pat dos kādu labu padomu, kā ātrāk sasniegt mērķi.

Izveido plānu
No visiem iegūtiem padomiem sastādi vienkāršu plānu. Iedomājies kā tu sasniegtu savu mērķi, ja tu ne no kā nebaidītos un tev piemistu dzelzs gribasspēks.
Tad sāc seko tam kā tavas apziņas bailīgākā daļa mēģina padarīt šo plānu mazāk sāpīgu. Šajā brīdī tu ieraudzīsi savu pretējo vēlēšanos – izvairīties no diskomforta.
Ja tu mēģini izmainīt savu sākotnējo plānu tā, lai tajā vispār nebūtu diskomforta, zini, ka tava vēlēšanās izvairīties no diskomforta tūlīt gūs virsroku un uzvarēs. Jo vairāk tavs jaunais plāns atšķiras no sākotnējā, jo mazākas ir tavas iespējas sasniegt mērķi.
Nepadodies vēlmei izvairīties no nezināmā un diskomforta.

Labo plānu, ja tas ir nepieciešams
Tātad tev ir plāns, un tu rīkojies atbilstoši tam. Ja ir sasniegts progress, tad viss ir kārtībā un turpini virzību uz priekšu. Savukārt ja attīstības nav, tev sev ir jāuzdod četri jautājumi:

  1. Vai es sekoju plānam? Ja nē, tad sāc sekot.
  2. Vai ir kāda nenozīmīga plāna daļa, kuru vajadzētu mainīt? Ja ir, tad maini.
  3. Vai man ir vajadzīgs cits plāns, ja ņem vērā visu to ko es tagad zinu? Ja tā ir, tad izveido jaunu plānu, kas būs piemērots tavai pašreizējai situācijai.
  4. Vai es uzskatu, ka mans mērķis ir nesasniedzams vai nevajadzīgs? Ja jā, tad met mieru un nodarbojies ar kaut ko citu.

Gandrīz vienmēr kāds jau ir saskāries ar tām pašām grūtībām un problēmām, ar kurām saskaries tu. Pamēģini pameklēt internetā.
Ja tavs plāns nestrādā, labo to, vai maini. Ja tavs mērķis vai tev vairs nešķiet pievilcīgs, atsakies no tā.

Kas var traucēts sasniegt mērķi

Citu cilvēku vēlēšanās
Tuvinieki vēl tev visu to labāko, bet viņi var neatbalstīt tavu mērķa sasniegšanai izvēlēto ceļu. Iespējams, ka viņi uzskata, ka tava vēlēšanās tev nesīs vilšanos un ciešanas.
Turklāt tavi mērķi var būt pretrunā ar tavu tuvinieku vēlmēm. Piemēram, tavi vecāki var vēlēties, lai tu visu laiku esi blakus un nepakļauj sevi briesmām. Tas, protams, būs pretrunā ar tavu mērķi pārcelties uz citu pilsētu. Ņem to vērā un neceri uz apkārtējo atbalstu.

Tavas pretējās vēlēšanās
Visu izgāšanos patiesais iemesls ir vēlme pēc komforta un paredzamības. Šīs abas lietas ir kā neredzama siena, kas mums neļauj sasniegt mērķus.
Mēs esam bailīgas būtnes kas visiem spēkiem cenšas saglabāt ierasto kārtību neskatoties uz tās trūkumiem.
Tiesa, nevar noliegt, ka šī īpašība mums ir palīdzējusi izdzīvot kā sugai, tomēr reizēm tas traucē.
Kad mēs pieņemam faktu, ka bailes un nezināmais ir neatņemams pavadonis jebkurā kaut cik vērtīgā mēģinājumā, kļūst vieglāk, bet ne vienkāršāk.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

16 − six =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.