Sešas pazīmes, ka tu ēd pārāk daudz sāls

Sešas pazīmes, ka tu ēd pārāk daudz sālsSavā būtībā sāls ir diezgan pretrunīgs produkts. No vienas puses, sāls cilvēkam ir vajadzīgs, un tās trūkums var nest nepatīkamas veselības problēmas. Tomēr no otras puses arī pārāk liels uzņemtā sāls daudzums var nodarīt kaitējumu cilvēka veselībai un pasliktināt tā pašsajūtu.

Kā zināms cilvēku uzņemtā sāls daudzums nepārtrakti aug. Lielus sāls daudzumus satur pusfabrikāti, ātrās uzkodas, gatavie ēdienu un citi produkti, kurus mēs ēdam aizvien vairāk un vairāk. Ņemot to vērā, ir svarīgi pievērst uzmanību uzņemtā sāls daudzumam un ierobežot tā uzņemšanu, ja tas ir nepieciešams. Uzzini sešas pazīmes kas liecina par to, ka tu ēd pārāk daudz sāls.

Tev visu laiku gribas dzert
Sāls apgādā mūsu organismus ar nātriju – vielu, kas regulē cilvēka organisma ūdens balansu. Ja nātrija ir pārāk daudz, cilvēku sāk mocīt patstāvīgas slāpes. Šī sajūta noteikti būs pazīstama katram, kas kaut reizi ir baudījis kādu sāļu ēdienu.
Ūdens palīdz izvadīt no organisma lieko nātriju, un tieši šī iemesla dēļ mēs izjūtam slāpes. Pirmajā brīdī šķiet, ka tas nav nekas traks, tomēr liels uzņemtā ūdens daudzums rada papildus slodzi nierēm un palielina asins daudzumu, kas rada vēl arī papildus slodzi sirdij un asinsvadiem.

Tevi nomoka tūskas
Pietūkumi ir vēl viens bieži sastopams pārlieki liela uzņemtā sāls daudzuma simptoms. Sāls ne tikai rada slāpes, bet arī notur šķidrumu organismā un veicina tūskas rašanos. Tūskas gan var liecināt arī par citām veselības problēmām, tomēr tieši sāls ir viens no biežākajiem pietūkumu iemesliem.

Tev ir paaugstināts asinsspiediens
Paaugstinātu asinsspiedienu var izsaukt dažādi iemesli, tomēr arī šis simptoms var būt saistīts ar nātrija spēju noturēt cilvēka organismā ūdeni. Palielinoties kopējam asins daudzumam, var palielināties arī asinsspiediens un rasties vēl viens nepatīkams un bīstams drauds veselībai.

Tev regulāri sāp vēders
Vēdera sāpes var izsaukt dažādi iemesli, un tādēļ regulāru vēdera sāpju gadījumā būtu noteikti jāgriežas pie ārsta. Tomēr vēdera sāpes var izsaukt arī sāls. Kā izrādās, sāls patīk baktērijām, kas var radīt čūlas un citas kuņģa problēmas.

Tev sāp nieres
Pārāk lieli uzņemtā sāls daudzumi var arī palielināt risku iegūt dažādas nieru slimības. Tādēļ, ja tu regulāri izjūti nepatīkamas sajūtas nieru rajonā, nekavējoties dodies pie sava ārsta un veic visus nepieciešamos izmeklējumus.

Izmainījusies ēdiena garša
Sāls padara ēdiena garšu piesātinātāku un interesantāku. Sākot lietot sāli, ēdiens bez tā vairs galīgi nešķiet baudāms. Ja ar sāli regulāri tiek pārspīlēts, tavi garšas receptori piemērojas šādai garšai, un tev šāds ēdiens pamazām šķiet aizvien garšīgāks un garšīgāks. Ja pamani ko līdzīgu, pamēģini uz dažām nedēļām atteikties no sāls. Šajā laikā tavi garšas receptori atradīs no sāls un tev būs vienkāršāk ierobežot uzņemtā sāls daudzumu. Sāls cilvēka organismam ir vajadzīga un tādēļ no tā nevajadzētu atteikties pilnībā, tomēr neliela atelpa nevienam par ļaunu nenāks.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

18 − eight =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.