Piecas neparastas fobijas

Piecas neparastas fobijas
Baidies no zirnekļiem vai tumsas? Uzskati, ka esi viegli ticis cauri. Daudzus cilvēkus biedē dažādas daudz nekaitīgākas lietas. Piedāvājam nelielu ieskatu pašās dīvainākajās fobijās.

1. Alliumfobija (Alliumphobia) – bailes no ķiplokiem
Nav tā ka ķiploki patiktu pilnīgi visiem un tomēr lielākā daļa cilvēku ar tiem tīri labi sadzīvo. Pat tie cilvēki, kas nav par ķiplokiem sajūsmā par to klātbūtni īpaši nepārdzīvo. Tomēr eksistē arī tādi cilvēki, kuriem ķiploki izsauc spēcīgu nepatiku un pat pretīgumu. Psihologi uzskata, ka pie vainas šādos gadījumos visbiežāk ir vecāki, kas cenšoties stiprināt bērnu imunitāti spieduši tos ēst saviem bērniem

2. Fengofobija(Phengophobia) – bailes no saules gaismas
Kā izrādās, vampīri nebūt nav vienīgās būtnes, kas baidās no saules gaismas. Līdzīgas izjūtas ir pazīstamas arī cilvēkiem kas kaut kādas slimības iespaidā ir ieguvuši saules gaismas nepanesamību. Runā, ka no šādas fobijas ir cietusi arī Helmuta Kola sieva, kas ieguvusi šo nepanesību pēc ārstēšanās ar penicilīnu.

3. Eufobija(Euphobia) – bailes no labām ziņām
Jocīgi vai ne? Par labām ziņām tā kā vajadzētu priecāties. Tomēr daži cilvēki uzskata, ka par visu ir jāmaksā, tajā skaitā arī par labām ziņām. Vīrs uzdāvināja ziedus? Tad jau noteikti būs dabūjis mīļāko. Darbā uzlielīja? Ka tik neplānojas štatu samazināšana. Nu ko, sava loģika tajā ir uz pasaules tak tomēr visam jābūt līdzsvarā.

4. Ergofobija(Ergophobia) – bailes no darba
Tikai tagad nedomā to izmatot, lai izvairītos no darba. Parasti ar šo fobiju sirgst tieši visčaklākie un atbildīgākie darba rūķi, kas gatavi strādāt caurām naktīm, lai tikai nepieviltu savus kolēģus un mīļo uzņēmumu. Turklāt mūsdienās šādu cilvēku kļūstot aizvien vairāk un vairāk. Šī fobija liek cilvēkiem līdz nelabumam pārdzīvot par to, ka tie varētu netikt galā ar tiem uzticētajiem pienākumiem un pievilt savu kompāniju.

5. Lutrafobija (Lutraphobia) – bailes no ūdriem
Cilvēki kas cieš no šīs fobijas cenšas turēties no šiem zvēriņiem pēc iespējas tālāk un pat izvairās no ūdenskrātuvēm, kurās tie mīt. Speciālisti uzskata, ka šī fobija rodas ārēju notikumu un iekšējas noslieces kombinācijā.
Var jau saprast, man ar tie mazie nejauceņi nepatīk, mazums kas tajās mazajās galviņās notiek – vēl ņems un iekodīs, un atkal būs jāiet potēties pret trakumsērgu.

Patika? Uzzini par vēl 25 dīvainām fobijām, kas radušās pēdējā gadsimta laikā!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

8 − eight =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.