Kā tikt vaļā no nevalkātām drēbēm un nevajadzīgām lietām

Kā tikt vaļā no nevalkātām drēbēm un nevajadzīgām lietām
Pat ja tu sevi uzskati par kārtības mīlētāju tas vēl nenozīmē, ka tev nav nevajadzīgu lietu un nevalkātu drēbju. Ir saprotami, ka saņemties un uzsākt sava drēbju skapja revīziju var nebūt viegli un tomēr tas noteikti būs tā vērts. Piedāvājam astoņus padomus, kā atbrīvoties no nevajadzīgām lietām un nevalkātām drēbēm.

Tiec vaļā no slinkuma
Jo taču tieši slinkums ir vainojams pie tavas nevēlēšanās beidzot sākt visu pārskatīt un tikt vaļā no liekām mantām. Uzstādi mērķi atbrīvoties no nevajadzīgām lietām, sāc to realizēt un tev uzradīsies iemesls sevi palielīt.

Pajautā sev
Kāds ļoti neslikts veids kā izlemt kuru drēbi vai lietu atstāt un no kurām atbrīvoties, ir uzdot sev aptuveni šādu jautājumu: “Ko šī lieta šeit dara?” Ja tu vari uz šo jautājumu atbildēt, tad lietu atstāj, bet ja ne tad steidzīgi tiec no tās vaļā.

Vai tu to nopirktu šodien?
Ja iepriekšējais jautājums tev neko daudz nepalīdzēja, tad uzdod sev vēl vienu jautājumu: “Vai es šo lietu nopirktu šodien?” Šis jautājums īpaši labi palīdz tikt skaidrībā ar drēbēm.

Izmanto drēbju pakaramos statistikas vākšanai
Šī patiesībā ir diezgan laba ideja. Katru reizi, kad tu uzvelc kādu drēbi, veic atzīmi uz šīs apģērba pakaramā. Tu vari izmantot marķieri vai, piemēram, uzlīmes, bet kopumā nav tik svarīgi kādā veidā tu šīs atzīmes veiksi. Svarīgi ir tas lai tu pēc kāda laika vari ieskatīties skapī ātri saprast kuras drēbes tu lieto un kuras nav ne reizi uzvilktas.

Ievies jaunu noteikumu
Noteikums skan aptuveni šādi: viena lieta atnāk, cita aiziet. Piemēram iegādājoties jaunu krekliņu, tu savā skapī atrod kādu veco krekliņu no kura tiec vaļā. Šādi tavs skapis vismaz nekļūs pilnāks.

Nežēlo lietas
Ja tev ir sanācis tikt pie kādas ne pārāk glītas vai nevajadzīgas lietas, nežēlojot tiec no tās vaļā. Nopirki jaunu fotoaparātu? Lieliski! Veco pārdod, uzdāvini kādam vai atdod labdarībai. Lietas dzīvo tad, kad tās tiek lietotas un tām nevajadzētu aizņemt vietu un bezdarbīgi mētātie tavā plauktā vai skapī. Īpaši ja kāds cits tās vēl var lietot.

Uzturi kārtību
Visi mēs gribam plašu mājokli un lielu istabu savas garderobes glabāšanai. Tomēr lai pareizi glabātu lietas un uzturētu mājā kārtību tas viss nebūt nav vajadzīgs. Vienkārši uzturi visu kārtībā un rūpējies par savām lietām. Kārtība izskatīsies labi jebkurā interjerā.

Glabā tikai to kam ir vieta
Visām tavām drēbēm ir jāsatilpst skapī (skapjos) un kumodē (kumodēs), apģērbam nav jākarājas uz krēsliem, tam nav jābūt sabāztam kastēs un jāmētājas citās tam neparedzētās vietās. Ja tev ir vairāk lietu nekā vietas, tad ir īstais laiks sākt šīs drēbes pārskatīt un atbrīvoties no tām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

13 + 12 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.