11 pazīmes, ka kolēģi tevi neciena

11 pazīmes, ka kolēģi tevi neciena
Kolēģi mēdz būt visādi, un arī necieņai mēdz būt dažādas formas. Tā var būt gan klaji kliedzoša, gan ļoti smalka un gandrīz neatpazīstama. Kā saprast, ka kolēģi nav par tevi tajās labākajās domās? Lasi 11 pazīmes, ka kolēģi tevi neciena.

1. Tevi patstāvīgi aprunā
Protams, baumas darbā nav nekas neparasts. Tomēr ja par tevi tiek baumots regulāri, tu vari būt pilnīgi drošs, ka neesi tas pats mīlētākais kolektīva loceklis.

2. Tevi ignorē
It kā ar attiecībām darbā tev viss ir kārtībā, tomēr tavi ierosinājumi netiek ņemti vērā vai vispār netiek uzklausīti, tavu atskaišu laikā visi sāk žāvāties vai pievēršas citām lietām, bet tavi e-pasti automātiski nokļūst spama mapē. Šīs un līdzīgas pazīmes nozīmē tikai to, ka tu netiec uztverts nopietni.

3. Tavas idejas tiek nesaudzīgi zagtas
Nav nekā nepatīkamāka par to, ja kāds tavu ideju sāk uzdot par savējo. Reizēm gan tā var notikt nejauši vai pārpratuma dēļ. Tomēr ja tu jūti, ka tavi kolēģi piesavinās gandrīz visas tavas idejas, turklāt pat neizjūt par to nekādus sirdsapziņas pārmetumus, tu vari būt pilnīgi drošs, ka viņi ar tevi nerēķinās un neciena tevi.

4. Tevi regulāri un bez iemesla strostē
Ir saprotami ja tu esi kaut ko sastrādājis un tevi strostē priekšnieks. Bet ja tev nākas uzklausīt pārmetumus no kolēģiem, turklāt par sīkumiem, tas liecina tikai par to, ka tu esi kļuvis par vietēja mēroga grēkāzi.

5. Tava autoritāte patstāvīgi tiek apšaubīta
Pat ja tu ļoti, ļoti mīli strādāt vienatnē, pienāks brīdis, kad tev tomēr būs sevi jāpārvar un jāiemācās strādāt kopā ar citiem cilvēkiem. Tomēr ja tava autoritāte vienmēr tiek apšaubīta, bet idejas kritizētas, ir skaidrs, ka šādā komandā strādāt nav iespējams.

6. Negatīva ķermeņa valoda
Tu ievēro, ka apkārtējo ķermeņa valoda nes negatīvu informāciju. Izkliedēta uzmanība, acu kontakta trūkums, smiekliņi vai acu novēršana sarunas laikā. Šīs visas ir satraucošas pazīmes, kas neliecina neko labu.

7. Tavs laiks netiek novērtēts
Kad tu cieni kādu cilvēku, tu cieni arī šī cilvēka laiku un centies to netērēt jautājumiem, kurus vari atrisināt pats. Tu neuzstāj uz tikšanos bez pienācīga iemesla un netraucē šo cilvēku nieku dēļ. Bet, ja tu cilvēku necieni, tev ir vienaldzīgs gan viņa laiks, gan viņš pats.

8. Uz tevi bieži skatās no augšas
Ja tavi kolēģi izturas augstprātīgi un tikai retu reizi nolaižas līdz saziņai ar tevi, tava darba dzīve ātri vien var kļūt par īstu elli.

9. Tevi neiesaista spraigās savstarpējās diskusijās
Tas tikai nozīmē to, ka taviem kolēģiem pilnīgi neinteresē tavas domas.

10. Tev melo
Tas ir acīm redzami, ja kolēģi nevēlas tev teikt taisnību, ir skaidrs, ka viņi tevi neciena.

11. Tevi pašu vajā aizdomas, ka kolēģi tevi neciena
Šeit gan ir svarīgi būt godīgam pašam pret sevi un saglabāt vēsu prātu. Ir ļoti iespējams, ka tu vienkārši esi pārāk jūtīgs vai kaut ko neesi pareizi sapratis. No sākuma visu labi apdomā, vēlreiz apsver savus novērojumus un tikai tad izdari secinājumus.
Un pat ja tiešām izrādās, ka kolēģi tevi neciena, ir svarīgi zināt, kādi ir šīs necieņas iemesli, jo ir iespējams, ka tie ir jāmeklē tevī pašā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 − 10 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.