5 dabiski veidi, kā tikt vaļā no iesnām

5 dabiski veidi, kā tikt vaļā no iesnām
Dažādās pasaules valstīs izmanto dažādus veidus, kā atbrīvoties no iesnām. Un daži no šiem veidiem ir visai pieejami arī mums. Iepazīsties ar 5 dabiskiem veidiem, kā tikt vaļā no iesnām.

Kāju vanniņa
Šī metode ir ļoti populāra Ziemeļeiropā. Kājas ir jāievieto vanniņā ar ūdeni, kura temperatūra ir 37°C. Tad pakāpeniski pievieno karsto ūdeni, līdz brīdim kamēr karstums ir gandrīz nepanesams. Šādas kāju vanniņas mērķis ir uzlabot asins apgādi deguna gļotādai. Parasti kāju atdzesēšana mazina asins piegādi elpošanas ceļiem, bet tas izsauc paaugstinātu inficēšanās risku. Tajā pašā laikā siltas kājas iedarbojas pretēji un aktivizē imūnsistēmas darbību.
Līdzīga iedarbība būs arī kādam mums ierastam ārstēšanās veidam ar sinepju pulveri. Ārstējoties pēc šīs metodes, sinepju pulveris tiek iebērts zeķēs un tad šīs zeķes ir jāuzvelk vakarā, dodoties gulēt. Daudzi droši vien atcerēsies šo ārstēšanas veidu vēl no bērnības. Šo metodi gan nedrīkst izmantot tie, kuri sirgst ar cukura diabētu vai trofiskiem traucējumiem.

Sāls + citrons
Rumānijā šis ir viens no populārākajiem veidiem kā cīnīties ar iesnām. Lai pagatavotu nepieciešamo masu, ir jāizspiež sula no pus citrona, jāsajauc ar vienu tējkaroti sāls tad jāpievieno 50 grami ūdens un visu kārtīgi sajauc. Radušos šķidrumu ievada degunā ar pipetes palīdzību. Ārstēties ar šo metodi gan nav īpaši patīkama un iespējams, ka tā nederēs visiem, tomēr tā ir visai efektīva. Sāls šķidrums veiksmīgi noņem aiztūkumu, bet vitamīns C sašaurina kapilārus.
Tiesa, ārsti iesaka uzmanīties arī ar šo metodi. Bīstamības faktors slēpjas tajā apstāklī, ka gļotas var nokļūt dzirdes kanālā un izraisīt visai akūtu vidusauss iekaisumu. Īpaši būtu jāuzmanās bērniem, jo to dzirdes kanāls ir plats un īss, bet tas īpaši atvieglo infekcijas iekļūšanu.

Mārrutki degunam
Izrādās, ka mārrutki ir ne tikai laba piedeva gaļas ēdieniem, bet arī labs līdzeklis, ar kuru var izārstēties no iesnām. Maisījums no svaigi rīvēta mārrutka, cukura un āboliem palīdzēs jums tikt vaļā no iesnām. Lai deguns tiktu atbrīvots un spētu atkal brīvi elpot jums dienā ir jāapēd tikai dažas ēdamkarotes šī burvīgā līdzekļa. Mārrutka noslēpums slēpjas tajā, ka tas satur vielas, kuras cīnās ar baktērijām, vīrusiem un sēnītēm. Turklāt šīs vielas arī labi uzņem organisms, jo tās neiznīcina noderīgās baktērijas un zarnu trakta mikro floru. Bez tā ka mārrutki palīdz cīnīties ar iesnām, tie arī stiprina cilvēka imūnsistēmu.

Kumelīšu inhalācijas
Nīderlandē viens no populārākajiem veidiem, kā atbrīvoties no iesnām, ir inhalācija no mentola, kampara un kumelītēm. Kaut arī ārsti parasti pieturās pie viedokļa, ka ar inhalācijām no iesnām nav iespējams atbrīvoties, daudzi šīs metodes piekritēji apgalvo, ka pēc šīs procedūras tie izjūt atvieglojumu. Neviens ārsts gan nešaubās, ka šādas inhalācijas būtu visai labas apakšējo elpošanas ceļu slimību gadījumā. Īpaši noderīgas tās būs bronhīta vai traheīta gadījumā.
Šādas inhalācijas gan nav piemērotas maziem bērniem. Karsti tvaiki var tos apdedzināt, bet mentols vai kampars var izsaukt elpas trūkuma lēkmi.

Zālītes imunitātes stiprināšanai
Ziemeļamerikas indiāņi ir ļoti iecienījuši tādu ārstniecības augu kā krastkaņepe. Šī ārstniecības auga vērtīgās īpašības ir atzinuši arī Eiropas zinātnieki. Šis augs saturot ļoti daudz tā saucamā “dabiskā ksilāna” kurš spējot aktivizēt imūnsistēmas darbību. Recepte, kas atbrīvos jūs no iesnām, ir šāda: ņemam 2 tējkarotes sausas drogas, aplejam ar 500ml auksta, bet vārīta ūdens, tad 4 stundas jāatstāj ievilkties un tad jāizkāš. Lieto 3 – 4 reizes dienā pa 100ml, 10 – 15 minūtes pirms ēšanas. Rezultātā šis indiāņu līdzeklis jūs ātri atbrīvos no visiem iesnu simptomiem. Vienīgais, kas mani nedaudz dara uzmanīgu, ir tas, ka auga aprakstā ir minēts, ka šis augs ir indīgs, bet nu nav jau tā ka man būtu iemesls indiāņiem neticēt.

Avots

One thought on “5 dabiski veidi, kā tikt vaļā no iesnām

  1. Es parasti bliezu iekšā mārrutkus un sinepes, ļoti labi atrauj vaļā degunu. Kā arī liela šķidruma uzņemšana un svīšana palīdz ātrāk atbrīvoties no šīs nelaimes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

10 − 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.