Interesanti fakti par rokām un nagiem


Mēs katru dienu izmantojam savas rokas tomēr cik gan daudz mēs patiesībā zinām par šo mūsu visaktīvāko ķermeņa daļu? Lasi interesantus faktus par rokām un nagiem!

Roku pirkstos nav muskuļu. Muskuļi, ar kuru palīdzību kustinām mūsu pirkstus patiesībā atrodas plaukstās un apakšdelmu vidusdaļā. Pirkstu kaulus ar muskuļiem savieno dzīslas kuras vada mūsu pirkstu līdzīgi kā tiek vadītas lelles leļļu teātrī.

Roka jau no seniem laikiem ir aizsardzības simbols.

Cilvēka nagu garums kas tam izaug gada laikā ir aptuveni tikpat liels cik attālums kādā gada laikā pārvietojas kontinenti.

Lai roku nagi pilnībā atjaunotos ir, jāpaiet aptuveni sešiem mēnešiem. Lai pilnībā atjaunotos atjaunotos kāju nagi ir nepieciešamas aptuveni 2 līdz 3 reizes vairāk laika.

Pasaules paši garākie nagi pieder Shridhar Chillal viņa vienas rokas kopējais nagu garums ir 6 metri un 15 centimetri. Viņa garākā naga garums ir 1.3 metri.

12,6 procentu vīrieši ir kreiļi. Starp sievietēm šis rādītājs ir tikai 9,9 procenti.

Viena trešā daļa no visām akūtajām traumām ir saistīta ar kaitējumu augšējām ekstremitātēm(rokām).

Ceturtā daļa no visām sportā gūtajām traumām ir roku un plaukstu traumas.

Kad rokas ilgi atrodas ūdenī, roku āda kļūst krokaina. Kāds īsti ir šīs parādības mehānisms, vai iemesls īsti nav zināms. Ir tikai skaidrs, ka, tas ir saistīts ar nervu darbību, un ja nervi ilgi atrodas ūdenī tie zaudē spēju izlīdzināt krokas.

Īkšķi kontrolē deviņi atsevišķi muskuļi, kuri tiek vadīti ar rokas trīs pamata nerviem.

Katrai rokai ir 29 lieli un mazi kauli, 29 locītavas, 123 saites, 34 muskuļi, kuri kontrolē pirkstus, 48 nervi un 30 artērijas.

Aptuveni ceturtā daļa no cilvēka smadzeņu daļas, kas kontrolē kustības, atbild par roku muskuļu darbību.

Nagi pēc savas struktūras ir modificēti mati.

Pirksti nekad nav pilnīgi taisni. Parasti īkšķis, rādītājpirksts, zeltnesis un mazais pirkstiņš nedaudz noliekti uz vidējā pirksta pusi, bet vidējais pirksts var būt noliekts uz jebkuru pusi.

Gallu kara laikā Jūlijs Cēzars pavēlēja, lai visiem gūstekņiem nogriež pirkstus. Darīts tas tika tāpēc lai atgriežoties šiem gūstekņiem atpakaļ uz savām zemēm tie vairs nespētu izmantot ieročus.

Ja tev patika raksts, lūdzu dalies ar to!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

7 + nine =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.