10 viltības izmantojot mikroviļņu krāsni

Kā izrādās tad mikroviļņu krāsni var izmantot ne tikai ēdiena gatavošanai un sildīšanai. Mikroviļņu krāsns lieliski noder arī uzdevumiem kas nav saistīti ar ēdiena gatavošanu. Lasiet dažas viltība kas jums noderēs gan ēdiena gatavošanai, gan dažādos citos gadījumos.

1. Kā pagatavot olas mikroviļņu krāsnī
Mikroviļņu krāsnī ir iespējams izgatavot gan ceptu olu, gan arī bez čaumalas vārītu olu. Lai sagatavotu ceptu olu uzsildiet šķīvi, pievienojiet nedaudz sviesta, sasitiet olu uz šķīvja, un gatavojiet 45 sekundes. Lai pagatavotu bez čaumalas vārītu olu ielejiet speciālā mikroviļņu krāsnīm paredzētā bļodiņā līdz pusei ūdeni un sasitiet olu ūdenī, pārsedziet bļodiņu ar šķīvi, un vāriet vienu minūti.
Video 3 veidi kā pagatavot olas mikroviļņu krāsnī.

2. Kā vienmērīgi uzsildīt ēdienu mikroviļņu krāsnī
Ja vēlaties lai ēdiens mikroviļņu krāsnī tiek vienmērīgi uzsildīts, izvietojiet to uz šķīvja aplī, atstājot vidū neaizpildītu laukumu.

3. Vairāk sulas no citrusaugļiem
Ja vēlaties iegūt vairāk sulas no citrona vai laima, ielieciet to uz 10 sekundēm mikroviļņu krāsnī. Šādi iegūsiet nedaudz vairāk sulas no katra augļa.

4. Kā pagatavot kraukšķīgu bekonu
Ņemiet bļodiņu, apgrieziet to otrādi un uzlieciet uz šķīvja. Tad uz bļodiņas uzlieciet bekonu , un katru šķēli sildiet mikroviļņu krāsnī vienu minūti. Tauki notecēs šķīvī.

5. Neizmantojiet mikroviļņu krāsnīs kvadrātveida konteinerus
Neizmantojiet taisnstūrveida un kvadrātveida mikroviļņu krāsnīm paredzētos konteinerus ēdiena sildīšanai. Dēļ šo trauku stūriem ēdiens neuzsilst vienmērīgi.

6. Kā padarīt šķidru sacukurojušos medu
Protams vienmēr medu atkal padarīt šķidru karsējot to karstā ūdens vanniņā. Tomēr sacukurojušos medu var arī atkal padarīt šķidru, ievietojot to mikroviļņu krāsnī uz 30 – 60 sekundēm.

7. Kā mikroviļņu krāsnī vienlaicīgi uzsildīt divus ēdienus
Ja jums kaut kādu iemeslu dēļ vienā mikroviļņu krāsnī ir nepieciešams vienlaicīgi uzsildīt divus ēdienus, tad mēģiniet blakus pirmajam traukam ar ēdienu novietot glāzi vai burciņu, un uz tās uzlikt trauku ar otru ēdienu.

8. Zemes pasterizācija augiem
Mikroviļņu krāsnī jūs varat dezinficēt zemi priekš dažādiem augiem un šādi izvairīties no dažādām nākotnes problēmām. Lai dezinficētu zemi mikroviļņu krāsnī, iepildiet to papīra maisiņā un sildiet. Sildīšanas laiks dažādiem zemes veidiem var atšķirties. Tomēr minimālai temperatūrai jābūt 140 grādu un sildīšana laikam aptuveni 30 minūtes. Ļoti svarīgi ir atcerēties ka zemei ir jābūt mitrai kad liekat to sildīt mikroviļņu krāsnī.

9. Kā sašķidrināt sakaltušu acu tušu
Ja jūsu acu tuša ir izkaltusi, variet pamēģināt ievietot to uz uz 30 – 40 sekundēm mikroviļņu krāsnī. Tam vajadzētu padarīt tušu atkal šķidru. Pirms tam gan pārliecinieties vai tušas iepakojums nav gatavots no metāla. Tāpat kopā ar tušu tiek ieteikts ievietot krāsniņā arī krūzīti ar ūdeni lai izkliedētu daļu mikroviļņu krāsns radītās enerģijas.

10. Ātrā zeķu mazgāšana
Ja jums ļoti steidzami ir vajadzīgas tīras zeķes, bet visi tīro zeķu krājumi ir beigušies, variet izmēģināt šādu metodi: iemērciet zeķes bļodiņā ar ziepjūdeni, un tad ievietojiet bļodiņu ar visu ūdeni un zeķēm mikroviļņu krāsnī uz 10 minūtēm.

Vēl kāds video, kurā parādīti 6 veidi kam vēl noder mikroviļņu krāsns.

Noslēgumā video ar 13 lietām kuras jums nevajadzētu likt mikroviļņu krāsnī

 

 

2 thoughts on “10 viltības izmantojot mikroviļņu krāsni

  1. nezinu vai man gribētos riskēt ēst to vārīto olu, un man liekas, ka uz panas sanāk ātrāk izcept olu, plus mazāka ķēpa!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

10 + 8 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.