Fakti par modinātājiem

Pētnieki iesaka par modinātāja signālu izmantot mierīgu melodiju ar pieaugošu zvana skaļumu.

97% vāciešu guļamistabās atrodas modinātājs, kaut mūsdienās arvien biežāk šo funkciju izpilda mobilais telefons.

Austrālijas zinātnieki ir izgudrojuši sistēmu kas ļauj pamodināt aizmigušu auto vadītāju. Šāda sistēma vai nu atskaņo īpašu signālu auto audiosistēmā, vai atver logu lai tā pamodinātu vadītāju.

Pētnieki nerekomendē pamosties no skaļa un asa modinātāja signāla, jo šāda pamošanās ir ļoti pārāk liels stress priekš organisma.

Pasaulē eksistē daudz un dažādu veidu modinātājpulksteņi, zemāk ir uzskaitīti daži interesantākie no tiem:

Japāņi ir izgudrojuši modinātāju kurš noteiktā laikā izdala patīkamu aromātu. Jo kā rāda pētījumi pamosties vieglāk ir no patīkama aromāta nekā no asa signāla.

Kāds entuziasts ir izveidojis modinātāju no kura noteiktā laikā izlido mazs helikopters kurš izdala nepatīkamu, skaļu signālu. Šādi guļošajam ir noteikti jāpieceļas lai to apklusinātu.

Vēl kāds modinātājs kurš liks jums noteikti piecelties lai to apklusinātu ir modinātājs kurš “dēj” olas. Šo modinātāju var apklusināt tikai tad kad visas viņa izdētās olas ir savāktas un noliktas atpakaļ savā vietā.

Kādi divi Čīles izgudrotāji ir izveidojuši modinātāju – spilvenu kurš paredzēts nedzirdīgiem cilvēkiem. Tas uzdotajā signāla laikā liek spilvenam vibrēt no kā gulētāja galva tiek kratīta un gulētājs uzmodināts. Man gan liekas, ka šis nav tas labākais pamošanās veids.

Eksistē arī modinātājs kurš guļošo modina lamājoties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

twenty + 13 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.