
Jaungada sagaidīšana ir brīdis, kad vēlamies ne tikai labu kompāniju, bet arī ko īpašu uz svētku galda. Gardi un skaisti noformēti kokteiļi var padarīt vakaru neaizmirstamu. Rakstā atradīsi 10 dažādas kokteiļu receptes, kas palīdzēs radīt svētku atmosfēru un iepriecinās viesus. Būs kokteiļi sākot no viegliem dzirkstošiem dzērieniem līdz krēmīgiem desertkokteiļiem
Dzērveņu – ābolu kokteilis ar prosecco
Viegls dzērveņu – ābolu dzēriens ar dzirkstošo vīnu.
Sastāvdaļas
- 1 litrs ābolu sulas;
- 1 litrs dzērveņu sulas;
- 750 ml prosecco;
- 2 ēdamkarotes cukura;
- 1 tējkarote kanēļa;
- dzērvenes pēc garšas.
Pagatavošana
- Bļodiņā sajauc cukuru un kanēli. Glāžu maliņas iemērc vispirms ūdenī un tad cukura – kanēļa maisījumā.
- 1/4 glāzes pielej ar dzērveņu sulu. Pielej vēl 1/4 daļu ar ābolu sulu un pievieno prosecco.
- Pievieno kokteilim dzērvenes.
Mandarīnu sulas un degvīna kokteilis
Kokteilis ar gada nogales garšu.
Sastāvdaļas
- 2 – 3 mandarīni;
- sauja ledus;
- 60 ml degvīna;
- 30 ml cukura sīrupa.
Pagatavošana
- No mandarīniem izspiež 6 ml sulas.
- Liek šeikerī ledu, degvīnu, sulu un cukura sīrupu.
- Labi sakrata un izkāš glāzē un pasniedz.
Kokteilis no granātu sulas un šampanieša
Vienkāršs, bet interesants svētku kokteilis.
Sastāvdaļas
- 950 ml granātu sulas;
- 750 ml šampanieša;
- 1 – 2 laimi(neobligāti).
Pagatavošana
- Šampanieti sajauc ar granātu sulu, cenšoties pārāk aktīvi nemaisīt.
- Salej kokteili glāzēs un pasniedz. Ja ir vēlēšanās kokteilim var pievienot gabaliņu laima.
Kokteilis “Baltā lēdija”
Garda džina, sulas un citrusu liķiera kombinācija. Reizēm šim kokteilim pievieno arī olas baltumu, bet tas nav obligāti.
Sastāvdaļas
- Sauja ledus;
- 40 ml džina;
- 30 ml liķiera “Triple sec”;
- 20 ml citronu sulas;
- 1 olas baltums (neobligāti)
- 1 – 2 tējkarotes pūdercukura vai kokosriekstu skaidiņu(neobligāti).
Pagatavošana
- Ielej šķidrās sastāvdaļas šeikerī. Ja ir vēlēšanās, var likt arī olas baltumu. Pievieno ledu.
- Enerģiski sakrata.
- Glāzes malas var iemērkt iemērkt citronu sulā un tad pūdercukurā vai kokosriekstu skaidiņās.
- Lej izkāstu kokteili glāzē.
Vienkāršs citrusu kokteilis ar degvīnu
Atsvaidzinošs un ātri pagatavojams dzēriens no četrām vienkāršām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
- 1 litrs citrona vai laima limonādes;
- 950 ml apelsīna sulas;
- 500 ml ananāsu sulas;
- 500 ml degvīna;
- ledus pēc vēlēšanās.
Pagatavošana
- Sajauc atdzesētas sulas, limonādi un degvīnu.
- Lej kokteili glāzēs un pievieno ledu pēc vēlēšanās.
Šokolādes kokteilis ar saldā krējuma liķieri
Biezs un aromātisks dzēriens ar tumšo šokolādi un maršmeloviem.
Sastāvdaļas
- 240 ml saldā krējuma (33%);
- 140 grami tumšās šokolādes;
- 120 ml “Baileys” liķiera;
- 2 saujas ledus;
- 30 ml degvīna;
- maršmelovi pēc vēlēšanās.
Pagatavošana
Saldo krējumu uzvāra.
- Šokolādi salauž sīkos gabaliņos un pārlej ar karstu saldo krējumu.
- Maisa līdz šokolāde izkūst un pilnībā atdzesē.
- Šeikerī liek ledu, atdzesētu šokolādes saldo krējumu, liķieri un degvīnu. Kārtīgi sakrata.
- Izkāš glāzēs un glāzes rotā ar maršmeloviem.
Apelsīnu – dzērveņu kokteilis ar džinu
Pateicoties apelsīnu un dzērveņu sulām, kokteilis ir aromātisks un gards.
Sastāvdaļas
- 90 ml tonika;
- 60 ml džina;
- 30 ml apelsīnu sulas;
- 30 ml dzērveņu sulas;
- 1 zariņš rozmarīna;
- ledus pēc vēlēšanās;
- apelsīns pēc vēlēšanās;
- dzērvenes pēc vēlēšanās.
Pagatavošana
- Glāzē ar ledu pievieno džinu, toniku un abas sulas.
- Uzmanīgi samaisa. Dekorē ar apelsīnu, dzērvenēm un rozmarīnu.
Kokteilis no degvīna un ķiršu, un dzērveņu sulām
Ogu garša lieliski mazina alkohola asumu un padara to garšīgāku
Sastāvdaļas
- sauja ledus;
- 60+ ml ķiršu sulas;
- 60 ml dzērveņu
- 60 ml degvīna;
- 1 ēdamkarote citronu sulas;
- 1 tējkarote cukura.
Pagatavošana
- Šeikeri piepilda ar ledu, pievieno sulas un degvīnu. Sakrata.
- Glāzes malas vispirms iemērc ķiršu sulā un tad iemērc cukurā.
- Izkāš kokteili glāzē un pasniedz.
Kokteilis “Mimoza” ar aveņu sorbertu
Sastāvdaļas
- 90 ml šampanieša;
- 50 grami aveņu sorberta;
- 1 ēdamkarote degvīna;
- 2 avenes(neobligāti).
Pagatavošana
- Sorbertu liek augstā šampanieša glāzē un pievieno degvīnu.
- Pielej dzirkstošo vīnu. Pēc vēlēšanās dekorē ar avenēm.
Kokteilis “Sgroppino ” ar citronu sorbertu un prosecco
Sakultais sorberts kopā ar alkoholu rada gardas putas, kas kokteili padara īpaši interesantu.
Degvīna vietā var izmantot limončello.
Sastāvdaļas
- 450 ml prosecco;
- 200 grami citrona sorberta;
- 100 ml degvīna.
Pagatavošana
- Sorbertu liek dziļā bļodiņā un sakuļ ar lāpstiņu.
- Pievieno degvīnu vai limončello un atkal sakuļ.
- Pielej proseco un samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Lej glāzēs.