12 veidi, kā pagatavot cūkgaļu pannā

12 veidi, kā pagatavot cūkgaļu pannā

Cūkgaļa ir universāls produkts, kuru var pagatavot neskaitāmos veidos. Un viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie gardas maltītes, ir tās pagatavošana pannā. Šajā rakstā piedāvājam vairākas interesantas receptes, kas iedvesmos jūs eksperimentēt virtuvē un radīt garšīgus ēdienus no cūkgaļas.

Cūkgaļa ar dārzeņiem un ingvera – medus mērci

Sastāvdaļas:

  • 450 grami cūkgaļas filejas;
  • 200 grami brokoļu;
  • 120 ml ūdens;
  • 80 ml sojas mērces;
  • 1 burkāns;
  • 1 paprika;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 1 aptuveni 3cm garš ingvera gabaliņš;
  • 3 ēdamkarotes cukura;
  • 1 ēdamkarote medus;
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu;
  • 1 ēdamkarote augu eļļas;
  • 1 tējkarote sezama vai olīveļļas;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu, burkānus un papriku sagriež nelielos kubiņos. Brokoļus sadala ziedkopās. Sasmalcina ingveru un ķiplokus.
  2. Cieti izšķīdina 30 ml ūdens.
  3. Katlā sajauc sojas mērci, atlikušo ūdeni, cukuru, medu un sezama (vai olīveļļu). Maisa līdz cukurs pilnībā izšķīst. Uzvāra un pievieno cieti. Vāra vēl minūti vai divas, līdz mērce sabiezē.
  4. Uz vidējas uguns uzkarsē pannā pusi no augu eļļas. 4 – 6 minūtes apcep brokoļus, papriku un burkānus. Pievieno sāli un piparus. Pārvieto uz šķīvi un pārklāj ar foliju.
  5. Tajā pašā pannā ielej atlikušo eļļu un 4 – 5 minūtes cep cūkgaļu. Pievieno sāli, piparus, ķiplokus un ingveru. Nepārtraukti maisot gatavo vēl 30 sekundes.
  6. Pārliek dārzeņus atpakaļ pannā. Pārlej ar mērci un samaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sezama sēklām.

Cūkgaļa ar rīsiem un sieru pannā

Sastāvdaļas:

  • 500 ml vistas buljona (var no kubiņa);
  • 450 grami cūkgaļas bez kaula;
  • 200 grami rīsu;
  • 130 grami čedara siera;
  • 120 grami skābā krējuma;
  • 100 grami saldētu zaļo zirnīšu;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 ēdamkarote itāļu vai cita garšviela pēc gaumes;
  • 1 burkāns;
  • ½ sīpola;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 3 – 4 lociņi;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež nelielos kubiņos, sīpolu un burkānu – kubiņos. Sasmalcinia ķiploku. Sakapā lociņus. Sieru sarīvē ar smalku rīvi.
  2. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. 5 – 7 minūtes apcep cūkgaļu ar sīpoliem un burkāniem.
  3. Pievieno rīsus, garšvielas, zirnīšus un buljonu. Periodiski apmaisot vāra 18 – 20 minūtes.
  4. Pievieno skābo krējumu un pusi no siera. Pievieno sāli un piparus. Labi samaisa.
  5. Pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzliek vāku un atstāj uz 2 – 3 minūtēm. Pirms pasniegšanas garnē ar lociņiem.

Cūkgaļa pannā ar papriku un sēnēm

Sastāvdaļas:

  • 450 grami cūkgaļas filejas;
  • 300 grami šampinjonu;
  • 3 – 4 tomāti;
  • 120 ml vistas buljona (var no kubiņa);
  • 1 sīpols;
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 ēdamkarotes maltas paprikas;
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • ½ tējkarote timiāna;
  • ½ tējkarote kaltētu ķimeņu(neobligāti);
  • 2 – 3 zaļumu zariņi;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ja cūkgaļa ir ar taukiem, tie ir jānoņem. Sagriež gaļu, sēnes un tomātus nelielos kubiņos, bet sīpolu sagriež smalki. Sīkās sēnes var atstāt nesagrieztas. Saspiež ķiploku un sakapā zaļumus.
  2. Pārkaisa cūkgaļu ar sāli, pipariem un pusi no paprikas. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Apmēram 5 – 6 minūtes apcep gaļu. Tad to izliek uz šķīvja un pārklāj ar foliju, lai tā neatdzistu.
  3. Tajā pašā pannā ielejiet atlikušo eļļu un 5 minūtes cep sēnes. Pēc cepšanas sēnes pievieno cūkgaļai.
  4. Tajā pašā pannā 3 – 5 minūtes apcep sīpolus līdz tie kļūst brūni. Pārkaisa ar ķiplokiem, atlikušo papriku, timiānu un ķimenēm. Samaisa un gatavo vēl pāris minūtes.
  5. Pievienojiet tomātus, tomātu pastu un buljonu. Uzvāra un vāra vēl 10 minūtes.
  6. Liek pannā atpakaļ cūkgaļu un sēnes. Sautē vēl 10 – 15 minūtes vai ilgāk, līdz gaļa kļūst mīksta. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Cepts cūkgaļas šķiņķis

Sastāvdaļas:

  • 300 grami cūkgaļas šķiņķa;
  • 300 grami miltu;
  • 240 ml piena;
  • 1 ola;
  • 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1½ tējkarotes sāls;
  • 1 tējkarote maltu melno piparu;
  • ½ tējkarotes maltu sarkano piparu;
  • ¼ tējkarotes rīvēta muskatrieksta.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež plānās, garās sloksnēs.
  2. Vienā bļodā sakuļ olu ar pienu. Otrā samaisa miltus, sāli, piparus un muskatriekstu.
  3. Gaļu apviļā miltu maisījumā un izliek uz plakana šķīvja. Uz vidējas uguns uzkarsē pannā eļļu.
  4. Katru gaļas gabaliņu vispirms iemērc olu – piena maisījumā, tad atkal miltu maisījumā un liek uz pannas vienā kārtā. Cep 3 – 5 minūtes. Neaizmirst apgrieziet, lai gaļa izceptos vienmērīgi.
  5. Pēc cepšanas gaļu izliek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas.

Cūkgaļa ar persikiem un valriekstiem

Sastāvdaļas:

  • 4 cūkgaļas gabali bez kaula(aptuveni 1 cm biezi);
  • 75 grami valriekstu;
  • 1 persiks;
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura;
  • 2 ēdamkarotes sviesta;
  • 2 – 3 rozmarīna zariņi;
  • 2 – 3 timiāna zariņi;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina riekstus. Sagriež šķēlēs persiku. Cūkgaļu pārkaisa ar sāli un pipariem.
  2. Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Aptuveni 1 – 1,5 minūtes no katras puses apcep persikus. Izliek uz šķīvja un pārklāj ar foliju.
  3. Tajā pašā pannā apcep cūkgaļu. Aptuveni 3 – 5 minūtes no katras puses vai ilgāk, ja gabaliņi ir biezāki.
  4. Tad pievieno gaļai persikus, riekstus, rozmarīnu un timiānu. Pārkaisa ar cukuru, uzliek vāku un atstāj uz uguns vēl 3 – 4 minūtes.

Cūkgaļa ar kāpostiem un sidru pannā

Sastāvdaļas:

  • 450 grami cūkgaļas filejas;
  • ½ neliela sarkanā vai baltā kāposta;
  • 160 ml ābolu sidra;
  • 1 sīpols;
  • 2 ēdamkarotes Bavārijas sinepju;
  • ½ ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1½ tējkarotes sāls;
  • 1 tējkarote ābolu etiķa;
  • dilles pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež aptuveni 2 cm biezos gabaliņos, sīpolu sagriež smalki. Sarīvē kāpostu.
  2. Samaisa 1 ēdamkaroti sinepju un 1 tējkaroti sāls un ierīvē filejā.
  3. Uz vidējas uguns uzkarsē pannā eļļu. Apcep fileju no katras puses pa 2 – 3 minūtēm. Gaļu izliek uz šķīvja un pārklāj ar foliju.
  4. Tajā pašā pannā liek kāpostus un sīpolus. Nepārtraukti maisot cep 3 – 4 minūtes.
  5. Pievieno sidru, atlikušo sāli un sinepes. Uzvāra. Pēc tam liek atkal pannā cūkgaļu un sautē vēl 5 – 6 minūtes.
  6. Pirms pasniegšanas pārlej ar ābolu etiķi un pārkaisa ar dillēm.

Cūkgaļa ar kartupeļiem

Sastāvdaļas:

  • 750 ml ūdens;
  • 450 grami cūkgaļas filejas;
  • 450 grami kartupeļu;
  • 1 paprika;
  • 1 sīpols;
  • 4 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 – 3 zaļumu zariņi;
  • 1 ēdamkarote maltas paprikas;
  • 1 tējkarote Tabasco vai citas asās mērces;
  • ½ tējkarotes ķimeņu;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu un kartupeļus sagriež 2 – 3 cm lielos gabaliņos. Papriku un sīpolu sagriež smalki. Zaļumus sakapā, bet ķiplokus sasmalcina.
  2. Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu. Dažas minūtes apcep sīpolu, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Pievieno gaļu, ķiplokus, kartupeļus un papriku. Periodiski apmaisot gatavo vēl 10 minūtes.
  4. Pievieno Tabasco, malto papriku, ķimenes, sāli un piparus. Pārlej ar ūdeni, samaisa un uzvāra. Sautē uz minimālas uguns 40 – 45 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Cūkgaļa krējuma – siera mērcē

Sastāvdaļas:

  • 3 cūkgaļas karbonādes gabali ar kaulu;
  • 120 – 150 ml 20% krējuma;
  • 80 grami siera;
  • 1 sīpols;
  • 2 – 3 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1 ēdamkarote sviesta;
  • 1 ēdamkarote Dižonas vai citu sinepju;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • timiāns pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ietiniet cūkgaļu plēvē un nedaudz padauza, neskarot kaulus. Ierīvē ar sāli un pipariem.
  2. Uzkarsē pusi eļļas uz uguns, kas augstāka par vidēju un cep gaļu no abām pusēm pa 2 – 3 minūtēm. Samazina uguni un cep vēl 4 – 5 minūtes.
  3. Sagriež sīpolu pusgredzenos. Tīrā pannā uzkarsē sviestu un atlikušo augu eļļu. Apcep sīpolus.
  4. Pievieno sīpoliem krējumu, rīvētu sieru, sinepes un sāli. Pievieno mērci un timiānu gaļai. Uzliek vāku un karsē vēl 5 minūtes.

Cūkgaļa ar ķirbi

Sastāvdaļas:

  • 600 grami cūkgaļas;
  • 500 grami ķirbja;
  • 350 ml ūdens vai gaļas buljona;
  • 1 – 2 sīpoli;
  • 1 burkāns;
  • 2 – 3 ēdamkarotes miltu;
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • daži pētersīļu vai citu zaļumu zariņi;
  • cūkgaļas garšvielas pēc garšas;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Gaļu sagriež gabaliņos. Pievieno sāli, piparus un apviļā miltos.
  2. Sīpolu sagriež gredzenu ceturtdaļās. Rupji sarīvē burkānu. Uzkarsē pannu ar eļļu un uz vidējas uguns aptuveni 4 – 6 minūtes apcep dārzeņus.
  3. Pievieno gaļu un apcep. Pielej tik daudz ūdens vai buljona, lai gaļa būtu gandrīz pilnībā pārklāta. Kad saturs uzvārās, samazina uguni, uzliek pannai vāku un gatavo vēl 30 minūtes.
  4. Sagriež ķirbi tāpat kā gaļu, liek pannā un sautē 15 minūtes vai līdz ķirbis paliek mīksts. Dažas minūtes pirms gatavības pievieno garšvielas un sāli. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Cūkgaļa ar tomātiem un sarkanvīnu

Sastāvdaļas:

  • 800 grami cūkgaļas;
  • 600 grami tomātu;
  • 250 ml gaļas buljona vai ūdens;
  • 100 – 150 ml sausa sarkanvīna;
  • 1 sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna;
  • 1 tējkarote kaltēta rozmarīna;
  • 1 tējkarote maltu melno piparu;
  • ½ tējkarote sāls.

Pagatavošana:

  1. Notīra tomātiem miziņu. Cūkgaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos, sīpolu un tomātus sīkākos gabaliņos, ķiploku sasmalcina.
  2. Sajauc cūkgaļu ar garšvielām un uz vidējas uguns apcep eļļā no visām pusēm.
  3. Pievieno sīpolu un pēc dažām minūtēm pievieno arī ķiploku. Gatavo vēl minūti. Pievieno vīnu un pāris minūtes maisa.
  4. Pievieno tomātus, pārlej ar buljonu vai ūdeni. Uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un sautē vēl 30 minūtes.

Cūkgaļa mīklā pannā

Sastāvdaļas:

  • 600 – 700 grami cūkgaļas;
  • 100 grami miltu + apviļāšanai;
  • 100 ml piena;
  • 2 olas;
  • 2 – 4 ēdamkarotes augu eļļas;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež ne biezākos par 1 cm gabaliņos. Ietin plēvē un izklapē. Ierīvē ar sāli un pipariem.
  2. Ar mikseri sakuļ olas ar ½ tējkaroti sāls. Tad sakuļ pienu ar miltiem.
  3. Apviļā gaļu miltos. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu.
  4. Pēc kārtas iemērc cūkgaļu mīklā un cep 3 – 4 minūtēm no abām pusēm.

Cūkgaļa ar cukini

Sastāvdaļas:

  • 450 grami cūkgaļas filejas;
  • 1 cukini;
  • 2 sīpoli;
  • 4 ēdamkarotes balzamiko etiķa;
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 1 ēdamkarote medus;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • ½ tējkarote kūpinātas vai parasta paprikas;
  • ¼ tējkarote sāls;
  • ¼ tējkarote maltu melno piparu;
  • ¼ tējkarote oregano;
  • ¼ tējkarote kaltēta majorāna vai rozmarīna;
  • lociņi pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež apmēram 1 cm biezos vidēja lieluma gabaliņos, sīpolus – pusgredzenos, cukini – plānās ripiņās vai sīkāk. Ķiploku sasmalcina.
  2. Sajauc balzamiko etiķi, olīveļļu, papriku, medu, ķiploku, sāli, piparus, oregano un majorānu.
  3. Gaļu liek maisiņā. Pārlej ar mērci, samaisa un atstāj ledusskapī uz 20 – 30 minūtēm.
  4. Pannu uzkarsē uz vidējas uguns un bez eļļas cep sīpolus aptuveni 2 – 3 minūtes.
  5. Pievieno cūkgaļu ar mērci un gatavo vēl 5 – 6 minūtes.
  6. Pievieno cukini un nepārtraukti maisot turpina cept vēl 5 – 7 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar lociņiem.

Cūkgaļa ar sīpoliem un alu pannā

Sastāvdaļas:

  • 1 kg cūkgaļas no pleca;
  • 1 pudele alus (gaišais dos vieglāku aromātu);
  • 450 ml vistas buljona (var būt no kubiņa);
  • 4 sīpoli;
  • 3 ēdamkarotes miltu;
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas;
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa;
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • 1½ tējkarotes sāls;
  • 1 tējkarote ķimeņu;
  • ½ tējkarotes piparu;
  • 1 lauru lapa.

Pagatavošana:

  1. Cūkgaļu sagriež 1½ – 2 cm biezos gabaliņos, sīpolus sagriež gredzenos. Sasmalcina ķiploku.
  2. Gaļu pārkaisa ar sāli, pipariem un apviļā miltos. Uz vidējas uguns uzkarsē eļļu un apcep gaļu līdz zeltainai garoziņai.
  3. Pievieno ķiplokus un sīpolus un nepārtraukti maisot turpina gatavot. Kad sīpoli kļūst mīksti, pievieno ķimenes, lauru lapu un cukuru.
  4. Pārlej ar buljonu, alu un etiķi. Uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un sautē vienu stundu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

19 + nineteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.