12 veidi, kā pagatavot kabačus ar sieru

12 receptes, kā pagatavot kabačus ar sieru


Kabači ar sieru ir lieliska izvēle vieglai un gardai maltītei. Šo produkti apvieno kabaču maigo tekstūru ar bagātīgo siera garšu, radot sulīgu un aromātisku garšu kombināciju. Rakstā piedāvāsim vairākas vienkāršas un interesantas receptes, kā pagatavot kabačus ar sieru. Sākot no dažādiem sacepumiem līdz kotletēm, krēmzupai un pat vafelēm.

Kabaču sacepums ar siera mērci

Sastāvdaļas:

  • 3 kabači;
  • 150 g mocarellas siera;
  • 100 g krēmsiera;
  • 100 ml saldā krējuma;
  • 80 g skābā krējuma;
  • 1 sīpols;
  • 2 ēdamkarotes sviesta;
  • ½ tējkarotes kaltētu ķiploku;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus sagriež šķēlītēs un izklāj ar eļļu ieziestā veidnē.
  2. Sīki sagriež sīpolu un 2 – 3 minūtes apcep sviestā.
  3. Tad samazina uguni un pievieno saldo krējumu, krēmsieru, skābo krējumu, ķiploku, sāli un piparus. Maisot, vāra vēl 2 – 3 minūtes. Pievieno pusi sarīvētas mocarellas.
  4. Kabačus pārklāj ar siera mērci, pārkaisa ar atlikušo mocarellas sieru un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 30 – 35 minūtes.

Kabači ar sieru un ķiplokiem cepeškrāsnī

Sastāvdaļas:

  • 2 – 3 mazi kabači;
  • 150 grami siera;
  • 80 grami skābā krējuma;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • sāls un melnie pipari — pēc garšas;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Sajauc sarīvētu sieru, sasmalcinātus ķiplokus, skābo krējumu, sāli un piparus.
  2. Kabačus sagriež ripiņās un izklāj uz ietaukotas cepešpannas.
  3. Pa virsu dārzeņiem izklāj siera masu. Cep aptuveni 20 minūtes 180 °C temperatūrā.

Cepti kabači ar tomātiem un sieru

Sastāvdaļas:

  • 2 mazi kabači;
  • 3 tomāti;
  • 150 g siera;
  • 2 ēdamkarotes majonēzes;
  • Itāļu garšvielas pēc garšas;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačiem izveido gareniskus iegriezumus gandrīz visā garumā līdz kātiņam.
  2. Sarīvētu sieru sajauc ar garšvielām. Tomātus sagriež plānās ripiņās.
  3. Kabačus atveri un iekšpusi ieziež ar majonēzi. Liek iekšā arī tomātus un sieru.
  4. Kabačus izliek uz ar eļļu ieziesta cepešpannas. Cep 30 minūtes 180 °C temperatūrā.

Kabaču rullīši ar sieru un olām

Sastāvdaļas:

  • 2 – 3 mazi kabači;
  • 7 olas;
  • 100 g siera;
  • 4 ēdamkarotes miltu;
  • 2 – 3 ēdamkarotes majonēzes;
  • 1 ķiploka daiviņa;
  • sāls pēc garšas;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Sarīvē 4 cieti vārītas olas un sieru. Sajauc ar sasmalcinātu ķiploku un majonēzi.
  2. Sakuļ 3 olas ar sāli. Iemaisa olā miltus.
  3. Kabačus sagriež plānās strēmelēs. Kabaču strēmeles apviļā olu masā un cep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  4. Uz atdzesētiem kabačiem liek pildījumu un sarullē rullīšos.

Kabaču sacepums ar sieru un tomātiem

Sastāvdaļas:

  • 3 kabači;
  • 4 tomāti;
  • 150 – 200 g siera.
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • nedaudz zaļumu;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Sagriež kabačus ripiņās un apcep eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. Tomātus sagriež ripiņās. Sasmalcina ķiplokus un zaļumus.
  3. Kabačus un tomātus pamīšus kārto stikla formā. Starp dārzeņiem liek ķiplokus, zaļumus, sāli un piparus.
  4. Apkaisiet ar sieru un cep 30 minūtes 190 °C temperatūrā.

Kabaču kotletes ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 800 g kabaču;
  • 100 g siera;
  • 70–100 g rīvmaizes;
  • 2 olas;
  • 1 sīpols;
  • 2 ķiploku daiviņas;
  • nedaudz diļļu;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus sarīvē ar rupju rīvi, samaisa ar sāli un atstājiet caurdurī uz 20 minūtēm. Pēc tam nospiež lieko šķidrumu.
  2. Sasmalcina sīpolu, dilles un ķiplokus. Sarīvē sieru.
  3. Sajauc visu ar rīvmaizi, olām, sāli un pipariem.
  4. Veido kotletes un cep eļļā uz vidējas uguns aptuveni 5 minūtes. Apgriež, uzliek pannai vāku un cep vēl tikpat ilgi.

Kabaču krēmzupa ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 700 g jaunu kabaču;
  • 500 ml dārzeņu buljona vai ūdens;
  • 300 g kartupeļu;
  • 200 g rikotas siera;
  • 150 ml 20% krējuma;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • zaļumi pēc garšas.
  • sāls pēc garšas;
  • baltie pipari pēc garša;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus un kartupeļus sagriež nelielos gabalos. Sasmalcina ķiplokus.
  2. Kabačus 5 minūtes apcep eļļā. Pievienojiet ķiplokus un silda vēl minūti.
  3. Pievieno kartupeļus un buljonu. Ja izmanto ūdeni, var pievienot dārzeņu garšvielu. Uzvāra un vāra vēl 15 minūtes.
  4. Pievieno krējumu, sieru, sāli un piparus. Sablenderē līdz viendabīgai masai un uzsilda. Pasniedz ar zaļumiem.

Kabaču sacepums ar sieru un olām

Sastāvdaļas:

  • 2 kabači;
  • 100 g siera;
  • 4 olas;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus sagriež šķēlītēs. Sarīvē sieru. Olas un pienu sakuļ kopā ar garšvielām.
  2. Kabačus liek ietaukotā cepamajā formā. Apkaisa ar sieru un pārlej ar olu masu.
  3. Liek jau iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30 – 40 minūtes 190 °C grādu temperatūrā.

Kabaču muciņas ar malto gaļu un sieru

Sastāvdaļas

  • 3 – 4 kabači;
  • 400 g maltās gaļas;
  • 100 g siera;
  • 1 sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • dažas zaļumu zariņi;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa formas ieziešanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus sagriež lielos gabalos un vāra verdošā ūdenī aptuveni 4 minūtes.
  2. Ar karoti izgrebj kabaču mīkstum, atstājot slāni dibenam un sieniņas.
  3. Sasmalcina ķiplokus, sīpolu un zaļumus. Sajauc ar malto gaļu, sāli, pipariem un smalki sagrieztu kabača mīkstumu.
  4. Pildiet kabačus ar sagatavoto pildījumu. Liek uz ar eļļu ieziestas panna un cep 200 °C grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
  5. Tad izņem, pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep vēl 10 minūtes.

Ar sieru un tomātiem pildīti kabači

Sastāvdaļas:

  • 2 mazi kabači;
  • 100 – 150 g siera;
  • daži ķiršu tomāti;
  • 4 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • dažas olīvas.

Pagatavošana:

  1. Kabačus pārgriež gareniski uz pusēm un izņem mīkstumu.
  2. Olīvas sagrieziet ripiņās. Sarīvē sieru.
  3. Kabačus liek cepamajā formā. Apziež ar mērci un apkaisa ar daļu siera.
  4. Kabačiem pievieno tomātus un olīvas un pārkaisa ar sieru. Ja ir vēlēšanās var pievienot arī nedaudz rīvmaizes.
  5. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 25 – 30 minūtes.

Kabaču rullīši ar sieru un papriku

Sastāvdaļas:

  • 2 kabači;
  • 150 g biezpiena siera;
  • 1 paprika.
  • 3 ķiploku daiviņas;
  • nedaudz diļļu;
  • sāls pēc garšas;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus sagriež plānās šķēlēs. Cep eļļā līdz tie kļūst zeltaini brūni un atdzesē.
  2. Sasmalcina ķiplokus un dilles. Sajauc ar sieru un sāli.
  3. Kabačus apziež ar sieru, vienā malā uzliek paprikas gabaliņu un satin rullīšos.

Kabaču vafeles ar sieru

Sastāvdaļas:

  • 300 g kabača;
  • 60 g cieta siera;
  • 60 g mocarella siera;
  • 2 olas;
  • ¼ sīpola;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garša;
  • augu eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

  1. Kabačus un sīpolu sarīvē. No dārzeņiem nospiež visu šķidrumu, izmantojot marli vai caurduri.
  2. Sajauc ar rīvētu sieru, olām, sāli un pipariem.
  3. Uzsildia vafeļu pannu un ieeļļo to ar augu eļļu. Liek vienu ēdamkaroti mīklas uz pannas un katru vafeli cep 3 – 4 minūtes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

three × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.