7 vienkārši veidi, kā notīrīt piedegušu gludekļa apakšu

7 vienkārši veidi, kā notīrīt piedegušu gludekļa apakšu
Agrāk vai vēlāk, bet visi gludekļi kādreiz piedeg, kļūst vizuāli nepievilcīgi un sāk apgrūtināt gludināšanu. Daudzi šādos gadījumos gludekli vienkārši izmet un pērk jaunu, tomēr piedegušo gludekļa apakšu var arī notīrīt, turklāt tas nav tik sarežģīti, kā pirmajā brīdī šķiet. Piedāvājam septiņus vienkāršus veidus, kā notīrīt piedegušu gludekļa apakšu.

1. Gludekļa tīrīšanas zīmulis
Pats vienkāršākais un acīmredzamākais veids, kā notīrīt piedegušu gludekli, ir gludekļa tīrīšanas zīmuļa izmantošana. Zīmuļa lietošana ir vienkārša un ērta. Gludekļa tīrīšanas zīmuli var iegādāties saimniecības preču veikalos un interneta veikalos.

2. Paraceptamols
Neticami, bet gludekli var notīrīt arī ar mums tik labi zināmo paraceptamolu. Viss kas tev tam būs nepieciešams ir pats paraceptamols, lupatiņa un kāda pincete vai tai līdzīgs rīks kas ļaus tev ērti un stabili noturēt samērā nelielo paraceptamola tableti. Tīrīšana ir pavisam vienkārša: ieslēdz gludekli, paņem paraceptamola tableti un sāc ar to tīrīt gludekli. Ik pa laikam neaizmirsti gludekli notīrīt ar lupatiņu. Rīkojies kā redzams zemāk esošajā video.

3. Sāls
Uz sausa auduma izber vairākas ēdamkarotes vārāmā sāls, ieslēdz gludekli un sāc “gludināt”, jāgludina ir tik ilgi, kamēr traipi ir pilnībā izzuduši. Tad izslēdz gludekli un notīri to ar tīru un mitru lupatu.

4. Etiķis
Šī metode labi palīdzēs pret ļoti noturīgiem gludekļa traipiem. Uzsildi nedaudz etiķa, samērcē tajā lupatu un tad sāc berzt gludekli. Ja traipi tik un tā neizzūd, tad pievieno etiķim nedaudz sāls un dzeramo sodu.

5. Veļas pulveris
Ja tavam gludeklim ir pret piedeguma pārklājums, tad vari izmēģināt šādu metodi: sajauc karstu ūdeni ar veļas pulveri, izmērcēt tajā audumu un tad ar to tīri gludekli.

6. Trauku mazgāšanas līdzeklis

Šī gludekļa tīrīšanas metode būs noderīga, ja traipi atrodas gludekļa atverēs. Sajauc trauku tīrīšanas līdzekli ar nelielu daudzumu ūdens un iemērc tajā vates tamponu. Tad ar šo tamponu cītīgi iztīri gludekļa atveres.

7. Sveces
Eksistē vēl kāds gludekļu tīrīšanas veids, kurā tiek izmantota visparastākās parafīna sveces. Ieslēdz gludekli un ierīvē tā apakšu ar sveci, un tad notīri gludekli ar lupatu.

One thought on “7 vienkārši veidi, kā notīrīt piedegušu gludekļa apakšu

  1. Nesen nopirku jaunu gludekli, jo vecajam virsma bija briesmīga, bet pēc šī raksta macēšu laicīgi notīrīt jaunā gludekļa virsmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

4 − 2 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.