Kā pagatavot korejiešu burkānus

Kā pagatavot korejiešu burkānus
kā pagatavot korejiešu burkānus

Gardos un aromātiskos burkānus korejiešu gaumē ir iecienījuši ļoti daudzi cilvēki, un arī mēs šodien stāstīsim tieši par to, kā pagatavot korejiešu burkānus.

Kā pagatavot korejiešu burkānus

Patiesībā šie burkānu salāti nemaz nav radušies Korejā un to īstie radītāji ir Padomju Savienībā dzīvojošie korejieši, kas tika izsūtīti uz Kazahstānu un Uzbekistānu. Un kuri radīja šo burkānu pagatavošanas veidu, lai aizvietotu savus tradicionālus ēdienus, kas tiem izsūtījumā vairs nebija pieejami. Ar laiku salāti kļuva populāri gandrīz visā PSRS un nonāca arī līdz Latvijai. Korejiešu burkānu salātu pagatavošana nav pārāk sarežģīta un tos var pagatavot arī mājās un tieši tādēļ šodien piedāvājam recepti, kā pagatavot burkānus korejiešu gaumē!

Sastāvdaļas:
1 kg burkānu;
½ glāze augu eļļas;
1 ķiploku galviņa;
1 ēdamkarote sāls(bez kaudzītes);
2 ēdamkarotes cukura;
10 ml etiķa esences;
1 tējkarote maltu sarkano piparu;
1 tējkarote maltu melno piparu.

Kā pagatavot burkānu salātus korejiešu gaumē

1 solis. Burkānu tīrīšana un rīvēšana
Burkānus nomazgā un notīra. Ja burkāni jau ir pakaltuši, tos uz pāris stundām var ielikt aukstā ūdenī, tam vajadzētu uzlabot to stāvokli.
Lai pagatavotu burkānus korejiešu gaumē, tie ir jāsarīvē pagaros, plānos salmiņos. Šī iemesla dēļ parastā rīve šim darbiņam nederēs un nāksies iegādāties speciālu rīvi.
Kad burkāni ir sarīvēti tos ieliek gana dziļā traukā, lai tos būtu ērti maisīt.

2 solis. Garšvielu pievienošana
Sarīvētajiem burkāniem pievieno sāli, cukuru un abu veidu piparus. Vēlmes gadījumā var pievienot arī citas garšvielas pēc savas gaumes. Daudziem patīk šiem salātiem pievienot maltu koriandru un kariju. Tomēr ja gatavojat šos salātus pirmoreiz, labāk no eksperimentiem ar citām garšvielām atteikties.
Pievienojiet etiķa esenci, samaisiet visu ar rokām un ļaujiet salātiem 10 – 15 minūtes pastāvēt. Pēc pastāvēšanas būtu jāparādās sulai.

3 solis. Eļļas pievienošana
Kamēr burkāni stāv, notīriet un saspiediet ķiplokus. Tad pārkaisiet tos sarīvētajiem burkāniem, bet nemaisiet.
Uz pannas uzkarsējiet (tieši uzkarsējiet, ne uzvāriet) augu eļļu, un lejiet virsū ķiplokiem. Visu rūpīgi samaisiet ar lāpstiņu vai lielāku dakšiņu.
Dažiem cilvēkiem patīk korejiešu burkāniem pievienot arī sīpolus. Šajā gadījumā sīpoli ir jāuzcep un jāpievieno burkāniem pirms eļļas pievienošanas.

4 solis. Fasējam un ēdam
Korejiešu gaumē pagatavotie burkāni ir gandrīz gatavi. Vēl tikai tie ir jāievieto hermētiskos plastikāta pārtikas traukos un jāievieto ledusskapī vismaz uz 6 stundām, bet vēl labāk uz visu nakti.
Šādi pagatavoti burkāni korejiešu gaumē var tikt glabāti ledusskapī līdz pat divām nedēļām un tas savukārt nozīmē, ka diezgan droši var gatavot uzreiz vairāk nekā vienu devu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

five − three =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.