13 pazīmes, kas liecina ka tev ir laiks atpūsties no sociālajiem tīkliem

Tu katru dienu pārskati tūkstošiem postu internetā, skaiti “Patīk” zem saviem postiem sociālajos tīklos un katru dienu uztaisi vismaz vienu jaunu selfiju? Pastāv iespēja ka tev ir pēdējais laiks atpūsties no interneta un sociālajiem tīkliem.


1. Tu izmanto vairāk kā trīs tagus savām “Instagram” bildēm
Parasti tagus izmanto, lai būtu vieglāk atrast attēlus pēc interesējošām tēmām. Tomēr, ja tev ir nepieciešami 5, 6 vai pat 10 tagi bildēm un tu tos raksti tik ilgi kamēr beidzas fantāzija, tu noteikti esi aizrāvies ar to pārāk spēcīgi.

2. Tu lasi visu ko tik Internetā var izlasīt
Ja aiz loga ir burvīgs sestdienas vakars, bet tu tikko esi beidzis lasīt visus savus iemīļotos blogus, “Facebook”, “Twitter” un vēl simts un vienu citu vietni. Tu jau pats jūti, ka esi izlasījis visu ko vien var izlasīt, bet roka pati sniedzas atjaunot jaunumu lentu.

3. Tu esi apbēdināts, ja aizmirsti paņemt telefonu ejot uz tualeti
Tualetes apmeklējums bez telefona tev ir īstas mocības. Šī apmeklējuma laikā tu nespēj izdomāt ar ko varētu sevi nodarbināt un tas padara tevi traku.

4. Tevi vairs nebaida rindas
Gaidīšana vienmēr ir bijusi garlaicīga padarīšana. Bet vairs ne tagad! Tagad tu tās laikā vari pārskatīt jaunumus Facebook un “Twitter”. Tu pat mēdz pieķert sevi pie domas, ka rindas tev ir sākušas patikt.

5. Tu jau esi ļāvis sev atpūsties no “Twitter”
“Twitter” ir vienīgais sociālais tīkls kurš gluži neapzināti veicina tā apmeklēšanu katru dienu. Un tu jau esi sasniedzis to līmeni kad pats sev organizē “brīvdienas no Twittera”. Tavā dzīvē jau ir pienācis brīdis kad tu līdzīgi kā tas ir gadījumos ar alkoholu, pats sev saki ka nu jau ir gana, un ka tev vajag kādu brīdi piebremzēt.

6. Tu uzskati, ka tev ir vajadzīgs vēl kāds sociālais tīkls
Tu jau esi “Draugiem.lv”, “Facebook”, “Linkedin” un “Twitterī”. Bet tu uzskati ka tev tavā dzīvē ir vieta vēl vienam sociālajam tīklam. Piemēram, “Google+”, “Pinterest“ vai “Path”. Nu ok “draugiem.lv” jau vairs netiek nopietni uztverts, bet nu tāpat, normālam cilvēkam pilnīgi pietiek ar trīs sociālajiem tīkliem!

7. Tu apskati jaunumus “Twitter” jau tad kad esi gultā
Kādreiz sensenos laikos tava atrašanās gultā nešaubīgi nozīmēja dienas beigas. Tomēr tagad tu ielienot gultā vēl vismaz 15 – 30 minūtes pasēdi internetā.

8. Tavas pusdienas dziest, bet tev tās vispirms ir jānofotografē un jāieliek “Instagram”
Tu esi izsalcis kā zvērs, bet tā vietā lai ķertos pie sava izsalkuma remdēšanas, tu ķeries pie šķīvja bildēšanas un dari visu lai bildes sanāktu pēc iespējas pievilcīgākas un savāktu pēc iespējas vairāk “laiku”.

9. Pēdējā gada laikā tu esi “tvītojis” vairāk nekā 10 tūkstošu reižu
Tas ir iespaidīgs skaitlis, pieņemot ka vienam “tvītam” ir vajadzīga tikai minūte, lai radītu 10 tūkstošus “tvītu” ir vajadzīgas vairāk kā 166 stundas. Ir pat baisi iedomāties cik laika tu esi veltījis citu “tvītu” lasīšanai.

10. Tu zini ka “Facebook” var veidot sarakstus un tu tos izmanto
“Facebook” ir milzums daudzums dažādu iespēju kuras neviens neizmanto. Tā kā ja tu esi viens no tiem kurš zina lielāko daļu no tām, un tu esi papūlējies izveidot grupas ar ģimenes locekļiem, draugiem un kolēģiem – tu visticamāk jau esi nosēdējis internetā pārāk ilgi.

11. Tu lieto “Google+” savā telefonā
Nu vismaz pats sev atzīsti ka “Google+” vairs nekļūs par hītu. Tādu cilvēku kas to lieto, un uzskata ka šim sociālajam tīklam ir nākotne ir visai nedaudz. Tā kā ja tavā telefonā ir uzinstalēta “Google+” aplikācija un tu pat mēdz to lietot, ir skaidrs, ka tu jau esi pārāk dziļu sociālajos tīklos.

12. Tu lieto “Pinterest”
Kad “Pinterest” parādījās uz to lika lielas cerības, tomēr šobrīd tās ir veiksmīgi izgaisuša un tagad “Pinterest” pārsvarā lieto tikai sievietes, lai atzīmētu tām iepatikušos apģērbus un aksesuārus. Tā kā ja tu esi vīrietis un tu to lieto, ir skaidrs ka tas ir aizgājis pārāk tālu.

13. Tu vairākas reizes nedēļā pārbaudi savu “Klout” reitingu
“Klout” ir serviss kurš mēģina novērtēt jūsu “online ietekmi”. Pats fakts kāda velna pēc šāds serviss pastāv ir visai neskaidrs, tomēr ja tu šonedēļ šo reitingu esi pārbaudīji vairākkārtīgi, ir pavisam skaidrs ka tev ir problēmas ar sociālajiem tīkliem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

two + 9 =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.