Kā atstāt labu pirmo iespaidu

Kā atstāt labu pirmo iespaidu
Dzīvē ir ne mazums situāciju, kurās mēs ļoti vēlamies atstāt pēc iespējas labāku pirmo iespaidu par sevi. Un kā zināms, radīt pirmo iespaidu var tikai vienreiz un vēlāk to izlabot var būt ļoti sarežģīti. Piedāvājam dažus padomus, kā atstāt labu iespaidu uz cilvēkiem.

1. Esiet punktuāls, nekad nekavējiet. Vienmēr laicīgi izdomājiet, kā nokļūt tur, kur jums ir jānokļūst un cenšaties tur nokļūt laicīgi. Ja jūs kavējat – noteikti piezvaniet un pabrīdiniet, ka jūs kavēsieties. Šis ir ļoti būtisks punkts tajā, kā atstāt labu pirmo iespaidu uz cilvēkiem.

2. Pareizi izvēlaties apģērbs katrai konkrētai situācijai. Drēbēm jābūt tīrām un kārtīgām. Matiem un nagiem arī jābūt sakoptiem. Neaizraujieties ar rotaslietām. Atceraties, ka sākumā cilvēku vienmēr vērtē pēc tā ārienes.

3. Esiet draudzīgs. Satiekoties pasmaidiet, paspiediet sarunu biedra roku, skatieties acīs un uzsāciet sarunu pirmais.

4. Pareizi runājiet. Jūsu runai ir jābūt mierīgai, pareizai, pieklājīgai. Nepārtrauciet sarunu biedru, izrādiet interesi par viņa stāstījumu un protat klausīties. Sarunājoties esat patiess.

5. Cenšaties būt par sevi pārliecināts. Ja jūs esat par sevi pārliecināts to vienmēr var redzēt un tas piesaista cilvēkus. Uzvedaties dabīgi, nekrītiet galējībās un nedomājiet kā rīkoties, lai pievērstu sev uzmanību. Cenšaties būt tāds kāds jūs esat.

6. Žesti. Domājot par to, kā atstāt labu pirmo iespaidu, nedrīkst nenovērtēt žestu loma. Žesti un ķermeņa valoda atspoguļo jūsu garastāvokli un attieksmi pret sarunu biedru. Jums ir jābūt atvērtam un tāpēc cenšaties izvairīties no noslēgtiem žestiem. Nesakrustojiet rokas uz krūtīm, nenosedziet seju ar rokām un neveiciet asas kustības. Vairāk par ķermeņa valodu lasiet rakstā 12 ķermeņa valodas padomi kas palīdzēs jūsu karjerā.

7. Neaizmirstiet pareizi nobeigt sarunu:
Pirmais sniedziet roku un noteikti pasakiet, cik jums bija patīkami ar šo cilvēku sarunāties.
Variet izteikt kādu komplimentu, bet nevajag pārcensties.
Esiet labā garastāvoklī.

Kas vēl būtu jāņem vērā

  • Esot kādā saviesīgā pasākumā negaidiet, ka kāds pirmais pie jums pienāks un sāks sarunāties. Pats esat sarunas iniciators. Sarunājoties interesējaties par sarunu biedru un tā problēmām, izsakiet savu viedokli un nebaidieties izteikt komplimentus.
  • Cenšaties atbrīvoties, bet ne tik ļoti atbrīvojies, lai tas sāktu mulsināt jūsu sarunu biedru. Cenšaties uzvesties dabīgi. Runāt ar cilvēkiem vienkārši, bez augstprātīgiem toņiem balsī. Neesat pārāk nopietns, pretējā gadījumā cilvēki var nodomāt, ka jūs esat lepns un nevēlaties ar viņiem runāt.
  • Lai kādas problēmas jums dzīvē nebūtu, neizlieciet tās uz sava sarunu biedra. Jūs varat padalīties savās problēmās, un šis cilvēks visticamāk jums izrādīs līdzjūtību. Problēmas mēdz būt visiem cilvēkiem, bieži par to var nojaust pēc sarunu biedra izskata. Atbalstiet šo cilvēku, pajautājiet kas viņu uztrauc un piedāvājiet savu palīdzību. Pat ja jūs nespēsiet palīdzēt, cilvēkam būs patīkami ka jūs par to uztraucaties. Katram cilvēkam ir savas stiprās un vājās puses un lai atstātu pēc iespējas labāku iespaidu par sevi un iepatiktos cilvēkiem cenšaties izmantot savas stiprās īpašības un nerādī savas vājās vietas.
  • Sarunas laikā uzmanīgi klausieties savu sarunu biedru. Atrodiet kaut ko kopīgu jums abiem, līdzīgas intereses vai citas kopīgas īpašības. Cilvēkiem patīk tie cilvēki, kas ir tiem līdzīgi.
  • Ja jūs vēlaties uzlabot attiecības ar kolēģi mēģiniet palielīt tā sasniegumus darbā, vai sakiet, ka jums patīk viņa āriene. Šeit gan jābūt uzmanīgam un ir svarīgi lai cilvēks jūs nepārprot.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

3 × one =

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.